Rustne Vålerenga ruslet til 4. runde

Ingen Askerladd på Føyka denne gangen. Ashes to Ashes. Vålerenga avanserte og det var det. Asker – Vålerenga 2-3 (0-2) Cupen 3. runde – Nye Føyka Stadion 29. mai 2013 – 2.356 solgte billetter Et rekordstort publikum kranset ei grop i Asker som kalles Føyka. Langt der nede kjempet to lag om Kongens Pokal. Vålerenga … Fortsett å lese «Rustne Vålerenga ruslet til 4. runde»

Ingen Askerladd på Føyka denne gangen. Ashes to Ashes. Vålerenga avanserte og det var det.

Asker – Vålerenga 2-3 (0-2)
Cupen 3. runde – Nye Føyka Stadion 29. mai 2013 – 2.356 solgte billetter

Et rekordstort publikum kranset ei grop i Asker som kalles Føyka. Langt der nede kjempet to lag om Kongens Pokal. Vålerenga ledet to null ved pause og det er livsfarlig. Så ble laget redusert til ti mann de siste ti minuttene. Vi sier som Kine på Kongsvik Videregående: Da ble det enda mere livsfarligere! Men gutta rei av stormen med et gjesp. Børven skåra ett, Calvo to, like mange som hele Asker tilsammen. Vi sitter ikke igjen med følelsen av at Vålerenga vant på en dårlig dag, men kan ikke bestemme oss for hvilket alternativ som er det rette:

 • Vålerenga vant til tross for en vanlig dag
 • Vålerenga vant fordi Asker hadde en dårlig dag
 • Vålerenga vant fordi Asker tapte

Cup er cup, men Vålerenga benyttet sjansen til å vise at vi har et solid bånnlag i serien. Fattigmannstrøsten er at flere Tippeliga-lag røyk på hue og raua ut av cupens tredje runde. Søndag trekkes fjerde runde på NRK1 klokka 1945. Det er bare ett andredivisjonslag igjen, men vi kan jo ha flaks og trekke Molde eller Lillestrøm.

En stor takk til Lars Bohinen som overvurderte Vålerenga. Takket være overdreven respekt droppet han offensiv formasjon i første omgang og lot toppskåreren i andre divisjon, Bajram Ajeti, slite benken til det var for seint.

Mål:
0-1 Diego Calvo 24′ Et fantastisk frispark fra 17 meter
0-2 Torgeir Børven 34′ fin frispilling i tomt bakrom og aleine med keeper
1-2 Kristoffer Tollås 53′ endrer retning på et langskudd og Kongshavn er utspilt
1-3 Diego Calvo 55′ nikker innlegg fra venstre i fin bue over en altfor kort keeper
2-3 Bajram Ajeti 81′ vakker frispilling fra venstrekanten, glei fint gjennom i midten og satte kula forbi en utrusende og sjanseløs Kongshavn

Vålerengakort: Ett gult til Simon Larsen og to til Giancarlo Gonzalez som fikk marsjordre 10 minutter før slutt

Vålerengas lag: Gudmund Taksdal Kongshavn – Marcel Wawrzynkiewicz, Simon Larsen, Giancarlo González, Jan Lecjaks – Christian Grindheim, Morten Berre (Kristofer Hæstad fra 69′), Daniel Fredheim Holm (Ghayas Zahid fra 45′) – Diego Calvo, Torgeir Børven (Mos fra 65′), Aaron Samuel

3 kommentarer til «Rustne Vålerenga ruslet til 4. runde»

 1. Du har helt rett. Vålerenga gikk videre (vinne er et for sterkt uttrykk her) fordi Asker spilte som pusekatter i første omgang (i sterk kontrast til hva de gjorde mot Strømsgodset). Som en tro Enga-fan hadde jeg håpet på en exit. Ikke fordi jeg ønsker Vålerenga et glohett sted, tvertimot fordi jeg ønsker en langt bedre fremtid for denne klubben. Kanskje, og jeg gjentar kanskje fordi jeg er langt fra overbevist, ville ledelsen og styret ha våkna opp og tenkt; Hva i h…… har vi gjort? Idag dreier det seg ikke om å se frem til søndagens trekning – det dreier seg om å tenke langt større enn det. Det er et uttrykk som sier; «Don’t throw good money after bad». Mao det er langt mer fornuftig å ta et nederlag enn å fortsette å pøse på etter en dårlig beslutning. Jeg tenker da selvfølgelig på ansettelsen av den totalt sjarmløse nordvestlendingen. Hvordan det var mulig er for meg vanskelig å begripe. Og, med en gang, ikke kom med argumentene om han har jo vunnet med klubben før. Fyren er en sur, grinete og umoden kar. Det er ikke tøft å klage, syte og kjefte på spillere. Dette står ikke skrevet i noen stillingsbeskrivelse for trenere. Vi er i 2013 kommet langt lenger enn det. Når en i tillegg snakker om Norges mest sjarmerende, levende og bohemaktig klubb – ja da fortjener både spillere og landets beste og mest trofaste supporter noe langt bedre. Jeg vil se et sprudlende, lekende Vålerenga med en sprudlende og sjarmerende trener som kan mer om mennesker enn å fly rundt å kjefte. Etter at over 1/3 av serien er ferdigspilt – før utgangen av mai – ligger Vålerenga 3 poeng over nedrykk. Det er ikke bare pinlig, det er katastrofalt – hvis en da anser fotball for å være noe seriøst. Vålerenga, Oslos stolthet, sliter med lag som Sandnes-Ulf, Sogndal og Hønefoss. Slik skal ikke være mulig. En glipp en gang iblant er lov, men Vålerenga er rett og slett ikke bedre. Det finnes kun en utgang; bli kvitt Rekdal nå. Få inn en samlende leder som evner å lede mennesker! Jeg kunne skrevet langt mer, men av hensyn til blodtrykk, hjertet og helsa forøvrig gir jeg meg nå……

  1. Digg innlegg, men jeg er uenig med deg. Jeg har ikke opplever reka hverken sur, grinete eller umoden. Jeg noterer meg skuffelse i blikk, snikksnakk og kroppsspråk. Det skulle bare mangle. Jeg kunne faktisk tenkt meg litt mer kjeft en det vi ser. Den har man sikkert på kammerset der det hører hjemme. Rekdal er oppmuntrende ovenfor Børven som tross alt har skuffet i serien så langt. Lecjaks ble ikke benka etter en kriseinntreden i tippeligaen to kamper på rad da hele Norge lo av kjøpet. Han så hva ha hadde iboende i seg. Og Calvo mye av det samme.

   Stemningen i troppen virker bra om man ser på dem i en annen sammenheng en kun tv og nettintervjuer rett etter masse tapte poeng. Faktisk så ser jeg selv formstigningen reka snakker om. Ja det går sakte. Men ser man fotballen til enga i 2011 og 2012 så gikk det VELDIG sakte i lange perioder da og.

   Ja tippeliga medalje i år er høyst sannsynlig ikke mulig. Men med en formstigning (og kanskje noen kjøp) er en gullmedalje i cupen om ikke sannsynlig så en reel mulighet.

   Så selv om jeg digger det du kommer med og mener debatter er på sin plass, så er jeg fundamentalt uenig med deg i alt du kommer med.

   Håper vi treffes smilende en dag i November på vir midlertidige hjemmebane. 🙂

   1. Alltid artig med svar og kommentarer. Og det er gøy å lese at du synes innlegget er digg, men er fundamentalt uenig :-). Forstår at du er «på innsiden» og kjenner forholdene godt. Det jeg ikke forstår er den noe naive holdningen (tenker ikke spesielt på din) og mangel på kritisk sans – som om det ikke er lov, som om det skulle være så negativt. Rekdal som person er overhodet ikke rett mann for Vålerenga. Han representerer en «harry» mentalitet, tysk punchtlichheit og Prøysseratferd som Vålerenga hverken fortjener eller har behov for. Nå kjenner jeg ikke til ledelse eller styret i Vålerenga, men jeg mener det er god grunn til å stille spørsmålstegn til deres beslutninger og Vålerengas fremtid. Vålerenga er tross alt en av Norges 3 største klubber og burde mildt sagt vært noe helt annet enn hva det står frem som idag – og da er det med god grunn en stiller spørsmålstegn ved evnen hos ledere/trenere. Det blir altfor passivt å la dette få leve lenger. Han (Rekdal) kjenner klubben godt og burde, hvis han hadde vært god nok, fått til noe langt bedre. Men så er ikke hans trenerrecord noe en bør skryte for mye av heller, ei heller hans oppførsel. Godt at du vektlegger hans «humane» innstilling for et par spillere, men det skulle da i himlannes navn bare mangle :-). Og jeg er ikke enig med deg i at det er behov for mer kjeft. Da vil det i så fall være unikt – at motivasjonsfaktor innen fotball, i motsetning til andre områder i livet, er å kjefte. Det er rett og slett ikke gangbar psykologi….Stadig med håp om en bedre fremtid…..

Legg igjen en kommentar