Dagboka fredag 31. mai 2013

Mai går mot slutten og kalenderen viser sommer i morgen. Hvor bra er det ikke da at vi har fotballferie? Digg. Vi feirer dagen med et forsøk på å stikke finger’n i jorda, en uvant øvelse for Dagboka. Blått åråsen Lediggang er roten til alt ondt. Eller man blir mer kreativ om du vil. Nå … Fortsett å lese «Dagboka fredag 31. mai 2013»

Mai går mot slutten og kalenderen viser sommer i morgen. Hvor bra er det ikke da at vi har fotballferie? Digg. Vi feirer dagen med et forsøk på å stikke finger’n i jorda, en uvant øvelse for Dagboka.

Blått åråsen

BlattArasen

Lediggang er roten til alt ondt. Eller man blir mer kreativ om du vil. Nå har Enga-TIFO starta planleggingen for vårt besøk på Åråsen. Det var en gang Fort Åråsen, så ble det Vårt Åråsen og i år blir det Blått Åråsen. Oppfordringa er at alle har på seg et blått plagg som dekker overkroppen. Det kan være t-skjorte, genser, sari eller lendeklede. Det er ikke så viktig bare svingen vår fremstår som en massiv, blå vegg.

For å hjelpe av på din overfylte lommebok og tomme skap selges det for anledningen egne trøyer. Opplaget er (kun) 1500 og prisen er vettuge 50 spenn. Trøya vil selges i Sjappa, på Boehemen og Vertshuset, på Blått Åråsen og på Ullevaal før kampen mot Molde. Om du vil slå ihjel litt ventetid kan du gjøre to ting:

1) si ifra gjennom dette arrangementet på facebook at du kommer

2) bytt dine profilbilder til aksjonens logo, enten du er på facebook, datingsider, twitter eller andre steder

Vi putter finger’n i jorda

Selvfølgelig lo vi da det viste seg at Lørenskog, som Steffen Thoresen meldte overgang til på mandag, trengte tre måneders ekstra betenkningstid for om de skulle delta i årets GET-liga eller la være. Da de endelig fikk bestemt seg og leverte lisenssøknad imponerte det forbundet såpass lite at de i går kunngjorde at bønda får 30.000 kroner i bot og fratrekk på 20 poeng. Allerede før serien starter ligger de altså 20 poeng etter alle andre.

Det gjør jo ikke at vi slutter å le.

Thoresen, ha-ha-ha
Thoresen, ha-ha-ha

Så stakk vi finger’n i jorda. Det første som slo oss var at det er jævelig ubehagelig å finger’n i jorda, dernest at vi nærmest blir for bønder å regne. Da vi sluttet å ha finger’n i jorda må vi slå fast at dette er en liten katastrofe for norsk hockey. Endelig er idretten på vei tilbake fra skyggenes dal. Med spennende og tette oppgjør i ligaen og et landslag som gir våte flekker på lakener over det ganske land er publikum på vei tilbake til hallene. Men hockeyen er fremdeles sårbar og har ikke råd til slikt kødd.

Når Lørenskog er i sumpa før første puck er droppet er det ikke sikkert at hatet mot Vålerenga engang er nok til å trekke kanarifansen til ishallen. En positiv trend på tilskuerstatistikken kan i verste fall få et lite skudd for baugen. Dessuten er hockeyen kjent for sin utstrakte cowboymentalitet. Skyt først, spør seinere er ledernes ordtak. Alternativt tenker de det er lettere med tilgivelse enn tillatelse. Det er ikke sikkert at sponsorer synes hockey generelt blir mer interessant utstillingsvindu av den grunn.

Vel, dagens øvelse i refleksjon er over. Heldigvis. Da gjenstår det å se om Lørenskog vil anke dommen. VPN tror nok ikke det er vilje til å anke det står på, men Lørenskog rekker neppe ankefristen. Den er bare på 14 dager, et godt stykke unna tre måneder.

Liverpool kommer 7. august

Uka har gått og VPNs dagboksribenter har vært unikt sjølopptatte. Det kan virke som om alle i hele verden som er tilknyttet denne dalende stjernen av en nettside har hatt et behov for å forklare at kampreferatet etter Rosenborg var utspillet fra en løs kanon mens alle andre selvsagt synes Vålerenga er feiende flott. Pussig at de først syntes det etter å ha lest reaksjonene på forumet.

Ryggradløse kujoner, kollektivet er tydeligvis ikke viktig for individene lenger.

I all denne sjøltilfredshesten om at de er enige med folkeflertallet har de fullstendig gått glipp av at Liverpool kommer på besøk for å måle krefter mot Vålerenga 7. august. Disse rødkledde djevlene kommer altså i sommer, noe som betyr at jubileumssesongen byr på to showkamper mot to av verdens best likte lag. De er sikkert blant de beste også.

Billettene er som vanlig grisedyre, men er et alternativ til de som ikke har råd til å reise til sin hjem- og fødeby for å se Liverpool spille på engelsk gress.

Det gjør vondt å møte Enga

Oslo nye er i full gang med å hype høstens forestilling om Vålerenga, «Neste kamp – en hudreårskrønike fra Vålerenga». Nå har de slippet denne frekke videoen med selveste krusehåret. Kos deg.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dbkVgu8sAh0]

Vålerenga i dag

Siden det er fredag har du sikkert fast rutine med å stikke på Bohemen eller Vertshuset. Ingen grunn til å avvike i dag. Om det blir rolig utover ettermiddagen på arbeid kan du se Bohemen Live fra forrige uke, da går i hvert fall tida litt.

6 kommentarer til «Dagboka fredag 31. mai 2013»

Legg igjen en kommentar