Dagboka onsdag 24. juli 2013

Det handler mest om Barcelona for tiden. Vi ser nærmere på Barcelonas talentutvikling, og vi har fått med oss hvilke spillere som ikke  kommer til Oslo. Og det er litt nytt rundt Ahmed Suleiman og Sidoine Oussou. Suleiman Suleiman er leid ut til Ull/Kisa, og avtalen går ut 1. august. Sportssjef Øystein Slemdal i romeriksklubben … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 24. juli 2013»

Det handler mest om Barcelona for tiden. Vi ser nærmere på Barcelonas talentutvikling, og vi har fått med oss hvilke spillere som ikke  kommer til Oslo. Og det er litt nytt rundt Ahmed Suleiman og Sidoine Oussou.

Suleiman

Suleiman er leid ut til Ull/Kisa, og avtalen går ut 1. august. Sportssjef Øystein Slemdal i romeriksklubben sier til Romerikes Blad at de er i ferd med å bli enige med Vålerenga.

– Vålerenga skal ha inn nye spillere og må kvitte seg med noen. Vi vil overta Suleiman, men uten å betale noen overgangssum. Det er et par andre klubber som ønsker han også, men han har sagt at han vil være hos oss. Jeg kan si at vi nærmer oss et eller annet, sier han.

Den 21-årige nigerianeren har vært på banen i 13 av Ull/Kisas 15 seriekamper så langt, dog uten å ha notert seg for scoringer.

Oussou

Vif-fotball.no skriver på sine sider at Vålerenga har blitt enige med den ungarske toppserieklubben Kecskeméti TE Labdarúgó om et utlån for spissen Sidoine Oussou (20) ut juni 2014, med andre ord hele den ungarske sesongen.

– Sid har kommet tilbake i trening den siste tiden etter et langt skadeavbrekk og trenger spilletid. Sid selv har ønsket å fortsette karrieren i en annen klubb. Dette var en klubb som Sid selv ønsket å knytte seg til, og da ønsket ikke vi å stå i veien for et utlån, sier Rekdal.

Ja, ja, det høres ikke veldig dumt ut dette, men vi er fortsatt mest spente på hvem som kommer til klubben.

Barcelonas lag

Så er det altså klart at Neymar ikke kommer til Europa før i neste uke. Han har visst ferie og skal hilse på Paven. Barcelona offentliggjorde i går kveld på sine nettsider hvilke 12 A-lagsspillere og 11 B-lagsspillere som skal spille kampene mot Bayern München og Vålerenga.

The following players have been named to the team for the match against Pep Guardiola’s Bayern: Pinto, Oier, Montoya, Bartra, Mascherano, Adriano, Song, Sergi Roberto, Dos Santos, Messi, Tello, Alexis, Sergi Gómez, Planas, Joan Román, Dani Nieto, Quintillà, Samper, Ilie, Patric, Dongou, Espinosa and Kiko Fenemía. 

The team will depart Barcelona on Wednesday morning and arrive in Germany that afternoon. After the match, the team will travel to Norway, where they will face Valerenga on Saturday.

Det betyr at spillere som Neymar, Puyol, Xavi, Iniesta, Fabregas, Piquet og Alves altså ikke kommer til Oslo. Samma for oss, egentlig, men vi veit at smårollingene blir glade for å se Messi, Mascherano, Adriano, Song, Tello, Alexis, Quintilla, osv.

I tillegg er det forventet at Barcelonas nye trener Gerardo ”Tata” Martino kommer til Oslo, men det er ikke bekreftet.

Andrea Loberto

Utviklingssjef Andrea Loberto har tatt trener-3-kurs og skrev da oppgaven ”Hvordan kan den moderne fotballen utvikle vår tilnærming til utvikling av unge spillere?” I februar 2011 besøkte han FC Barcelonas akademi og observerte treninger og kamper (gutter fra 8 til 17 år gamle) og han intervjuet Guillermo Amor (akademisjef og eks Barcelona-spiller på A-laget), Albert Puig (koordinator) og Pere Gratacos (toppsjef for hele FC Barcelona, tidligere Barcelona-spiller og tidligere trener for Messi, Xavi og Iniesta.

Loberto skriver:

”Klubben er beviset på at det går an å produsere nesten et helt lag med verdensstjerner fra egne rekker. Da Barcelona vant Champions League i 2008, stilte de med et lag hvor 7 av 11 spillere hadde vært i klubben fra tidlig ungdomsalder. Victor Valdes, Carlos Puyol, Gerard Pique, Sergio Busquets, Xavi, Iniesta og Lionel Messi. I tillegg hadde trenere Pep Guardiola også spilt for ungdomslagene til Barcelona”.

Vi tar også med et av Lobertos spørsmål til gutta, og ikke minst svaret:

What matters most in the development of young players (technically & tactically)? What are your club’s development values?

FC Barcelona place great emphasis on a holistic approach when helping their young players grow and develop. As a club we prioritise the following areas in the education of our young players: Training youngsters to be good people, healthy lifestyle habits, approaching schoolwork in a responsible way,  and training good football players to fulfill their potential.

Albert Puig commented that “for us, F.C.Barcelona, it is very important to help young footballers grow. It’s also very important to train them to be good students and good people”.

We work on all basic aspects of the game, such as shooting, heading, running with the ball, turning and 1v1 situations.

Win in a certain style

However, we place a lot of emphasis on passing and controlling, and we focus heavily on the weaker leg.

We also work hard to develop the playing filosofi of FC Barcelona. Our filosofi is to love the ball, that is to play offensive and creative football, to just win is not enough, we have to win in a certain style. This is something that the fans demand and the club has taken into account its history.

Moderne fotball

For spesielt interesserte tar vi med noen linjer hvor Andrea Loberto i sin oppgave viser til interessante funn ved den moderne fotballen. Han skriver:

Spillet har forandret seg. Spillere må nå kjempe om rom og tid på banen i større grad. Dagens spillere er bedre til å presse motstanderne til å gjøre feil ved raskt å dekke rom som tidligere har vært enkelt utnyttet. Straffeområder, som alltid har vært sterkt forsvart, er nå dekket av forsvarere som matcher både fart og smidighet med motstandernes angripere.

På toppnivå er spillet karakterisert av korte, raske pasninger. Det scores færre mål etter innlegg og spilles mer kreativ angrepsfotball fra midtbanen hvor det er begrenset rom, slik at smarte bevegelser som gir flyt i spillet er avgjørende. Offside oppstår dypere i banen og å lykkes med kontringer eller å forsvare seg mot kontringer er sannsynligvis hovedårsaken til forskjellen mellom seier og tap, skriver han.

I det hele tatt løper fotballspillere i dag lengre i løpet av en kamp enn hva de gjorde tidligere. I tillegg løper spillerne i et høyere tempo samtidig som de gjennomføres flere spurter (30-40 spurter i hver kamp).

Vålerenga i dag

Aner ikke, gutta trener vel kl 1030 i dag også.

Legg igjen en kommentar