Dagboka tirsdag 23. juli 2013

Det spirer og gror på Valle, men Vålerenga-nyheter vokser ikke på trær. Dagens agurksalat er servert Jubileumskampen nærmer seg ubønnhørlig. Selvfølgelig måtte den falle på en mandag, ukas blåeste dag. Den forhatte mandagskampen er tilbake. Fotballen er nådeløs. Men vi tåler det vel, selv om det bryter voldsomt med kravet om forutsigbarhet. Fotballpublikum er nemlig … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 23. juli 2013»

Det spirer og gror på Valle, men Vålerenga-nyheter vokser ikke på trær. Dagens agurksalat er servert

Jubileumskampen nærmer seg ubønnhørlig. Selvfølgelig måtte den falle på en mandag, ukas blåeste dag. Den forhatte mandagskampen er tilbake. Fotballen er nådeløs. Men vi tåler det vel, selv om det bryter voldsomt med kravet om forutsigbarhet. Fotballpublikum er nemlig ikke som kinogjengere, vi takler dårlig at vi må forholde oss til ulike tidspunkter for de forskjellige kampene. Når forestillingen ikke er på samme ukedag og klokkeslett sesongen igjennom, går vi surr.

Det er 50 år siden forrige gang vi spilte jubileumskamp den 29. juli, også det en forestilling lagt til mandag med fullt overlegg og med vitende vilje. Den gangen var det også mot Sarpsborg. 5-0 sto det når bohemene rusla inn i garderoben på Bislett. 0-5 sto det for Harry Kure. Vålerengen gjorde et byks opp til fjerdeplass på tabellen, men da sluttstrek ble satt for historiens første tiklubbsserie, var det så vidt båten bar. To og et halvt poeng fra nedrykk, men åttendeplassen ble sikra. Tidene har ikke forandret seg så veldig mye på femti år.

Oppkjøringen til jubileumskampen ser ut til å være i rute. På klubbens sider leser vi at Rekas utrettelige arbeid bærer frukter, graset gror i bingen takket være gartnerinnsatsen hans. Tråkking, såing og nøye behandling av banen i timevis har gitt perfekte forhold for ballmottak, nå trengs det ikke lenger fem-seks berøringer for å stoppe kula. Jepp, det spirer og gror i Vålerenga. Trenger ikke leite lenge for å finne agurker her, nei.

Ellers måtte det et Vålerenga-bein til for å få hull på byllen i det som til slutt ble en solid 3-1 seier over jålete, ballbesittende og teknisk overlegne Spania i kvarten i dame-EM. Solveig Gulbrandsen smelte til fra 25 meter. At det egentlig var ment som et innlegg gjør ikke så mye, vi kan alle feile. For øvrig ga kampen et tydelig svar til alle dem som hater Drillo: eleganse og tjue trekk tversover funker ikke. Mæling i lengderetning er det som skal til.

Vålerenga i dag
Vålerengas tolketjeneste trenger folk. Om du behersker katalansk har du jobb fredag og lørdag. I tillegg må du beherske engelsk og norsk og ha såpass kjennskap til data at du kan sende mail til vangstein@vif.no hvor du kort forteller hvem du er, hvor gammel du er og hvorfor nettopp du kunne tenke deg å påta deg jobben som tolk for Vålerenga Fotball og FC Barcelona.

Kilder:
Vålerenga fotball-leksikon 1913-2008
Hjemmesiden til VIF

Legg igjen en kommentar