Morten Berre igjen

Morten Berre er 37 år og er fortsatt i stand til å utgjøre en forskjell på banen. Han er der han skal være i det 10. minutt, og symbolsk nok blir han byttet ut i andre omgang med debutant og 17-år, Mathias Blårud. Det betyr at Morten Berre har scoret 89 ganger i landets øverste … Fortsett å lese «Morten Berre igjen»

Morten Berre er 37 år og er fortsatt i stand til å utgjøre en forskjell på banen. Han er der han skal være i det 10. minutt, og symbolsk nok blir han byttet ut i andre omgang med debutant og 17-år, Mathias Blårud.

Det betyr at Morten Berre har scoret 89 ganger i landets øverste divisjon siden han debuterte for Skeid i 1996. Han har altså scoret i 18 sesonger.

Reaksjonssterk Kongshavn

Vålerenga starta sterkt, og det tok kortere tid for Berre å sette inn Vålerengas første enn det tok meg å gå til billettluka og komme seg inn. Hva jeg løper 60 meteren på kan du bare gi faan i!

Så fikk Tromsø et par svære sjanser, men frenetisk  forsvarsarbeid og ikke minst en ekstremt reaksjonssterk Kongshavn, hindrer scoring. Vålerenga tar deretter grep om omgangen, anført av sesongens mest hardtarbeidende midtbanetrio, hvor Berre rett og slett er god. Egentlig er vi best gjennom omgangen, men torskesløyerne har skudd i stolpa.

I andre omgang begynner vi å dabbe av litt, og da tar Master of The Universe i coaching grep, og sender Mos og debutant Blårud på banen. Du er ikke selvutnevnt verdensmester i coaching for ingen ting. Strengt tatt er jeg ikke sikker på om de to isolert sett løfter laget, men det blir litt mer kontroll på spillet vårt.

Begge lag skulle hatt straffe

Tromsø kan syte i media, muligens med rette, over at de snytes for en straffe da Grindheim handser på et innlegg, riktignok bortimot liggende, men armen står rett opp i en såkalt unaturlig stilling. Men det er greit å nevne at Vålerenga snytes for et like klart straffespark da en Tromsø-spiller handser på innlegg i deres 16-meter senere i omgangen. Vi kan bare konkludere med at Svein-Erik Edvartsen er ikke bare en dommer som misliker Vålerenga, han er i tillegg en dommer som er så dårlig at han ikke dømmer mot Vålerenga selv når han har en opplagt mulighet til å gjøre det. Da snakker vi om historisk dårlig dommer!

Tjue minutter før slutt setter vi spikern i fiskekassa da Lecjaks legger en perfekt corner rett mot mål. Mange tror den går rett i fiskenettet, eller nota som det vel egentlig heter, men Muri stiger høyest og styrer den inn med det han har av hårtuster. Solide prestasjoner som sikrer seieren. Etter dette dauer gjestene som en skrei på land. Vakkert.

En kamp som preges av et relativt lavt tempo, men også av et Vålerenga som jobber hardt, anført av banens beste Hæstad som røsker opp midtbanen til Tromsø og tar selvpåførte straffepushups når han misser en pasning omtrent halvveis i første omgang.

Lecjaks skaper mye og Calvo løper nok lengst av alle opp og ned sin side i 90 minutter. Hans ro med ballen i stressede situasjoner er også en fryd å se.

Fortjente poeng

Tre deilige og fortjente poeng. Selv om det nok kommer til å gå mye opp og ned med laget vårt videre også, viser kampen at vi har kvaliteter som vil gi oss glade stunder også. Ikke så ofte, og ingen ting tyder på medalje, men noen stunder innimellom vil bli hyggelige. Vålerenga minner i år om et ekteskap: Noen ganger er du heldig og får lov til å forsyne deg i toer’n.

Og kudos til Rekdal som plukker et bra lag, et velvalgt 4-3-3 system og tar grep med bytter når det begynner å butte.

Hurra for 16.mai! Hurra for 17. mai! Heia Vålerenga!

Kampfakta

Vålerenga – Tromsø 2-0 (1-0)

1-0 Morten Berre (10), 2-0 Andre Muri (74).

Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.

Ingen kort.

Spillerbørs

Vålerenga 4-3-3

34 Kongshavn 6

33 Wawrzynkiewicz 5

4 Muri 5

18 Gonzalez 5

5 Lecjaks 7

11 Berre 7

19 Grindheim 6

23 Hæstad 7 bb

22 Calvo 7

10 Børven 4

7 Holm 5

 

60.min Mos 4

66.min Blårud 5

79.min Larsen for liten tid

Bilder fra kampen

Du kan se flere bilder fra kampen og tribuna her.

En kommentar til «Morten Berre igjen»

Legg igjen en kommentar