Dagboka torsdag 2. mai

Føkk, vi vant. Føkk, Godset tapte. Føkk priser, føkk glede. Føkk morra ri, men allermest: føkk Dagboka nå. Ingen cupbomber her i gården Det er jo alltid litt skummelt. Men det ble ingenting å frykte selv om Ullern tok ledelsen. Vålerenga grusa dem 8-1 og Børven fikk sette straffehattrick slik at journalistene fikk et fint … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 2. mai»

Føkk, vi vant. Føkk, Godset tapte. Føkk priser, føkk glede. Føkk morra ri, men allermest: føkk Dagboka nå.
Ingen cupbomber her i gården

Det er jo alltid litt skummelt. Men det ble ingenting å frykte selv om Ullern tok ledelsen. Vålerenga grusa dem 8-1 og Børven fikk sette straffehattrick slik at journalistene fikk et fint poeng til teksten om kampen. Jeg er selvfølgelig happy. Men disse kampene er i starten av cupen er jo forferdelige for topplagene (som oss). Vi har alt å tape (så jævlig pinlig om man ryker ut), de har alt å vinne (for ingen regner med at de skal vinne) og på toppen av det kan vi få fæle skader på spillere som vi virkelig trenger der det gjelder mest: i serien. Sånn sett er cupen fram til kvartfinalene bare dritt, en tvangsmarsj som må gjøres uten feiltrinn. Men langt der framme er det jo et gull som er verdt noe. Alle vi som var der i 1997 husker den følelsen. Den glemmer jeg ikke, og den håper jeg noen spillere ønsker også. Nå er vi et skritt nærmere.

Mer moro er det at Godset røyk på en av disse cupbombene. (Mot Lars Bohinens Asker.) Det finner vi stor glede i. Fordi da har kanskje Ronny Deila lært seg at det er ikke alltid like taktisk å rakke ned på andres fortrinn. Bare to dager siden sukka han over at mediene var mer opptatt av å skrive om at «Vålerenga er ræva» enn hvor gode Godset faktisk er.

Vel, Ronny. VPN gratulerer med forholdsvis stor oppmerksomhet i media i dag. I alle fall mye større enn den kjedelige seiern til Vålerenga. I dag eier du sportsspaltene, og Vålerenga er bare notiser.

Bare synd det er fordi det er Godset som er ræva, ikke Vålerenga.

 

Andre kamper

Klubben har oppdatert sin billettinfo til Barcelonakampen. 395 for Klanen, vanlige plasser på kortside 695.-, langside 795,- og syngende Barcelonafans (?!?) 695.-

Så tror du at Dagboka skriver dette for å rakke ned på prisene. Neida, vi driter i dem. Om folk vil flåes, er det bare å dra. Og mest sannsynlig blir det uansett mange nok som drar til at klubben tar inn noen kroner på dette, som igjen er hele det positive med sånne kamper. Fint for Vålerenga som merkevare og bra med kroner. Kanskje til og med bra for noen spilleres mulighet til å vise seg frem. Også kan man være litt stolt over at det stort sett bare er Vålerenga som får til sånne kamper. Den eneste klubben som betyr noe i Norge.

Men strengt tatt er disse kampene noe dritt. Ikke pga alt det supportermessige, sirkuset rundt og prisene. Men fordi jeg bekymrer meg for hvordan det kan ta fokus for spillere og trenere fra serien. Vålerenga spiller mot katalanerne 27.juli. Og to dager senere møter vi Sarpsborg 08.

– Dette blir en perfekt oppladning til jubileumskampen vår mot Sarpsborg 08 på Ullevaal mandag 29. juli, på selve stiftelsesdatoen, sier Breen til klubbens sider.

At det var? Mange spillere er unge, og det er klart det er stort å spille mot en klubb som er en av verdens desidert beste. Så skal de møte Sarpsborg 08. Smak på den. Hva tenker de mest på i dagene før lørdag 27.juli? Kan nesten garantere deg at vi taper mot sarpingene, og det er jo irriterende å vite det allerede. Jeg tror at en episode av Paradise Hotel for en ung mann kan gjøre det vanskelig å gå tilbake til Hotel Cæsar. Motbevis det gjerne, Vålerenga.

 

Vålerenga i dag

Kjedelig gode. Videre i cupen. Eneste norske lag som møter Barcelona. Men dessverre ikke så mye omtalt som Godset i dag. Faen, ass. Ronny, kan dere la vær, vi trenger litt oppmerksomhet her!

 

Kampbilder

Her er vår lille serie bilder fra kampen mot Ullern. Vil du se fler ligger det som vanlig en håndfull her.

Legg igjen en kommentar