Dagboka tirsdag 14. mai 2013

Det er sykt deilig å følge rekruttlaget i 2. divisjon. I går kom årets femte strake seier, og det mot Kvik Halden på bortebane og med to 19-åringer på laget som de eldste. Intet mindre enn imponerende. Dagens andre tema handler om Christian Kjellsen og slappfisker. Fantastiske prestasjoner La oss starte med noe hyggelig, og … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 14. mai 2013»

Det er sykt deilig å følge rekruttlaget i 2. divisjon. I går kom årets femte strake seier, og det mot Kvik Halden på bortebane og med to 19-åringer på laget som de eldste. Intet mindre enn imponerende. Dagens andre tema handler om Christian Kjellsen og slappfisker.

Fantastiske prestasjoner

La oss starte med noe hyggelig, og det er ungguttas fantastiske prestasjoner i 2. divisjon. Du vet, den divisjonen som det for Vålerenga vanligvis handler om å unngå å rykke ned fra, eventuelt rykke opp til. I år er alt snudd på hodet. Vi herjer stort sett med fintspillende, tekniske detaljer, mens i går kom poengene etter hardt arbeid på glatt og humpete bane.

Vi klipper rått fra vif-fotball.no:

http://www.vif-fotball.no/news/article/1ak6gsljzf5t015bdsklyvihhg/title/–fantastisk-moral-og-mentalitet

Ikke finspill

– Det var ikke noe finspill i dag, men gutta glimter til innimellom. I dag var det hardt arbeid som var nøkkelen til seier. Banen var glatt og humpete og veldig uvant for oss som er vant til kunstgress. Seks av spillerne som var på banen har knapt spilt på en naturgressbane før. Det ble tungt på slutten, men gutta løp til krampa tok dem. Det blir nok en del å gjøre for fysioterapeuten i morgen (altså i dag), sa trener Aleksander Olsen til dittoslo.no etter kampen.

Aaron Samuel ga Vålerenga ledelsen etter 20 minutter. Vertene utliknet ni minutter senere, før Monir Benmoussa sendte VIF-gutta tilbake i ledelsen etter 62 minutter. På overtid økte Chuma Anene ledelsen til 3-1. 19-åringene Chuma Anene og Akinsola Akinyemi var de eldste spillerne på Vålerenga-laget som slo Kvik Halden. Resten av laget holder junioralder.

Slappfisker?

Christian Kjellsen er talsmann i Klanen og har etter ni kamper og ni poeng i Tippeligaen klinket til med klar melding overfor NRK:

– De er noen slappfisker som gleder seg til å komme inn i garderoben. Det her er den samme dritten vi har sett de fem-seks siste årene. Det har sluttet å overraske meg at en samling av gode spillere ikke klarer å fremstå som et lag.

Grindheim svarer

Det er forsåvidt ikke overraskende at årets resultater åpner for kritikk, og det er ikke veldig overraskende det Christian Grindheim siteres på. Han forklarer til NRK at spillerne gjør så godt de kan.

– Når vi ikke vinner, er det alltid snakk om at vi ikke blør for drakta. Men det er ingen her som ikke ønsker å vinne fotballkamper. Vi sliter litt med selvtillit og flyt, og da hjelper det ikke akkurat at hovedpersonen i Klanen slakter oss, sier Grindheim, og legger til:

– Det er ingen som blir bedre av det. Vi ønsker å vinne fotballkamper, og det klarer vi ikke uten støtte.

Kjetil Rekdal svarer

Kjetil Rekdal sier at han respekterer supporternes meninger, men han ønsker ikke å gå innpå kritikken i detalj.

– Jeg har stor respekt for Kjellsen, og han kan få lov til å mene ting, men jeg tror nok han hadde fått et mer nyansert bilde hvis han pratet med meg først. Det er ingen her som taper med vilje eller gir seg. Det er en prosess som har startet og som er på gang, og de prestasjonene han ønsker, ønsker vi også. Men per dags dato er vi ikke der, sier Rekdal.

I tillegg nevner Reka det vi har hørt før: Han overtok en tropp i januar som var for dårlig trent. Og VPN legger nå bare veldig forsiktig til at nå er det mai og snart sommer.

VPN mener

VPN synes kritikken er berettiget, og at den er akkurat passe kraftig og med riktig fokus. Selvsagt vet alle som vil Vålerenga godt at spillerne gjør sitt beste og at de vil vinne og at de ikke er slappfisker, det er bare det at noen ganger vil man vinne enda mer enn andre ganger, og det er nettopp denne fandenivoldskheten som etterlyses. Så ikke la oss henge oss opp i ordet slappfisk, det ordet er mest for at media skal bite på.

VPN synes at det er lov å kritisere sine egne spillere for å få dem til å jobbe enda hardere. Det er først når kritikken søker å ramme enkeltpersoner, og ikke minst alt snakk om å bytte ut treneren osv, da bør kritikerne gå i seg selv. Foreløpig står vi samlet og kjemper og vinner til slutt, og det betyr at man tukter den man elsker for at vi alle skal skinne vakkert sammen på fotballbanen.

Det er vondt å bli tuktet, men det er som når du har sex: Det kan gjøre vondt for dama, men inn skal den!

Vålerenga i dag

Det er vel egentlig ikke noe Vålerenga i dag. I dag er det hockeykamp mot Tsjekkia kl 1615, og resten av dagen kan brukes til å tenke på hvordan Tromsø skal bankes på 16. mai kl 18.

Legg igjen en kommentar