Dagboka onsdag 29. mai 2013

Spaltete spaltister, sabelrasling, cup-spøkelser og uproff hockey er overskriftene i dag Flere av leserne våre har vært inne på at en eller flere i VPN-redaksjonen er schizo og bør søke hjelp. Vårt kampreferat lørdag sto ikke bare i kontrast til dagboka mandag, men var i seg selv så selvmotsigende at kun en spaltet personlighet kunne … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 29. mai 2013»

Spaltete spaltister, sabelrasling, cup-spøkelser og uproff hockey er overskriftene i dag

Flere av leserne våre har vært inne på at en eller flere i VPN-redaksjonen er schizo og bør søke hjelp. Vårt kampreferat lørdag sto ikke bare i kontrast til dagboka mandag, men var i seg selv så selvmotsigende at kun en spaltet personlighet kunne stå bak artikkelen. Men det var altså to ..eh.. spaltister.

Sånn er det med dugnad og gruppearbeid. En maler med svart og en med hvitt. En referent har grå stær på sitt onde øye og må derfor nøye seg med å ta virkeligheten med det gode, mens den andre eksperten lirer av seg referat og dagbøker i blinde. No problem. Vi er her for deg. Da må vi jo være litt gale.

Våpenrasling På Nett
Etter helgas to kamper mot Rosenborg hekta dagbladet.no seg opp i VPNs referat og siterte oss fra en av kampene. Det samme nettstedet ga blaffen i hva dagboka skreiv om den andre kampen, for der var tonen altfor positiv. Det er konflikt og negativitet som selger, vi kan ikke vente oss mye oppmerksomhet om vi skulle komme til å skrive at vi støtter lag og trener hundre prosent.

Selvsagt liker vi å få oppmerksomhet fra landets neststørste nettavis, følelsen av å bli tatt seriøst og sånn. Men vi steiler når vi ser at dagbla’-journalisten blekker opp overskriften:

Supporterne rasler med sablene

Supportere er en blanda gjeng. Noen sliper kniver, men vi i VPN støtter bånnlaget i vårt hjerte. Vi misliker selvsagt den elendige poengfangsten, men våpenrasling? Det blir å trekke det litt langt, bare så det er sagt.

Proffe Lørenskog
Bortsett fra at dem ikke vant noe som helst forrige sesong, så er dem sportslig sett skikkelig proffe. Bortsett fra at dem straffes for rot og fristoversittelser hundreogførti år på rad, så er dem skikkelig proffe på administrasjon. Steffen Thoresen er god i matte og veit at minus ganger minus er pluss. Han regner med at det gjelds i hockey også og lirer av seg dette på Lørenskogs hjemmesider:

– Jeg har fått inntrykket av at alt er litt mer tilrettelagt i Lørenskog. Litt mer profesjonelt. Det var det som veide tyngst i avgjørelsen.

Kunne du ikke heller sagt det som det er, Steffen:

– Den patetiske drittklubben betaler meg mer i lønn enn det anstendige klubber vil gjøre, da ble valget enkelt for en liten tass som meg.

– Har kommet for å vinne
Ja, sånn kan det også sies, Steffen. Og du er ikke langt fra å lykkes, for den arrogante klubben i ditt hjerte som endelig har endelig levert søknad om lisens, tre måneder for seint, er nær ved å miste retten til å spille i eliteserien. Men det kommer etter alle solemerker ikke til å skje. Så dessverre, Steffen, det blir ikke noe mesterskap på deg neste sesong. Om den nye klubben din hadde fått spille i 1. divisjon hadde det vært en liten mulighet for å vinne noe. Beklager!

Les også: Kan bli nektet elitespill (Romerikes Blad)

Askerspøkelset
Vålerenga har ikke slått Asker Skiklubb i obligatorisk kamp siden 8. august 1956. Det er snart 57 år siden det, så nå snakker vi spøkelse. VPN var ikke representert på Bislett den onsdags kvelden da Vålerenga vant 4-3, for vår mann debuterte ikke som tribunesliter for Vålerenga før tre uker etterpå i cupkamp mot Snøgg på Ullevaal.

Nå er det cup igjen, på samme sted der Arne Bakker og Kjell Kristiansen slo oss 2-0 så seint som søndag 12. mai 1957. Men nå er det onsdag og onsdagsløperne våre har vel en fair sjans uansett lavt oksygenopptak eller ikke. Vi har gålla 14 hittil på vår sjanglete vei mot norgestoppen, Asker står kun med fire.

Vi får håpe Asker fremdeles lever høyt på skalpen til Strømsgodset forrige runde og at de surrer seg inn i undervurderingsfella. Skiklubben er forøvrig vant til å vinne tredjerundekamper, det er ikke vi. Men uansett åssen det går i kveld, trener’n vår lekte seg med trener’n demses i alle år, det kan ingen ta i fra oss.

Det er på høy tid å ta knekken på cupspøkelset som har hjemsøkt Vålerenga de tre siste sesongene, men sikre er vi ikke. Langt i fra.

En god plan
Vålerenga vil kjøpe Grindheim, men Mos blir for dyr, skrev vg.no  mandag.
For oss ser ikke Mos det minste dyr ut der han gjemmer seg i midten uten å få de ballene han trenger, men det er altså den lange kontrakten med FCK som er det fordyrende leddet. Nei, hittil har ikke Mos lykkes helt, men du verden som vi elsker spillere med innsikt:

– Vi blir bare bedre og bedre. Vi bygger noe stort her, men selvfølgelig vil det ta tid. Med en bra høstsesong, så vil jeg se Vålerenga som favoritter fra og med neste år

Mos til vg.no

Legg igjen en kommentar