En ganske flott runde

Nok en runde unnagjort, og denne gangen bittelitt sent (men ikke fraværende som forrige uke) kommer oppsummeringen av alle de kampene du ikke gadd å se fordi du har et liv eller stod fast i køa på NAV. Viking – Sogndal 4-1 Viking tar nok en tre-poenger som forbigår i stillhet. For det er egentlig … Fortsett å lese «En ganske flott runde»

Nok en runde unnagjort, og denne gangen bittelitt sent (men ikke fraværende som forrige uke) kommer oppsummeringen av alle de kampene du ikke gadd å se fordi du har et liv eller stod fast i køa på NAV.

terning-2Viking – Sogndal 4-1

Viking tar nok en tre-poenger som forbigår i stillhet. For det er egentlig ingen som bryr seg om hva som skjer i Stavanger-by. Så lenge oljepengene blir shippa til hovedstaden med jevne mellomrom er det ingen som offrer denne byen en eneste tanke. Denne gangen er det Sogndal som får æren av å spille på et tomt – men moderne – stadionanlegg. Ikke at det kan bli stort bedre enn Fosshaugane Campus, låter litt som Camp Nou om du legger altfor mye godvilje til. Og selv om det står 4-1 kunne Sogndal fort tatt med et poeng. Trenern skriker noe sånn som «Stao nao pao» og kaster alle eplene opp i angrep, men da putter Trond Olsen to på tampen og plutselig får intedanende folk inntrykk av at Viking spilte en god fotballkamp.

VPNs dom: Vi forventet at Sogndal skuffer igjen. Viking plukker dessverre mere poeng enn vi skulle ønsket, men har ikke vist en skrekkelig god form på bortebane. Inntil videre fortsetter vi å late som Stavanger ikke eksisterer og luller oss inn i illusjonen om at oljepengene bare magisk kommer inn på konto.
Terningkast 2

terning-6 ståendeRosenborg – Sandnes Ulf 0-1

Skreller du en løk begynner du å grine, skreller noen RBK så griner hele Norge lykketårer. For det er nitrist, men samtidig ekstremt vakkert å se at trøndere generelt fortsatt lever på 90-tallet. Laget deres er best i Norge, Norden, Europa og verden. De kan ikke tape, de er jo tross alt hele Norges RBK. Vel, det er lenge siden Sony Discman var hipt og McMusic-serien fortsatt holdt seg til ett siffer. Rosenborg er fortsatt et topplag, men de er et topplag som alle andre topplag – de kan tape. Når de i tillegg taper mot Sandnes Ulf blir minnene om 90-tallet…ja, bare minner for bortskjemte trøndere.

Kampen blir uansett ikke husket for at Sandnes tok en kjempeskrell og klinte til med 3 poeng. Den blir husket for 2 røde kort, twitterkrig og oppriving av plastposer.
Vi synes dansken burde få klapp på skulderen, det virker som om folk er unødvendig opprørte over at han reiv i stykker en bærepose. Dette er altså hva som engasjerer nordmenn om dagen, flagg og bæreposer.

Tristest med kampen er at Høiland får injisert en god dose selvgodhet sammen med alle melanotan-sprøytene han unektelig også injiserer seg med. Så tøff i trynet ble han at han slang dritt til Bille Nielsen etter kampen….på twitter. Sandnes Ulf sin egen bølle er altså ikke mer bølle enn at alt gjøres over internett. Det er litt som når folk kaller mora di for ei hore over internett når du gruser de online i FIFA.
Alt i alt er det verdt at Høiland vinner denne kampen, når konekvensene blir at dansken røsker ut et nytt rasshøl på han schtøgge kiiiisen neste gang de møtes.

VPNs dom: Det flagges for fulle mugger! Mens det ryktes om vimpler formet som barter på halv stang i trønderlag. Sandnes slår RBK på Lerkendal, vi slår Sandnes i Ulf – ergo er vi mye bedre enn RBK. Det er sånn logikk fungerer det folkens.

Terningkast 6

terning-4Sarpsborg 08 – Hønefoss 1-1

Det er fint lite å si om dette resultatet. Det er flott at denne bunnkampen ender med poengdeling slik at ingen av lagene spiller på seg unødvendig med selvtillitt? Det er flott at de svake forblir svake? Eller at ihvertfall noen resulateter i Tippeligaen er som forventet?

VPNs dom: Helt innafor at det blir uavgjort her. Enkel matte tilsier at 2 utdelte poeng er bedre enn 3. Bare så synd det er mellom to lag som ender såpass langt nede på tabellen at de ikke engang skal se ræva vår når de ser oppover på tabellen etter endt sesong.
Terningkast 4

terning-3Tromsø – Haugesund 2-1

Kampen Daniel Nannskog valgte seg når han gjestet TV2s fotballstudio fordi denne kampen «luktet mange mål». Det ble kanskje ikke det folk vil kalle mange mål, men det rapporteres om en relativt underholdende fotballkamp som Tromsø til slutt tar med minst mulig margin. Etter tapet mot Ulf ledet av sjefen i «Solariumets venner» var det intet annet enn forventet at Tromsø hevet seg et par hakk og slo tilbake. Haugesund er nære på mot slutten og kunne tatt med seg et poeng, men avslutteregenskaper som står i stil til resten av ligaen satte en stopper for det lille håpet som måtte være om poeng.

VPNs dom: Alltid kjipt når Tromsø tar tre poeng, men var forventet at de plukker med seg tre her. Med et Vålerenga-lag som ikke helt vet hva og hvor de vil på tabellen er det vanskelig å si om dette resultatet angår oss eller ikke, inntil videre ser Tromsø sterkere ut enn oss og da er det kanskje greit at Haugesund taper?
Terningkast 3

terning-3Molde – Strømsgodset 1-2

Resultatet som fremprovoserer pirring i mang en skritt rundt om i landet, men samtidig dreper all for aktivitet som måtte skje i buksa di. For det er deilig at Molde beviser at de er ræva, at Solskjær burde ha tatt den jobben i Aston Villa og kommet seg unna mens han hadde æren i behold. Det som ikke er fint er at Godset – til tross for tap mot Asker – begynner å finne formen. Det er ingen vakker fotballkamp som utspiller seg på den halve fotballbanen på Aker Stadion, for andre halvparten av banen får selv gresset i Nord Korea til å se grønt ut. Forholdene til tross, det er en svingende kamp med sjanser alle mulige veier og Godset får en scoring som skulle vært annulert. Sier som Ullerns egen Even på 1-8 målet til Vålerenga i cupen «Nå er det på tide å begynne å dømme dommer!» – VPN hilser til Even og ønsker lykke til med Grete Roede-kuren han sansynligvis har begynnt på, hele klanen oppfordret han jo.

VPNs dom: Lykke og sorg blir likgyldighet? Molde er ute av gullkampen, Godset er i aller høyeste grad i den. Hele Molde fotballklubb får Norge til å le, mens i Godset er det bare Deilas utrolig latterlig utspill i media som får folk til å le. Laget hans gjør det urovekkende bra på banen.
Terningkast 3

terning-1Lillestrøm – Start 3-2

Lillestrøm ligger unødvendig høyt på tabellen om dagen. Skal de ikke klare å rykke ned i år heller? Hvor mange ganger har de forsøkt nå? Over 30 sesonger på rappen uten resultat? Vi synes synd på dem, men øvelse gjør meste, de klarer det nok til slutt.

Og da er det ikke rart at Tom Lund fortsatt er hata der oppe ved togstasjonen. Opprykket for 36 år siden og alle påfølgende års misslykkede forsøk på nedrykk fører jo til at en jevn strøm med virile karer fra hamar og Afrika sitter værfast og koser seg med «damene» der borte – til stor irritasjon for de lokale rånerne.
Det er ikke bare bare å reise tomhendt hjem fra fest på Martins på traktor når din fremtidige kone ligger i høyet og oljer kolben til Petter Vaagan Moen.
Bøffla vinner forresten kampen ufortjent – ikke at noen i VPN så kampen eller bryr seg – de vant ufortjent.

VPNs dom: Faen ta Start, og enda viktigere faen ta Lillestrøm.
Terningkast 1

terning-2Brann – Odd 2-0

Bildene fra Bergen sitt 1.Mai-tog viste at været i byen er som det skal, været står i stil til resten av byen og dens befolkning – møkk. Møkkavær, møkkaby, møkkafolk og møkkalag. Dessverre tar de nok en seier på eget gress og ypper seg i toppen i skrivende stund. Om dette her skal fortsette er det på tide at en liten gjeng i kongeblått begynner å forte seg oppover på tabellen de også for å jekke ned ekle og breiale bergensere. Odd er farlig nære scoring ved et par annledninger, men det var helt fair at Brann tok alle poengene – i den grad det finnes noe rettferd ved at de vinner noe som helst.

VPNs dom: Liker ikke utviklingen. Det konspireres og brygges et eller annet bak de syv fjell, la oss håpe at det er at de endelig vil løsrive seg fra resten av landet. Er farlig redd de tror de har noe på gang der borte og man kan komme langt i Tippeligaen på ren tro og vilje.
Terningkast 2

Runden snitter akkurat 3 for alle kampene uten Vålerenga, mens kampen med Vålerenga snitter 6. Alt i alt en ganske så flott runde. Alt kan ikke gå vår vei.

Legg igjen en kommentar