Dagboka onsdag 3. juli 2013

NRK har cupa cupen og bruker lisenspenger til å drepe kvartfinalen for aktive reisende tribuneslitere. Men det er ennå håp om lørdagskvart på Lerkendal midt i august. TV-avtalen gir kolossalt mye gryn til fotballen og det er ikke annet å vente enn at aktørene vil ha mest mulig tilbake for pengene. Det skaltes og valtes … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 3. juli 2013»

NRK har cupa cupen og bruker lisenspenger til å drepe kvartfinalen for aktive reisende tribuneslitere. Men det er ennå håp om lørdagskvart på Lerkendal midt i august.

TV-avtalen gir kolossalt mye gryn til fotballen og det er ikke annet å vente enn at aktørene vil ha mest mulig tilbake for pengene. Det skaltes og valtes med kamptidspunkter, alle vil ha beste sendetid uten «stevnekollisjoner».

NFF får skylda når det går galt, og til sjuende og sist er de jo skyldige siden de solgte sjela si, men i anstendighetens navn må vi kunne forvente at TV-selskapene holder seg innafor rimelighetens grenser når de bestemmer seg for kampdag og klokkeslett.

NRK er lilleulv i dette selskapet, avspist med cupen som færre og færre bryr seg om, men nå leiker de storeulv. NRK har rettighetene til kvartfinalen RBK-Vålerenga. De har lisens til å drepe det lille som måtte gjenstå av cup-interesse, og det klarer de med glans om ikke resten av fotballpampene klarer å overtale dem til å endre det håpløse kamptidspunktet søndag 18. august klokka 21

VPNs anonyme agenter har snust seg fram til at NFF i løpet av inneværende uke vil vurdere kamptidspunktet på nytt i dialog med klubbene og rettighetshaverne.

Det er ingen skam å snu. Vi setter pris på initiativet fra NFF og håper NRK har vett nok til å komme det aktive fotballpublikum i møte. Kvartfinalen i Trondheim kan bli en fotballfest om den går som opprinnelig planlagt i stedet for seriekampen lørdag 17. august klokka 18.

I følge hovedterminlista er onsdag 30. oktober en høvelig dag for utsatte tippeligakamper, men med RBK ute av Europa går det vel mot en onsdagskamp midt i september.

Kvartfinale 17. august betinger at RBK kommer til play-off i Europaligaen der første kamp spilles torsdag 22. Om RBK ikke klarer dette vil kvartfinalen spilles onsdag 21. august kl 1830, mens seriekampen vil gå som planlagt lørdag 17.

Rosenborgs skjebne i play-off sammenheng avgjøres seinest torsdag 8. august.

NFF har bestemt at kvartfinalene i den såkalte folkefesten kalt cup, skal være en midtukeaffære. Vi ser åssen det går: i Kristiansand er det solgt 700 billetter og Start-spillere sitter og ringer rundt til venner og kjente for å få flere tilskuere (nrk.no)

At Rosenborg og Vålerenga også må spille kvartfinale midt i uka, er vi overbeviste om. Rosenborg kommer aldri i verden til play-off. Men vitsen er at vi ikke vil gå glipp av lørdagskamp i Trondheim, så får det være det samme om kampen kalles serie eller cup.

Vålerenga i dag
Studere Vålerengas motstanderkandidater i semifinalen

Legg igjen en kommentar