Laget som alle kunne målbinde

Haugesund – Vålerenga 1-0 (0-0) 9. serierunde – Haugesund Staion 12.05.2013 – 4.452 solgte billetter   Du vet hvordan det går når vi i store deler av kampen har 10 spillere i forsvar. Forsvar og midtbane står med få meters mellomrom og forsvarer egen 16 meter. Hadde det ikke vært for at supporterne manglet klappere, … Fortsett å lese «Laget som alle kunne målbinde»

Haugesund – Vålerenga 1-0 (0-0)
9. serierunde – Haugesund Staion 12.05.2013 – 4.452 solgte billetter

Du vet hvordan det går når vi i store deler av kampen har 10 spillere i forsvar. Forsvar og midtbane står med få meters mellomrom og forsvarer egen 16 meter. Hadde det ikke vært for at supporterne manglet klappere, sauebjeller og supporterutstyr fra Posten så kunne man trodd man var på håndballkamp.

Det var håpløst og tro på mål de periodene vi stod så dypt inne på egen banehalvdel. Da var det spede forsøk på å mæle ballen de ca 2.500 km opp til en ensom Mos som hadde to midtstoppere mot seg. Den ene gikk i kroppen på ham og den andre tok bakrommet. Enklere blir det ikke. For dem.

De gangene vi klarte å flytte opp laget i kom vi til noen farligheter. En gang kom vi til avslutning i god posisjon ved Fredheim Holm, da sendte han av gårde fotballhistoriens slappeste føse, En annen gang kom vi til avslutning i god posisjon ved Fredheim Holm, da falt han og en tredje gang kom vi til avslutning i god posisjon ved Fredheim Holm og da fikk han ballen bak seg og skjøt himmelhøyt over.

I motsatt ende kom Haugesund noen store sjanser. Heldigvis for oss endte de forsøkene utenfor ellers så leverte Kongshaug noen realle feberredninger.

I andre omgang var vi med å spilte fotball i 15 minutter. Derfra og inn var det i realiteteten spill mot et mål. På tross av at vi hadde 10 mann i forsvar klarte vi altså følgende etter 81 minutter: Innkast ikke langt fra vårt hjørneflagg havner hos udekket bonde. Han slår flatt gjennom 4 av våre menn og treffer en totalt umarkert Søderlund. Søderlund scorer så enkelt som Vålerenga ønsker at motstandere som ikke har scoret mål siden august skal score. Helt utrolig.

Solli og Søderlund er ikke uflaks, man har ikke 100 år med uflaks. Dette er tradisjon. Er du søppel? Har du virkelig mistet flyten og troen på deg selv? Er du Engareject? Er du Jostein Flo og aldri har putta et eneste mål på brasse? vel da har vi en klubb som det passer deg å møte. Bondevik skulle ikke fått antidepressiva da han ble sykemeldt. Han skulle fått spissplassen mot Vålerenga uken etter. Kan garantere deg at vi da ikke hadde vunnet 3-1, men heller hadde gått på et surt 3-4 tap etter Hat-trick av Kjell Magne.

For personer som enda ikke har forstått det: Vålerenga er et lag som straffer deg om du er naiv og offensiv i tankegangen – som supporter av Vålerenga. Vålerenga vil alltid finne en anledning til å straffe deg dersom du begynner å se oppover på tabellen. Gjør du det så taper de, gjerne med å slippe inn mål helt på slutten av en Engareject eller av en spiss som har scoret ett mål på 10 måneder – inkludert 8-10 landskamper.

Vær realist, forvent intet og gå på kamp med den tro at dette blir forjævlig – for det det blir det som regel. Å følge denne klubben er 95% skuffelser og man kan gjøre det triveligere for seg selv og senke prosenten om man slutter å ha troen og heller inntar en zombielignende apati der man er der, registerer at det går til hælvete atter en gang mot et lag fra en by så liten at man verken kan se den fra månen eller fra et fly som flyr så lavt at dersom du strekker opp hånda når det flyr over huet på deg så kan du kose det på buken.

Så kan man alltid poengtere at Haugesund i Haugesund ikke er en enkel kamp for de er så gode hjemme. Vel, de var ikke gode i dag. Men det holdt.

Nå møter vi Tromsø hjemme i neste kamp. De har en seier på de siste seks kampene. Det er atypisk Vålerenga å vinne denne kampen.

Innbyttere:
55 min Solli (for Ogude)
65 min Anene (for Berre
80 min Samuel (for Calvo)