Dagboka tirsdag 18. juni 2013

Sola skinner og jeg er så glad, det er fordi jeg skal se deg i dag (Jokke). Vel, jeg skal ikke til Raufoss og jeg er ikke “såå” glad for at Vålerenga spiller kamp igjen på Østlandet, men vi er altså nesten i gang igjen på ordentlig. Treningskamp Det virker fornuftig å arrangere nok en … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 18. juni 2013»

Sola skinner og jeg er så glad, det er fordi jeg skal se deg i dag (Jokke). Vel, jeg skal ikke til Raufoss og jeg er ikke “såå” glad for at Vålerenga spiller kamp igjen på Østlandet, men vi er altså nesten i gang igjen på ordentlig.

Treningskamp

Det virker fornuftig å arrangere nok en treningskamp før alvoret starter mot Molde på lørdag. Treningskamper mot lag fra 2. divisjon bør være for å styrke guttas selvtillit og få kampfølelse, i motsetning til i cupkamper hvor motstand fra 2. divisjon kan være en mare. Kjetil Rekdal er tydelig på at det er viktig å få spilt kamper.

Kamer Qaka

Det blir sannsynligvis et hyggelig gjensyn med Kamer Qaka i kveld. Han startet sin karriere på Brandbu, som ikke er så forferdelig langt unna Raufoss, men signerte proffkontrakt for Vålerenga på 15 års dagen, i følge en gammel artikkel i Oppland Arbeiderblad. Samme sesong i 2009 debuterte han for oss med å score i en cupkamp mot Oppsal. Eliteseriedebuten kom i 2011, men i fjor ble det lite spilletid på Qaka og i vinter ble han fristilt slik at Raufoss kunne plukke han. Og etter kronerulling blant supporterne på Raufoss ble han hentet dit. Ikke verst.

Se kampen på nett

Dittoslo.no livestreamer for øvrig treningskampen mot Raufoss. Sendinga starter kl 1750 og selve kampen starter kl 18. Rune Julsvik og Frank Ove Hansen skal være stemmene fra Raufoss, og det betyr fotballanalyser på høyt nivå.

Vi gir deg noen enkle tanker slik at du kan være forberedt. Fotballspillet består av fire faser: Angrepsfasen, omstillingsfasen fra angrep til forsvar, forsvarsfasen og omstillingsfasen fra forsvar til angrep. I tillegg bør du vite at fotballferdigheten består av fire dimensjoner: Den tekniske, den taktiske, den fysiske og den mentale.

Fegor Ogude

Fegor Ogude spilte som kjent hele kampen da Nigeria vant 6-1 over Tahiti. For denne dagbokskribent er det en besnærende tanke at en spiller som i år har vært helt ordinær på et tippeligalag som langt fra leverer varene får være med og spise kirsebær mot Spania og Uruguay osv i kontinentcupen i Brasil. Stas for Fegor, så får vi håpe han kommer tilbake i bedre form enn noen gang.

Ståle Solbakken

Kirkenær er et tettsted i Grue kommune med 1200 innbyggere. Nå tar en lokalpolitiker til orde for å skifte navn på den lokale fotballstadion til Ståle Solbakken stadion. Altså, Ståle Solbakken har prestert som spiller og trener, ingen tvil om det, og dette har ingen ting med at Solbakken takket nei til Vålerengas tilbud i 1989, men ærlig talt: At en 45-åring skal få en stadion oppkalt etter seg bør være en svært dårlig vits.

Vålerenga i dag

Det er på Raufoss det skjer. For øvrig var det på denne dag i 1815 at Napoleon tapte Slaget ved Waterloo, og går du enda lenger tilbake i 18. junis historie, til 1782, skjedde den siste, kjente heksebrenningen. Minst 40.000 kvinner ble brent på bål i det 16. og 17. århundre. Hvorfor dette nevnes? Aner ikke.

 

Legg igjen en kommentar