Dagboka onsdag 15. mai 2013

For en feiende flott dag for å gjøre dypdykk i fotballøkonomi, billettsalg, trenere som ikke kom og damer. Du mener det regner? Piss, sola skinner alltid over Enga! Kast mobiltelefoner på Ullevaal Over alt finnes folk som ikke får med seg hva som greit å gjøre og hva som ikke er greit. Også har du … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 15. mai 2013»

For en feiende flott dag for å gjøre dypdykk i fotballøkonomi, billettsalg, trenere som ikke kom og damer. Du mener det regner? Piss, sola skinner alltid over Enga!

Kast mobiltelefoner på Ullevaal

Over alt finnes folk som ikke får med seg hva som greit å gjøre og hva som ikke er greit. Også har du de som absolutt skal tråkke over grenser med unnskyldningen «teste grenser». Sånn er verden skrudd sammen og for å imøtegå dette legger man gjerne til rette for at man kan utøve ulovlige eller uakseptable aktiviteter på et lovlig vis. Tagging er forbudt, det finnes lovlige vegger å tagge på. Råkjøring er forbudt, det finnes baner man kan race rundt på. Vold er forbudt, det finnes arenaer der man kan denge løs på hverandre. Ikke minst er det helt på trynet å kaste ting på banen under fotballkamp!

Til tross for at det er like sosialt akseptabelt å kaste gjenstander på banen som det er å gå med bukser i bursdagen til Donald Duck har vi de siste årene hatt gjentatte tilfeller av nettopp det fra våre tribuner. Nå legger Vålerenga, i samarbeid med Telenor, til rette for at du kan kaste mobiltelefoner på Ullevaal. Noen vil sikkert bli skikkelig skuffa over at de må kaste dem i egnede beholdere ved inngangene til stadion, men kaste får de lov til uansett.

Det er nemlig slik at 7 av 10 nordmenn har brukte mobiltelefoner liggende å slenge som ikke brukes lenger. Om de brukes er det gjerne som biteenhet for husstandens yngste slik at han, eller hun, får i seg nok metaller og mineraler. Nå får Vålerengas sosiale prosjekter spenn for hver mobiltelefon som avleveres på Ullevaal torsdag 16. mai. Merk deg at du ikke får igjen mobiltelefonen, det er derfor greit å nappe ut SIM-kort og unngå å slippe din splitter nye telefon opp i beholderen.

Men kast gjerne den nye telefonen til en kompis. Bare sånn for spøk.

Fotballens økonomi skinner

I 2009 var økonomistyringen i norske tippeligaklubber under enhver kritikk. Forbundet innførte ett ratingsystem med 3 kategorier, hvor kategori I var rød og det verste som finnes. Dette året viste 8 klubber kategori I mens kun én klubb var kategori III og skinnende grønn. Deretter har det svingt litt opp og ned, men nå er forbundet ute med ny rapport. Nå finnes ikke lenger røde klubber, bare gule og grønne. Vålerenga er i kategori III som viser at de har kontroll på hva de får inn kontra det som renner ut. Det er moro å være gode på noe.

Nå veit vi jo selvfølgelig at regnskap kan settes opp på forskjellig vis, men det er da grunn til å tro at dette er fint. Når vi samtidig registrerer at tilskuerantallet i tippeligaen er i fritt fall, både på stadion og fjernsyn, er et logisk resonnement at fotballen er best tjent uten publikum og tilskuere.

Vi ser til stadighet at Norges fotballforbund og Norsk toppfotball styrer etter nettopp dette.

Hva toppserien og damer angår er det svakere. Fire klubber er kategori I og røde som blod. Vålerengas damer innrapporterer sammen med herrene. Om det er dette som gjør at både damer og herrer er i kategori III veit vi ikke, men de rapporterer i hvert fall sammen. Derfor finnes ingen selvstendig vurdering av damenes økonomistyring.

Før vi forlater økonomien vil vi oppfordre NFF til å endre kategoribenevnelsene fra I, II og  III til A, B, C. Hvor festlig er det ikke den dagen klubber og supportere stiller samlet i kategori C?

Cecilie Berg-Hansen er fornøyd

Vi liker positive mennesker selv om de går i digre boblejakker uavhengig av vær og temperatur. Damenes trener, Cecilie, er en av disse. Som kjent tapte våre damer mot Settskog i helga og til www.vif-damefotball.no sier hun følgende:

-LSK vinner fortjent, men vi er på høyde med dem i lengre perioder av kampen. Det var jevnt med sjanser til begge lag og en morsom fotballkamp der vi får til mye med ball.

Gå gjerne inn på damenes side og les det hele selv, men vi advarer om at de har fått en ny bakgrunn som garantert frembringer stressreaksjoner.

For øvrig er neste kamp i Harstad mot Medkila. Streames kampen noe sted?

Tromsø skal tuktes i morgen

Det kommer en bunt finnmarkinger til Oslo i morgen for å feire fotballens festdag sammen med Vålerenga. Nå sitter sikkert en eller annen forvirra fisker med kokekaffen i halsen og hytter med neven og skriker «Trjomsø e fra Tjjoms». Vi skylder da å gjøre oppmerksom på at begrepet ikke refererer til fylke, men til landsdel. På samme vis som at «Østlendinger» ikke er fra Østfold.

Med det avklart registrerer vi at media synes det er skikkelig gøy at Mos får gjensyn med tidligere lagkamerater, kamerater han skåret mye sammen med mens ha nå nær sagt ikke skårer en dritt. Særlig den navlebeskuende avisa iTromsø, som ikke greier å skrive om eget lag, fokuserer på dette. Mos svarer som om han var politiker og diplomat:

– Det blir selvfølgelig litt spesielt å møte Tromsø. Jeg kjenner så å si alle spillerne og trenerapparatet. Jeg hadde en fin tid i Tromsø, men nå er jeg Vålerenga-spiller og skal selvfølgelig gå for tre poeng.

Bare si det som det er Mos, du gruer deg som for tannlegen til å møte stanken av råtten fisk igjen og gleder deg desto mer til å sette både skap på plass og spikre i kister.

Fett tilbud fra klubben

Selv om det virker som om forbundet torpederer enhver mulighet til å få mange tilskuere på kamp går Vålerenga motsatt vei. Ved å printe ut denne løpeseddelen og fremvise den den når du kjøper billett i Sjappa eller billettlukene på Ullevaal får du billetter for to voksne og to barn til kun 400 spenn. Det er bare 100 spenn på hver person, mindre enn hva gassballonger koster til fredag.

Fett. Nevnte vi det?

Hjelp Klanen i morgen

Ikke bare kan du hjelpe klubben med å få inn spenn ved å returnere mobiltelefonen din på Ullevaal, ikke bare kan du få med hele familien + lausungen på kamp for 400 spenn, du kan også hjelpe Klanen. TIFO-gruppa har nemlig et sykt fett arrangement på trappene, men trenger litt hjelp på å dra det i land. Har du mulighet stiller du ved inngang 16 klokka 12:00 i morgen. Kan du, men litt seinere ringer du Nimo, Jostein eller André så sørger du for at du slepper inn. Telefonnumrene finner du her.

Billetter til Sarpsborg borte

Østfoldinger er noen latsabber. Sjappesjefen har mast på byttedyra i dager og uker og endelig er informasjon om billetter klart. Vålerenga har tilgjengelig omlag 540 plasser, 300 av disse er for de med stå. Prisen er sjarmerende 140 norske mynter og billettene får du i Sjappa.

Har du sesongkort har du forkjøpsrett i dag. Da må du ha med deg sesongkortet ditt. Skal du kjøpe for en kompis må du ta med kortet hennes også. Klanen og klubbens medlemmer kan kjøpe resterende billetter fra 16. mai, for øvrig spilles kampen 21. mai. Med noen fridager de neste dagen må du nesten få på deg skoa og komme deg til Sjappa raskt som faen.

For å komme deg på skogstur bør du ta buss, og da har Klanen en rekke alternativer for å tilfredsstille selv den mest kresne av oss. Bare se selv.

Billetter til kampen mot Barcelona

Like fett er ikke klubbens tilbud på billettene til kampen mot Barcelona. Klansfelt koster 395 spenn mens det på VG-nedre, VG-øvre og Bendit-svingen koster 695,- På langsidene derimot koster det intet mindre enn 795 norske kroner for 90 minutter tant og fjas. Smak på den dere, 795! På alle billetter legges selvsagt billettgebyr på toppen. Det er ingenting av informasjonen på klubbens sider som tilsier at unga slipper billigere unna.

Om du virkelig ønsker å ta med familien på kamp får du håpe på massivt dødsfall i slekta slik at det er utsikter for litt arv. For detta greier de færreste av oss på støtten fra NAV.

Marcus Moberg til Vålerenga?

Etter all denne praktiske informasjonen får vi lene oss tilbake og titte litt i krystallkula. Ha-Ha-Halden skyter nemlig av at bysbarnet Marcus får henge med Vålerengas guttelag når de reiser til Italia for å spille elitecup. Marcus er altså en 15-åring Vålerenga har sansen for.  Lykke til unge mann, grip sjansen!

Doktor tull

Per-Mathias Høgmo var en periode aktuell som trener for Vålerenga. Så viste det seg at mannen hadde såpass stort ego at han ville ha arbeidsro til å jobbe med sin doktorgrad. Såpass fin var han på det at han egentlig bare ville ha lønn fra Vålerenga under studiene mens trenerteamet til Hønefoss gjorde jobben. Så kunne Høgmo ta æren om det gikk godt eller skylde på Ringerikinger om det gikk omtrent som det går nå om dagen. Uansett var disse studiene såpass prioritert og nærhet til studiestedet i Oslo så viktig at han reiste til Ålesund. Hvordan det går med doktorgraden er det vel ikke mange som veit, men nå er stuttsamen nær sagt klar for Djurgården skal vi tro Nettavisen.

Generelt sett skal man ikke tro Nettavisen, men vi tror heller ikke disse studiene var så forferdelig viktige heller når alt kom til alt.

Vålerenga i dag

Kjøp deg billetter, dans i regne, vis du er i humør. For det er med det vi vil synge, humøret altså. Dermed kommer sangstemmen i bakre rekke.

Også må du få med deg siste program fra Boheme Live.

 

[poll id=»6«]

En kommentar til «Dagboka onsdag 15. mai 2013»

Legg igjen en kommentar