Dagboka onsdag 5. juni 2013

Vålerenga vil utsette fjerderundekampen mot Sogndal en uke eller to. Er det virkelig nødvendig? Fotballferie i juni er ikke typisk norsk, men en konsekvens av at vi er med i en internasjonal organisasjon selv om det ikke synes. En normal norsk utendørs-sesong tilpasset vind og vær er umulig å få til på grunn av hensynet … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 5. juni 2013»

Vålerenga vil utsette fjerderundekampen mot Sogndal en uke eller to. Er det virkelig nødvendig?

Fotballferie i juni er ikke typisk norsk, men en konsekvens av at vi er med i en internasjonal organisasjon selv om det ikke synes. En normal norsk utendørs-sesong tilpasset vind og vær er umulig å få til på grunn av hensynet til internasjonale kampdatoer og turneringer. Juni erstattes med november og mars for å få plass til seriekampene. Men den nådige mafiaen i UEFA og FIFA tillater oss cup-kamper i beste spilletid. NFF er presset og presser derfor mest mulig cup inn i juni som etter norsk normalklima burde være en fotballmåned fullspekka med seriekamper.

På skrivebordet blir det sånn noenlunde greit, men virkeligheten er sjelden så medgjørlig som et A4-ark på en bordplate. Landskamper skal spilles i øst og vest og for å få det til må selv de minste fotballnasjonene stille med spillere, uansett hvor hvor fjernt det høres og hvor fjernt landet ligger. Dette er konsekvensen når klubber legger sin elsk på internasjonale toppspillere framfor norsk avl. Kortreist mat er for dårlig, og den langreiste fører nødvendigvis til et kræsj i ny og ne. Denne gangen er det Vålerenga som sliter.

Diego Calvo og Giancarlo González er tatt ut til landslagstroppen for Costa Rica og Fegor Ogude må gjøre seg klar for Nigeria. I tillegg er Gudmund Kongshavn med i U21-EM for Norge. Gonzales løste den kommende kollisjonen med norsk cup og costaricanske VM-kamper med å skaffe seg rødt kort og karantene for anledningen, så han trenger vi ikke regne med.

Vålerenga har en svært god andre-keeper, Lars Hirschfeld. Hans Canada er jo allerede slått ut av VM-kvaliken. Ogude er ikke på første-elleveren. Likevel har Vålerenga en passe god sak når de nå søker om å få utsatt fjerderundekampen mot Sogndal onsdag 19. juni

Vålerenga søker om å få utsatt kampen én eller to uker. Det siste alternativet, 3. juli, kan vi bare glemme. Den datoen er det kvartfinale. Onsdag 26. juli er eneste alternativ for Sogndal som spiller kamp søndagen før og lørdagen etterpå. Men vil vi egentlig dette? Vil vi ha cupkamp mellom Molde og Lillestrøm?

Om vi ikke klarer oss uten Calvo mot lille Sogndal har vi lite å gjøre videre i cupen. Dessuten må vi bare venne oss til å spille uten Calvo og González en stund. Gold Cup starter nemlig 7. juli og varer i tre uker.

Legg igjen en kommentar