Dagboka mandag 27. mai 2013

Dagboka konstaterer at smaken er som baken også når det gjelder fotball. Mens kampreferenten slaktet guttas innsats mot Rosenborg, så dagboka en annen kamp. Damene derimot fikk ett poeng mer en gutta i helga, men er nok minst like skuffa. Damene med 3-3 mot Amazon Vi kommer under mot Amazon, men viser god moral og … Fortsett å lese «Dagboka mandag 27. mai 2013»

Dagboka konstaterer at smaken er som baken også når det gjelder fotball. Mens kampreferenten slaktet guttas innsats mot Rosenborg, så dagboka en annen kamp. Damene derimot fikk ett poeng mer en gutta i helga, men er nok minst like skuffa.

Damene med 3-3 mot Amazon
Vi kommer under mot Amazon, men viser god moral og snur kampen. Vi leder ikke mindre enn 3-1 da kampen gikk inn i sine siste 10 minutter. Det skal ikke være mulig å slippe inn to mål siste 10 på hjemmebane å forære motstanderen ett poeng. Her forventer dagboka at Cecilie gir damene et lynkurs i drusing og kynisme. Dagboka tillater seg å anbefale noen videoer med Sogndal på bortebane som en god start på teorikurs i kynisme.

Gutta med kjipt 1-2 tap mot bartene
Kampen mot RBK er en time med en ren oppvisning i forsvarsspill. Hvor mange ganger så du Gamboa og Dorsin rase i full fart nedover på veg mot vår 16 meter? Gjennom å låse av RBKs backer og samtidig være aggressive på Mikkelsen og Diskerud låser Vålerenga av all støtte til usympatiske Bille. Han blir sørgelig alene, litt som en vanlig fredagskveld for dansken som trøster seg med jugemus i media. Når vi får låst av RBKs offensive spill vinner vi ballen høyere i banen og har initativet i kampen den første timen, uten å sette RBK under noe voldsomt press kommer vi til noen sjanser. Særlig positive er Jan, DFH og Calvo. Dessverre mister vi Marcel tidlig i kampen og inn kommer en svært rusten Jan Gunnar Solli, som fortsetter sitt upresise og uinspirerte spill på backen. Dagboka skal ikke legge skylda for tapet på Solli, men registrerer at Solli dessverre ikke varierer i prestasjonene, han er stabilt svak.

Ledermålet til RBK kommer når vi er i stort undertall på bakre stolpe ved et frispark. Mos slipper sin markering og Simon Larsen finner seg selv alene med 2-3 bønder og hopper selv litt halvhjertet, nærmest så det synes på tv-bildene at han hoppa han også. RBK vinner duellen på bakre stolpe og header ballen i en bue over Kongshavn og i mål. Et billig som blir ekstra surt da det er RBKs første sjanse i kampen.

Simon Larsen har riktignok vært borti beinet til Diskerud tidligere i kampen, men Diskerud overspiller så mye at han verken fortjener eller får frispark på 20 meter. I motsatt ende av banen blir derimot Hæstad klippet ned av Koppinen. Tv-bildene viste at Koppinen først tar ballen før han klipper ned Hæstad ved hjelp av en tofotstakling. Soleklart frispark til Vålerenga hvor som helst ellers på banen, her ender det med corner.

Rosenborg putter et til før Jan drar frem feilslegga og druser ballen i krysset fra 20 meter, når du gjør det med Skeiva er det bare å glede seg til du får stilt inn det rette skuddbeinet.

Calvo, Jan, DFH, Gonzales, Hæstad, Kongshavn og Grindheim var gode. Virkelig svake var vel strengt tatt bare Solli og Mos, mens Samuel gjør et friskt innhopp. Samuel presterer å heade over med skuldra på åpent mål, men er ellers bevegelig og god med ballen i beina. Diego Calvo leka med RBK og er ikke langt unna å skåre ett mål eller to. Selv om det er tidlig å trekke konklusjoner virker det som om Rekdal har truffet mer enn bra med Calvo og Jan, mens dagboka virkelig håper Solli er en humørspreder med gode holdninger som er billig i drift og lett å holde rein.

Til de som måtte lure, kampreferenten, terningkasteren og dagboka er ikke én spaltet personlighet, men intet mindre en tre selvstendige individer.

Semb for Enga
Odd røper at Vålerenga er på jakt etter Fredrik Semb og med det synliggjøres hvor sjefen mener vi må styrkes fremover.

Vålerenga i dag
Ellers er det bare å lade batteriene frem til NM-kampen mot Asker på onsdag.

En kommentar til «Dagboka mandag 27. mai 2013»

Legg igjen en kommentar