Vålerenga vant – publikum forsvant

Vinn eller forsvinn, cup er skremmende saker! Men med store, stygge Sogndal ute, er det kanskje håp om at folk tør å vise seg på tribunene igjen Vålerenga – Sogndal 3-1 (1-0) NM 4. runde – Ullevaal Stadion 26.06.13 – 2.040 tilskuere Ingen stor kamp, men Vålerenga glimtet til med fem-seks angrep det lukta svidd … Fortsett å lese «Vålerenga vant – publikum forsvant»

Vinn eller forsvinn, cup er skremmende saker! Men med store, stygge Sogndal ute, er det kanskje håp om at folk tør å vise seg på tribunene igjen

Vålerenga – Sogndal 3-1 (1-0)
NM 4. runde – Ullevaal Stadion 26.06.13 – 2.040 tilskuere

Ingen stor kamp, men Vålerenga glimtet til med fem-seks angrep det lukta svidd av. Vålerenga tok tak i det fra start, Sogndal var hjelpeløse i duellspill og kamp om andreballene. Karadas kunne ikke ha gitt gjestene en tidlig ledelse for skuddet hans var helt utafor (som resten av fruktsalaten). Cup-konge Børven lurte inn 1-0 etter et langt kvarter med bredt Vålerenga-spill. Marcel storma fram på kanten, fikk ballen fra midten og sendte den inn foran mål der Børven gjorde akkurat det han er satt til å gjøre.

Mot slutten av omgangen fikk gjestene kjenne litt på ballen, men viste tydelig at de hadde glemt hva de skulle gjøre med den.

Tempoet falt litt i andre så Sogndal kom litt mere med i kampen. Vi var redd Vålerenga ville legge seg bakpå og trygge ledelsen til tap, men sånn gikk det heldigvis ikke. Angrep er som regel det beste forsvar, og da det lange innlegget fra Calvo falt ned på tåa til DFH på femmeter’n og 2-0 et kvarter før slutt, da trodde vi kvartfinaleplassen var sikra.

Men sogndølene samla seg i en haug i feltet og skaffa seg et snes hjørnespark på rad og vi gikk over til møljeformasjon mens nedfallsfrukten hagla. En sliten saftbonde fikk kula i brøstet, plukka den opp med kneet og labba ballen i mål. Ti minutter gjensto. Ville det skje igjen?

Litt neglebiting mot slutten, men det var jo ikke så mange negler å bite på Ullevaal i går. Folk driter jo i cup. Men de to tusen som ikke gjør det, fikk se Vålerenga kontre seg ut av problemene og sette den avgjørende spiker’n i eplekassa, sjakk matt i tre trekk Muri → Grindheim → Mos → 3-1

Vålerenga vant fortjent. Ikke bare fordi de var gode nok, men litt fordi Sogndal ikke var på hogget i det hele tatt. Men alt i alt viste denne kampen og forrige kamp mot Molde at Vålerenga er i gang og at vi kanskje har noe å glede oss til i høst.

Kvartfinale
Belønningen for å slå ut et møkkalag er å få lov til å slå ut et til. Vi skal være glad kampen mot Rosenborg er utsatt en og en halv måned, midt i august skal du se vi har et lag som tåler 2×45 pluss ekstraomganger om det trengs.

RBK – Vålerenga spilles søndag 18. august klokka 18. Vises på NRK1

Kampfakta

Mål:
1-0 Torgeir Børven 17’
2-0 Daniel Fredheim Holm 72’
2-1 Ruben Holsæter 78’
3-1 Mostafa Abdellaoue 90+1’

Gult kort: Diego Calvo 76’
Dommertrio: Espen Berntsen assistert av Øystein Havig og Harald Strand

Vålerenga 4-3-3: Gudmund Taksdal Kongshavn – Marcel Wawrzynkiewicz, André Muri, Simon Larsen, Jan Lecjaks – Morten Berre (Bojan Zajic inn 62’), Jan Gunnar Solli, Christian Grindheim – Daniel Fredheim Holm, Torgeir Børven (Mostafa Abdellaoue inn 71’), Diego Calvo (Kristoffer Hæstad inn på overtid)

Utspilte epleskrotter 4-4-2: Dahlin – Teniste, Patronen, Valsvik, P.Flo – Stamnestrø (Santos inn 70’), Bolseth, Holsæter, Mane – U.Flo, Karadas

Legg igjen en kommentar