Dagboka torsdag 16. mai 2013

Ordonanister. Vel, egentlig bare munnonanister. Eller egoonanister. Fullstendig ubrukelige ord, men du skjønner at det handler om gjester fra nord. En Dagbok med ærlige forventninger er klar. Kom igjen, Enga! Vålerenga – Tromsø Nordlendinger. Det er skikkelig harde folk. Stolte over at de har gjort hestkuk til et parodisk nasjonalt skjellsord. Enda mer stolte over … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 16. mai 2013»

Ordonanister. Vel, egentlig bare munnonanister. Eller egoonanister. Fullstendig ubrukelige ord, men du skjønner at det handler om gjester fra nord. En Dagbok med ærlige forventninger er klar. Kom igjen, Enga!

Vålerenga – Tromsø
Nordlendinger. Det er skikkelig harde folk. Stolte over at de har gjort hestkuk til et parodisk nasjonalt skjellsord. Enda mer stolte over hvor hardføre de er. Søringa er jo bare pingler i forhold til dem som er født av frådende sjø, oppdratt av frosten og støpt i is. I syden kan du spotte en nordlending på mils omkrets. Solbrent som innihelvete fordi de er så knallharde at de ikke trenger solkrem på den vinterbleke huden sin.

Men til Oslo skal de allikevel flytte alle sammen. Så de kan belemre oss med språket sitt her i hovedstaden. En nordlending høres ut som en som permanent klemmer ut en altfor svær kabel:

– Æææææææææææhhhh.

Det er faktisk et ord i det begrensede vokabularet dems. Som de beholder etter hvert som de bestreber å bli Oslos største hipstere. Og de kommer da alle fra Tromsø selv om de skulle være fra en bygd ti mil utafor. En nordlending er det perfekte eksemplet på en person som tror de er stinne av selvtillit, men inne i seg er nervøse vrak livredd for å drite seg ut, desperat etter anerkjennelse. Et kjempeego utapå et skjørt egg.

Det er på ingen måte det mest attraktive vi kunne møtt på 16.mai, (finnes det forresten noen pene nordnorske damer i det hele tatt?), men med tanke på antall stemmeonanister i Oslo blir det nok noen av dem på Ullevaal.

Også har de et fotballag som dessverre er ganske brukandes. I skrivende stund med kun to tap på 9 kamper, dog med 4 uavgjorte. Statistisk sett er Remi (der har du et skikkelig ubrukelig nordnorsk navn) Johansen den vi skal se opp for med 4 mål og 5 assist, mens buormen Ondrasek alltid er en trussel.

Heldigvis melder Itromso.no at deres forsvarsbauta Koppinen er ute med skade mot oss. Det er et pluss.

Så er det oss. Rekdal sier at vi går for tre poeng på klubbens sider, noe annet ville vel vært sjokkerende. At vi skal ta kampen med en gang og at formen på spillerne er i bedring.

Dagboka har selvfølgelig ikke gitt opp sesongen ennå, selv om vi er flaue over måten vi taper kamper på. Vi skal jo reise kjerringa, men vet bare ikke hvor kjapt det kommer. Vi håper spissene klarer bevege seg noe så midtbanen har noe å spille på. Vi håper det offensive fungerer så vi holder oss mest mulig på deres banehalvdel. Angrep er det beste forsvar, spesielt med vårt ustabile forsvar.

Dagboka håper på et Vålerenga som kommer mye rundt på kantene med Calvo og Holm. Bakrommet vil det ikke finnes mye av, all den tiden joikaene vil sikre seg mot å spille noe annet enn kontringsfotball. Vi håper Hæstad fører an og hindrer de overgangene. Vi håper at vi husker Muri og Gonzales fra kraftfulle headinger i gjestenes 16.meter.

Vårt hjerte tror Rekdal får sitt ønske oppfylt, mens vår intuisjon sier at detta blir en uforløst uavgjort.

Kroppsvisitering
Klanen.no skriver om dette. Det er ikke bare digg når en voksen mann kjenner grundig etter forskjellen på kølle og bluss hos deg, (kølle er litt myk før han tafser). Be gentle, vil vi si.

Tidligere var visitering helt vanlig på alle store arrangementer. Her ble fotoapparater, det man oppfattet som farlige gjenstander (alt fra beltespenner til kniver), flasker og alkohol beslaglagt. De siste årene ser vi at selv konserter på Vallehovin og i Telenor Arena har droppet dette. De titter noen ganger litt overfladisk i sekker og sjekker billetten. Det er det hele.

Hvorfor? De ser at de som vil ha med ting inn får det med allikevel og det er mer hensiktsmessig å gjøre arbeidet blant publikum. Oppdager de publikummere inne på arrangementet som har ting de ikke skal ha blir de bedt om å avlevere det eller forlate stedet. Dette gir smidigere inngang og bedre opplevelse for publikum.

Hva er det da som skiller fotballen fra disse andre? Er fotballpublikummet som helhet 100% duster absolutt hele tiden? Klarer vaktene i fotballen å stanse absolutt alt som ikke ønskes inne på stadion fordi de er så fryktelig mye bedre på sikkerhet enn konsertarrangørenes vakter?

Eller er det bare idioti? Dagboka tror det siste.

Vålerenga i dag
Vålerenga møter det vi kalte fiskeskjendere og torsketemmere før. Kl 1800.
Strengt tatt kaller vi dem for det ennå, selv om noen av dem tror de er trendskapere og hipstere.

 

Foto: FiskeribladetFiskaren 19.03.2013

2 kommentarer til «Dagboka torsdag 16. mai 2013»

Legg igjen en kommentar