Dagboka tirsdag 28. mai 2013

Det er cup borte mot Asker i morgen, fredag 7. juni er det landskamp mot Albania, men vi dveler videre med Vålerengas prestasjoner mot Rosenborg. Bra, middels dårlig? Vi gir deg definisjonen på et pliktknull! En gang i tiden hadde 1-2 hjemme mot Rosenborg tross alt vært et akseptabelt resultat, og vi ville kost oss … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 28. mai 2013»

Det er cup borte mot Asker i morgen, fredag 7. juni er det landskamp mot Albania, men vi dveler videre med Vålerengas prestasjoner mot Rosenborg. Bra, middels dårlig? Vi gir deg definisjonen på et pliktknull!

En gang i tiden hadde 1-2 hjemme mot Rosenborg tross alt vært et akseptabelt resultat, og vi ville kost oss over at vi hang relativt bra med i lange perioder. Men sånn er ikke livet lenger, og vi har alle skjønt litt mer av fotball og blitt i stand til å se bak resultatene. Så var det egentlig bra, og er «årsbeste» av Vålerenga egentlig noe å snakke om?

Lite helhjertet

Kan det være så enkelt som at vi vektlegger forskjellige ting? Denne dagbokisten ser nok kamp litt annerledes enn de fleste da mye av tiden brukes  på å se der ballen ikke er. Det er jo ofte arbeidet som gjøres uten ball som skaper åpninger, rom og sjanser.

Jeg synes det er påfallende hvor stillestående våre spillere er og hvor lite helhjertet og dedikert de gjennomfører en kontring, og hvor dårlig den såkalte relasjonelle samhandlingen til tider er.

Håpløst

Mot Rosenborgs etablerte forsvar vant vi ballen dypt på egen banehalvdel og hadde 70 meter til Örlund. Når vi kommer til midtsirkelen kladder det som regel. De fleste spillerne står stille med ryggen mot mål og venter på ball. Det er helt håpløst.

Bevegelse må til, enten for å skape rom for en selv, eller andre. Hvis ikke må du pumpe høyt og langt – og med offensive spillere som Børven, Mos, Fredheim Holm, Berre, Calvo og Hæstad, så må du ikke spå i kaffegruten for å skjønne at vi ikke bør pumpe så mye mot etablert forsvar.

Vi mangler luftstyrke, styrke og ikke minst sterke karer med luftstyrke. De eneste som har det er Anene og Samuel. At Samuel ikke spiller mer er forresten merkelig.

Dysfunksjonell midtbane

Når det gjelder breakdowns, overganger o.l. så synes jeg det stemmer dårlig. Spesielt med Zajic og Fellah ute. Det går så trått, og vi er best på venstresiden med Calvo, men han får lite hjelp om ikke Lecjaks blir med og skaper litt furore. I det hele er midtbanen dysfunksjonell og en stor bidragsyter til at vi slipper inn mange mål og at midtspissen vår ofte er mer usynlig enn det Chevy Chase var i Mannen uten ansikt.

Press, duellspill, støtte, gå i rom, skape rom og opptre som en enhet er alle elementer der denne lagdelen er svak.

Når det gjelder å skape relasjoner og ha en form for relasjonell samhandling, så har vi noe på gang på venstresiden. Utover det har jeg problemer med å finne særlig mye. Vi klarer ikke involvere spissen og det fungerer dårlig mellom midtbane, kanter og spiss.

4 seiere på 12 kamper

Mot RBK hadde vi et eksempel der Grindheim startet et angrep. Spiss og begge kantene lå og presset på offsidegrensen (med bakrom). Berre og Hæstad har ballen og begge trekker mot venstre mot det rommet Lecjaks også stormer inn i. Vi blir jo selvfølgelig brutt og har tre mann på 16-meteren. Tre mann nærmere enn 7-8 meter fra fra krittet på langsiden, og tre forsvarsspillere og Grindheim på egen banehalvdel. Mao så har vi skapt et rom på størrelsen med en drabantby som RBK kunne kontre i. Det er ikke bra.

Når dette er sagt må det også sies at dette var en av våre bedre kamper i år, men med tanke på at vi har 4 seiere på 12 kamper, og at flere av dem kan klassifiseres som heldige, så behøver ikke «en av våre bedre kamper»  borge for kvalitet og spilleglede.

Pliktknull

I det hele tatt ligner en Vålerengakamp per nå på et pliktknull. Du vet at alle parter kan bedre, men at man ikke legger all verden i det. Man lurer seg selv til å tro at man yter nok, mens det i virkeligheten er lite lidenskap, glede, utforskertrang og kreativitet. Det går i litt petting, misjonær og så avslutter man det hele i dogger’n før man ruller rundt og diskuterer hva man skal handle på super’n dagen etter.

Hvor blir det av råskapen, intensiteten og en klype rein og skjær brutalitet?

Jeg skulle gjerne sett at Vålerenga går på banen med hensikt å fremstå som Rocco Siffredi og bare ta tak i dama, brekke henne rundt og banke blodbamsen opp i smertestjerna på 19-åringen mens han grynter «Se inn i kamera og hils hjem til mor og far for detta kommer til å gjøre vondt».

Men hvem vil ikke det egentlig? For øvrig har jeg fremdeles troa på I.

Vålerenga i dag

Det skjer ikke all verden i dag. Gå hjem og lek Rocco! I morgen kl 18 viser TV2 Sporten Asker mot Vålerenga i cupen. Asker topper som kjent 2. divisjon avdeling 1 med like mange seire som Vålerenga 2: Altså sju. Med andre ord: Alt ligger til rette for ny cupbombe med Asker i hovedrollen.

En kommentar til «Dagboka tirsdag 28. mai 2013»

Legg igjen en kommentar