Med et fortjent nødskrik

Vålerenga testet ut klanstrøyene og blødde for tredjedrakta i de våte vindkastene. Vitsen er ikke at alt alltid skal se vakkert ut, men å tviholde på de poenga vi kan få. Godt jobba! Ulf – Vålerenga 1-2 (0-2) Tippeligaen 7. runde – Sandnes Stadion 4. mai 2013 – 2.690 solgte billetter Første omgang Vålerenga anno … Fortsett å lese «Med et fortjent nødskrik»

Vålerenga testet ut klanstrøyene og blødde for tredjedrakta i de våte vindkastene. Vitsen er ikke at alt alltid skal se vakkert ut, men å tviholde på de poenga vi kan få. Godt jobba!

Ulf – Vålerenga 1-2 (0-2)
Tippeligaen 7. runde – Sandnes Stadion 4. mai 2013 – 2.690 solgte billetter

Første omgang
Vålerenga anno 2013 veit alt om motgang og motbakker det første kvarteret, men lørdag beseiret de motvinden. Den ynkelige ulveflokken fra Sandnes virra forskremt rundt i regnbygene og etterlot hiet sitt vidåpent for spillesugne motstandere anført av en strålende opplagt kaptein Grindheim. Nydelige kombinasjoner og strukturert spill en hel halvtime i strekk, der stillingen etter 12 minutter var 2-0 til vårs og det burde stått både tre og fire før ulvene fikk samla seg det siste kvarteret før hvilen.

Allerede etter sju minutter banka Calvo inn det første. Grindheim lyktes med tunnel, et fantastisk løp og et presist innlegg fra høyrekanten. Mos dundra kula rett i keeper fra kort hold og Diego Calvo var der han skule være på returen.

Fem minutter etterpå klinte en umarkert Simon Larsen til fra ti meter, og han kunne blitt tomålsskårer tjue minutter seinere da han gjentok øvelsen, men denne gangen i stolpen.

Vi hørte et lite ulvehyl om straffe da fjorårets får i ulveklær, skuespiller SteinthorThorsteinsson, falt og slo seg etter å ha blitt klappet på ryggen av Hæstad. Enstemmig dom fra CMore-ekspertisen: klart straffespark. Riktig dommeravgjørelse av Tommy Skjerven, for ellers hadde ikke Kongshavn fått sitt vel fortjente utspark fra mål.

Andre omgang
2-0 ved pause er og blir en livsfarlig ledelse, men denne gangen var det ikke undervurdering som råka laget i vårt hjerte, det var rett og slett de lyseblå som spilte oss dårlige. Nei, ulvene var ikke spesielt farlige, men de jaget i flokk og det var selvsagt den store stygge ulven sjæl, Tommy Høiland, som reduserte ti minutter ut i omgangen og som ga oss mer spenning enn vi syns vi fortjente.

I en fem-minutters periode kunne alt ha rakna. Forsvaret vårt som til da hadde hatt stålkontroll, revnet plutselig totalt. En av kampens store spillere, Simon (var det ikke Klippen han ble kalt i bibelsk tid?) Larsen, svikta plutselig og vek unna skuddet i forkant av baklengsmålet mens en av de ville beinparadene hans var nær å gi selvmål og en annen sendte ballen rett i labbene på en ulv som heldigvis ikke fikk beina inn utlikningen for åpent mål.

Ogude har en eiendommelig sans for gult og måtte byttes ut midt i omgangen i frykt for rødt. For øvrig liker vi måten han bringer tilbake minnene om guddommelig gåfotball fra bohemtida. Fine finter i stå-tempo og suverent overblikk, men som sagt altfor gul i blikket.

Vi har keeper. Da alle så ballen i mål for deretter ikke å se den i det hele tatt, trylla Kongshavn kula fram fra armhulen etter en glitrende utrusning mot en altfor blodtørstig ulv på tampen av kampen.

Været må ta mye av skylda for det lave tilskuertallet, men om tippeligalagene velger å prestere som Ulf og Vålerenga gjorde den siste halvtimen, er det snart bare linjedommere og reserver som orker å befinne seg ringside.

Børven-børsen
1 sjanse – 0 mål
Status: 14 sjanser – 2 mål
36 muligheter igjen for å nå målet ..eh.. for å nå 15 mål

Spillerbørs Vålerenga

Gudmund Taksdal Kongshavn – 7
Marcel Wawrzynkiewicz – 5
André Muri – 5
Simon Larsen – 6
Jan Lecjaks – 5
Christian Grindheim – 7 BB
Fegor Ogude – 5
Kristofer Hæstad – 6
Mohammed Fellah – 6
Mostafa Abdellaoue – 5
Diego Calvo – 5
Innbyttere:
60’ Giancarlo González (for Ogude) – 5
63’ Morten Berre (for Calvo) – 5
82’ Torgeir Børven (for Mos)– for liten tid

Kampfakta

Mål:
0-1 Diego Calvo 7’
0-2 Simon Larsen 12’
1-2 Tommy Høiland 53’

Gule kort: Mohammed Fellah 55’, Fegor Ogude 58’, Jan Lecjaks 90’
Dommere: Tommy Skjerven assistert av Jan Erik Engan og Hans Christian Stormoen

Vålerenga 4-3-3: Gudmund Taksdal Kongshavn – Marcel Wawrzynkiewicz, André Muri, Simon Larsen, Jan Lecjaks – Christian Grindheim, Fegor Ogude (Giancarlo Gonzáles fra 60’), Kristofer Hæstad – Mohammed Fellah, Mostafa Abdellaoue, Diego Calvo (Morten Berre fra 63’)
Ubrukte reserver: Lars Hirschfeld, Chuma Anene, Akinsola Akinyemi, Ghayas Zahid

Sandnes Ulf 4-4-2: McDermott – Pepa (Torsteinbø fra 83’), Frejd, Mihajlov, Holmvik – Furebotn (Bytyqi fra 46’), Skjølsvik, Raskaj, Thorsteinsson – Høiland, Ricketts (Helle fra 46’)

 

Foto: Digitalsport – VIF Media

Legg igjen en kommentar