Dagboka torsdag 9. mai 2013

Dagboka i dag går i sin helhet til å disse(kere) gårsdagens innsats av Vålerenga. Er ikke sikkert du blir noe glad av å lese den, og vi forventer ingen likes. Men du må jo lissom lide deg gjennom for å bli ferdig med gårsdagen allikevel, eller hva? Ingen ny vår allikevel Dagboka hadde jo fått … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 9. mai 2013»

Dagboka i dag går i sin helhet til å disse(kere) gårsdagens innsats av Vålerenga. Er ikke sikkert du blir noe glad av å lese den, og vi forventer ingen likes. Men du må jo lissom lide deg gjennom for å bli ferdig med gårsdagen allikevel, eller hva?

Ingen ny vår allikevel

Dagboka hadde jo fått opp håpet om en ny vår for Vålerenga etter at vi tok både serielederen hjemme og Høiland FK på bortebane. Med tre poeng ville vi vært godt og vel på øvre halvdel av tabellen. Motstander var jo Hønefoss. Hallo, Hønefoss.

Men akkurat som sola og våren ble borte raste Vålerenga sammen som en dårlig stekt sjokoladekake. Og som bæsj rennende nedover bilruta så vi håpet svinne.

De som er på topp blir stående som saltstøtter
De som er på topp blir stående som saltstøtter

Nok poesi. Det som gjør Dagboka forbanna er at det ser jo ikke ut som gutta klarer å løse oppgavene sine når de møter et ultrakjipt lag som Hønefoss. De som er på topp blir stående som saltstøtter, de leter ikke etter rom for å være spillbare. De som kommer inn mot mål tør ikke avslutte selv (med unntak av Samuel) og sender av gårde ansvarsfraskrivelsespasninger (Dagbladord – den var lenge siden). Vålerenga i går kjennes som når man har en skikkelig megapromp innabords, som man bare ikke klarer å trykke ut. Resultatet er dårlig ånde.

Resultatet er at Vålerenga spiller alt annet enn direkte. (og lukter vondt) Og det var vel Rekdal snakket om? Jeg er temmelig sikker på at dersom laget hadde turt å avslutte raskere så ville vi vunnet.

La gå, hadde vi produsert sjanser i fleng, men allikevel tapt så hadde Dagboka vært happy. Men det er et skikkelig skummelt tegn om vi ikke klarer å låse opp Hønefoss sitt forsvar på Ullevaal. Det vil være flere lag som vil satse på defensiv kontringsfotball på vår «hjemmebane», og de vil være bedre enn disse pølsemakerne fra Ringerike. Hva skjer da, tror du?

Og når de bak taper så mange dueller som de gjør ryker vi på en smell som vi ikke burde ryke på. Det er den andre bekymringen. Vi har vært temmelig svake på innlegg og dødballer i år, og det er jo rart med tanke på luftstyrken vi har på papiret. Vålerengas forsvar finner bare ikke en konsistent form. Kanskje Rekdal skulle eksperimentere mindre bak der, og finne gode makkere? Men hva vet jeg…

Dagboka er skuffa, men ikke sinna. Jo, forresten, er litt sinna. Vi trengte faen ikke gi bort de to siste poengene også.

 

Ærlig talt

Første sak etter kampen på klubben sine sider handler om at Solli «måtte ta muligheten» når han scora. Kanskje grenser for hvor greie vi skal være med eks-spillere?

 

Vålerenga i dag

Vi trøster oss med at…

– … Tippeligaen er faen meg så ustabil at ingen andre kan vinne den heller.

– …To av VPNs mest lugubre skikkelser skulle sove på samme seng i natt. Blir ikke hånda borte mellom to puter der så skjer det aldri. Og trøsteknull som begrep blir aldri det samme igjen.

-…Det ligger fyldig bildegalleri fra kampen tilgjengelig for alle.

-…NFF har endelig møtt supportere til debatt.

Legg igjen en kommentar