Dagboka torsdag 6. juni 2013

Dagboka er samme sted som deg. Slått ut i en sofa, komplett uforstående til at sola skinner (litt), det er sommer, gresset er grønt og vått. Og vi spiller ikke fotball. Bortsett fra landslaget da. Der er iallefall Vålerenga. En Dagbok som ikke får deg annet enn litt glad, er klar. Vålerenga – landslagsgrossist (eh?) … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 6. juni 2013»

Dagboka er samme sted som deg. Slått ut i en sofa, komplett uforstående til at sola skinner (litt), det er sommer, gresset er grønt og vått. Og vi spiller ikke fotball. Bortsett fra landslaget da. Der er iallefall Vålerenga. En Dagbok som ikke får deg annet enn litt glad, er klar.

Vålerenga – landslagsgrossist (eh?)
U21-gutta klora seg tilbake og klarte et poeng mot Israel. Utligner var Harmeet Singh, selv med 10 mann på banen for bortelaget. Håvard Nielsen la opp til målet. Marcus Pedersen scora første målet. Med på laget var Stefan Strandberg, på benken var Gudmund Kongshavn. Sånn sett har Vålerenga mye av æren for poenget, siden vi har kultivert dem alle. Drit i at de har forlatt oss, mer eller mindre ufortjent (dere kan gjette hvem som er mer og hvem som er mindre).

Joda, Dagboka er breial på dette, men vi har lite fornuftig å si.

Men hvis vi strekker dette litt forbi dette landslaget og denne kampen tror vi en mer real påstand er at Vålerengas arbeid med unge spillere, både de som er avla fra Vålerenga og de som er foredlet i klubben de siste årene, virkelig har blitt bra. I gamle dager (90-tallet) var vi lykkelige om Vålerenga fikk frem en og annen spiller av og til. I mer moderne tid er Vålerenga rett og slett blitt gode på dette, og det er mer som kommer. Rekdals bruk av unge spillere allerede i år med et såpass uferdig lag som han mener vi har, viser at det finnes enda mer.

Det er ikke alltid vi tenker på dette, siden vi tar det mer for gitt enn vi burde. I dag tenker vi litt på det og er veldig, veldig glade for det.

I morgen smeller det for a-laget. Der er det to karer som fikk sitt virkelige gjennombrudd i Vålerenga. Grindheim og Moa. Og en av dem har fått en ny vår igjen – i Vålerenga. Vi gleder oss til å se Grindheim legge den avgjørende pasningen som Moa scorer på. Og sender Norge inn i kampen om en VM-billett igjen.

Cup er ikke bare cup
Dagboka i går skrev om at Rekdal og Vålerenga vil ha cupkampen mot Sogndal utsatt.

– Cupen er såpass viktig for oss at vi ønsker å ha muligheten til å stille med sterkest mulig lag. Regelen er jo der for en grunn, så da håper vi får gjennomslag, sier Rekdal til NRK.

Vi sier ikke mer, men registrerer at RBK er happy med sin trekning:

– Vi er godt fornøyd med trekningen. Det var viktig for oss å få hjemmekamp, sier assistenttrener Bård Wiggen til RBKs egne sider.

Vi sier intet mer, og overlater resten av diskusjonen til konspirasjons-teoretikerne.

Hockeyen er i gang!
Den så du nok ikke komme. Men gutta har fått sin liste med treningskamper, som starter snart, dvs august(!). Du finner hele lista her.

Vålerenga i dag
Fyttikatta for en lang fotballferie. Nesten så vi har en dansk sesong, delt på midten. Kanskje det er en ide for NFF og deres konstante fumbling med terminlista? (jeg bare kødder, altså.)

En kommentar til «Dagboka torsdag 6. juni 2013»

Legg igjen en kommentar