Dagboka fredag 3. mai 2013

– May the Force be with You I dag markerer vi FNs internasjonale dag for pressefrihet, og ser etter om pressen tar seg friheter i dagens usportslige hovedoppslag om Grorud som nesten klarte å banke Lillestrøm, mens 30-40 bøller tok seg inn på Grorud Stadion for å banke fredelige Lillestrøm-supportere i går kveld. Både NRK … Fortsett å lese «Dagboka fredag 3. mai 2013»

– May the Force be with You

I dag markerer vi FNs internasjonale dag for pressefrihet, og ser etter om pressen tar seg friheter i dagens usportslige hovedoppslag om Grorud som nesten klarte å banke Lillestrøm, mens 30-40 bøller tok seg inn på Grorud Stadion for å banke fredelige Lillestrøm-supportere i går kveld.

Både NRK og Dagbladet skriver om VIF-casuals, mens Romerikes blad er mere utdypende og skriver at personene tilhører Vålerenga-grupperingen «Iskoboys». Vi er lei av at fotballpøblene pynter seg med Vålerenga-navnet, og at pressen hjelper dem med det, men media har etterhvert blitt mere nyansert, så vi stadig sjeldnere ser slåsskjempene omtalt som VIF-supportere.

Vi er også dritlei av å bli betraktet som potensielle bøller og terrorister hver gang vi går på kamp. Kroppsvisitering kan være en uventet hyggelig opplevelse for dem som har fått for lite kjærtegn i livet, men i det store og det hele kunne vi godt tenkt oss å ha vært foruten. Vi går jo fritt inn på kino og teater, mens vi blir behandlet som forbrytere selv når vi skal inn på familietribunen på Ullevaal. Om dette har noe med høyrisiko-forsamlinger å gjøre, minner vi om attentatet mot Lincoln i Ford’s Theater og terroren i Dubrovka-teateret i Moskva. Fotballen viser veien til steder vi helst ikke ønsker å komme, det er nedverdigende å gå med henda over huet og bli tafsa på.

I morgen er det 4.mai, nærmere bestemt «May The Fourth», selveste Star Wars-dagen. Vi sender ordspillet og jedihilsenen «May the Force be with You» både til Vålerengas tre iskrigere, Søberg, Sørvik og Ask, i første VM-kamp i morgen, til damene våre som skal ta sin første tre-poenger mot Avaldsnes i Vallhall klokka 15  og til A-laget som skal møte mektige Ulf i Sandnes.

Ulf lover å la cuptapet mot Fløy gå ut over Vålerenga, og da hjelper det lite om vi har all verdens fotballstatistikk på vår side. To ganger har vi møtt dem, to ganger har vi slått dem. 4-0 hjemme og 2-0 borte. Vi veit jo at vi banker dem i morgen også, men sånne tanker tumla lille RBK også med en gang forrige helg.

Det er plass i Vertshusbussen som går fra Vertshuset klokka 0100 og er innom Bohemen klokka 0130. Send mail til yvonne@sjappa.net og les mer på klanen.no

En kommentar til «Dagboka fredag 3. mai 2013»

  1. Da jeg hadde med min sønn på 7 år på kamp mot Odd Grenland ble jeg kroppsvisitert, og jeg måtte åpne snusboksen min og lommeboka mi for å komme inn på stadion. Alt mens 7-åringen sto ved siden av som et stort spørsmålstegn. Hva faen er det de tror? Faktaløse tullinger – tror de casuals kommer i Engadrakt og -skjerf med 7-åringer på slep for å bombe stadion med hjemmelagde bomber skjult i snus og lommebok?
    Fordi noen få, kanskje ti-femten FORBANNA TULLINGER året før oppførte seg nettopp som FORBANNA TULLINGER, med ramponering av stolseter og annet, skulle vel ordensmakta på stadion vise seg fram litt. Irritert på vaktene, men faen så mye mer irritert på alle de FORBANNA TULLINGENE som synes de selv er så mye, mye viktigere enn klubben, og dermed tar seg retten til å ramponere, reise rundt og banke opp uskyldige tilskuere under dekke av å være Engasupportere. FORBANNA TULLINGER!!!!!

Legg igjen en kommentar