Siste nytt fra terningssenteret

Hva de 14 andre tippeligalagene dreiv med i runde 14 interesserer oss midt i raua, kampen på Åråsen var det eneste oppgjøret verdt terningkast. Lillestrøm – Vålerenga stakk selvfølgelig av med alle terningene, så det ble lite igjen til røkla, men vi prøver likevel.   Brann – Ulf 6-1 Nagling av lille Ulf i bånn … Fortsett å lese «Siste nytt fra terningssenteret»

Hva de 14 andre tippeligalagene dreiv med i runde 14 interesserer oss midt i raua, kampen på Åråsen var det eneste oppgjøret verdt terningkast. Lillestrøm – Vålerenga stakk selvfølgelig av med alle terningene, så det ble lite igjen til røkla, men vi prøver likevel.

 

terning-2Brann – Ulf 6-1

Nagling av lille Ulf i bånn er noe vi liker. Illojale Tommy Høiland, derimot, misliker situasjonen og har heller lyst til å rykke ned med Molde. Det er ikke ofte vi setter pris på Brann, egentlig aldri, men når de parkerer Ulf så ettertrykkelig i nedrykksgjørma, er truslene nedenfra redusert.

VPNs dom: Rotta som forlater sitt synkende skip hadde garantert blitt kasta ut av Tippeligaen om han fortsatt hadde hatt adresse Sandnes i høst. Det har ikke Tommy Høiland. En soleklar sekser reduseres derfor til terningkast 2

terning-5Molde – Sarpsborg 3-1

Bånnoppgjøret gikk i Moldes favør, noe Ole Babyfjes tolker som at gullguttene hans vinker farvel til nedrykkspøkelset. Vi er ikke helt enige, for snart slutter Høiland seg til troppen og da blir det samme leiken igjen.

VPNs dom: Om det er bra eller ikke at Molde svarte på Vålerengas rykk, tar vi ikke stilling til, men at Sarpsborg nå er innhenta for godt, er verdt litt av hvert. Terningkast 5.

terning-6 ståendeGodset – Tromsø 3-1

Nei, vi elsker dem ikke, men gutta fra Drammen er eneste reelle opponent til RævBK i år og fortjener alle poeng de kan få bortsett fra de enda mer fortjente poengene de rapper fra Vålerenga. Like viktig som at Godset vinner er det at torskesugerne taper.

VPNs dom: Midnattsolen lyser ikke lenger over gutan som nå bare er noen fattige garnlengder foran Vålerenga før vi sparker dem ut på dypere vann om en måned. Terningkast: En opplagt sekser.

terning-6Sogndal – Hønefoss 1-1

Vi blir stadig like overrasket hver gang vi ser og hører disse to lagene omtalt som Tippeligalag. At begge lagene tar poeng fra hverandre viser med tydelighet hvor skrøpelige de er. Etter spill og sjanser burde begge ha tapt.

VPNs dom: Siden Sogndal-seier hadde vært en liten katastrofe og tre poeng til Hønefoss ikke hadde vært helt til å leve med, sier vi oss fornøyd. Vi er i det milde hjørnet, men siden det ikke ble null poeng til begge lagene lander vi ikke stående, men ender på en liggende sekser.

terning-4Odd – Haugesund 4-1

Haugesund fikk utvist en av sildebønda sine, men selv med ti mann klarte de ikke å stå i mot Grenlands store sønn, Odd. Lille Odd boltra seg og vi kosa oss over at Haugesund ble liggende igjen på samme hylle som Sogndal og nærmer seg det ingenmannslandet Vålerenga er i ferd med å kjempe seg ut fra.

VPNs dom: Vi har los på sildestimen som surrer rundt i egen not, Vålerenga er snart på høyden og forbi. Men lille, irriterende Odd henger i bakføttene våre. Da blir vi sure og gir derfor en trist firer til noe som like gjerne kunne vært fem pluss.

terning-0Start – Aalesund 2-2

Start skulle starte nedturen og være på vei til Adecco for alvor denne runden. Men enn så lenge klorer de seg fast i nærmiljøet rundt Vålerenga. Aalesund truer Troillungan bakfra og kunne ha lagt seg helt inn i endetarmen til oppsoperne, men gikk i den vanlige fella, den med at 2-0 ved pause er en farlig ledelse.

VPNs dom: Tangotrøyene tviholder på tredjeplassen, noe som bare forsterker inntrykket av hvor flau Tippeligaen egentlig er, noe som setter Vålerengas posisjon i et enda flauere lys. I tillegg forsøkte rekehaterne seg med oransje bukser. Gå’kke an å trille terning på sånt. Terningkast 0

terning-1Viking – Rosenborg 0-0

Svenskefaen snøyt siddisene for en soleklar tre-poenger med de ulovlig lange keeperhanskene sine og danskebillen måtte ty til våpenposering på Twitter for å få demonstrert skyteferdighetene sine.

VPNs dom: Null null burde bli null, men all den tid bæreposene lekker og Rosenborg mot dommernes vilje ikke får med seg alle poengene hjem, er vi i nærheten av en soleklar sekser. Men siden vikingene ikke rodde i land sin fortjente seier, er vi redd de lar det gå ut over Vålerenga søndag. Det hadde vært langt bedre å møte et lag proppa med falsk sjøltillit, stor ballong er lett å sprekke. Vi lar derfor hatet mot RBK vike og ender på et psykologisk terningkast 1+

Legg igjen en kommentar