Dagboka fredag 26. juli 2013

Vi tar av oss capsen og gratulerer Solveig Gulbrandsen, i denne dagboka som er den siste før Vålerenga runder 100 år. Vi ser litt fremover på det sportslige og tillater oss også litt feriemimring. Tosifra er definitivt snart bare for bønder! Toppskårerduellen Vålerenga møter Barcelona på lørdag, men kampen i kampen som alle gleder seg … Fortsett å lese «Dagboka fredag 26. juli 2013»

Vi tar av oss capsen og gratulerer Solveig Gulbrandsen, i denne dagboka som er den siste før Vålerenga runder 100 år. Vi ser litt fremover på det sportslige og tillater oss også litt feriemimring. Tosifra er definitivt snart bare for bønder!

Toppskårerduellen

Vålerenga møter Barcelona på lørdag, men kampen i kampen som alle gleder seg til er Berre mot Messi. Spanias toppskårer møter sitt norske motstykke, kortvokst overbetalt argentiner møter traust undervurdert oslogutt. Hvilken duell det kan bli!

Vi forstår ut fra sjefens uttalelser at alle i stallen skal få prøve seg og at vi dermed får stifte bekjentskap med Nicolai Høegh (debuterte riktignok i oddsenligatapet mot Træff) og også en hospiterende Daniel Braathen. Kampen blir garantert et stort høydepunkt for alle Barcelonas hardcorefans. For Vålerenga så er det egentlig mer et morsomt avbrekk i hverdagen og en kjærkommen anledning til å bytte ut plastkjeglene med noe av kjøtt og blod, Barcelona hvem?

Solveig Gulbrandsen

Det er rått å se nivået Solveig holder i Sverige. Hun har vært vår beste, eller blant våre to-tre beste i samtlige kamper så langt. Hun er muligens ikke den kvikkeste i fotarbeidet uten ball, men når Norge vinner ball er Sola rå. Hun finner rom, fører ball med lav risiko og er flink til å sette opp andre spillere i gjennombrudd. I det hele tatt er hun det Steffen «Rosenborg er Ræva» Iversen, ynder å kalle «speller’n». At dama er 33 år og har hatt en pause fra fotballen er umulig å se, dagboka tror hun senker Tyskland på søndag. Damefotball er moro om dagen, det eneste som mangler er fotballguden Tina Wulf på landsen.

Stakkars Hødd!

Dagboka sender noen varme tanker til Ullsteinvik. Det er ganske drøyt å måtte spille avgjørende kamp i Europaligaen uten lagets to største spillere fordi motstanderne, ved visummyndighetene, sørger for å nekte innreise. Det er greit når det rammer en liten norsk klubb, men se for deg at Barcelona ikke fikk ha med Messi på grunn av visumproblemer. Verden slik vi kjenner den ville ha gått av skaftet. Hødd kjempet tappert i går, men tapte til slutt 2-0 og røk dermed ut etter å ha vunnet 1-0 hjemme. Vi håper at NFF lager et lurveleven i for UEFA, men forventer ikke at de gjør noe som helst. NFF finner mer glede i å bøtelegge supporterkultur og håndheve egne filleregler enn å ivareta norske fotballklubbers interesse internasjonalt. Hittil har ikke NFF levert annet enn mumling og det smører ikke matpakker.

Magisk på Cuba

VPNs utsendte på Cuba hadde et magisk møte i trappene ved Casa della Musica i Trinidad for noen uker siden. Her møtte vi nemlig en Nederlender som bare bestemte seg for å lære seg norsk i Nederland. Det er spesielt, men ikke magisk. At han fortalte han var vålerengasupporter før han begynte å synge Vålerenga Kjerke, det gjorde opplevelsen magisk. Når Mojitoen og ølet ligger på rundt 10 kroner glasset og du får Våleremga Kjerke på øret, da er livet helt greit på tur.

Litt skadefryd

RBKs egen Perry brukte brytespråk før kampen mot St. Johnstone og uttalte at RBK var i «parterre». Tydeligvis misforsto spillerne hva man skal gjøre når man står på alle fire med rumpa i været foran motstanderen. Rapportene fra Skottland tyder ihvertfall på at trønderne bare dro ned shortsen og  lot det stå til. Dette bare som et eksempel på at det nok er lurere å snakke med et språk fotballspillere forstår når du skal snakke til fotballspillere og heller snakke med kona om avanserte stillinger og analsex. Vi sier som vi har sagt før «Perry 4ever» og håper virkelig at RBK ikke går på en skikkelig saftig budsjettsmell og må legges ned etter årets sesong.

Mer relevant for oss er det at RBKs premature exit fra Europa betyr at våre bortekamper på Lerkendal da etter alle solemerker går som opprinnelig planlagt lørdag 17. august kl. 18 og at kvartfinalen går samme sted fire dager senere kl. 18.30.

Jubileumsmandagen

På mandag møter vi som vanlig når det er jubileum et lag fra Sarpsborg. Før vi begynner overkjøringa kl 19, er det festivitas hele dagen. Programmet finner du på klubbens sider, aktivitetene starter i morgentimene og avsluttes når du rusler hjem fra Bohemen, eller Vertshuset langt inn i tirsdagsnatta. Vær med og sett farge på byen, om det er på Ekebergsletta og  Norway Cup, eller nede i byen, både du og resten av Oslo skal merke og nyte denne dagen! Ikle deg ditt fineste blå antrekk og ditt største smil!

Vålerenga i helga

Barcelona, Norway Cup, EM-finale, fremtidsdrømmer og mimring. Tosifra er for bønder, Vålerenga runder hundre på mandag.

Legg igjen en kommentar