Dagboka onsdag 1. mai 2013

Arbeidernes dag har kommet og vi samler oss under parolen «Vålerenga» og marsjerer til arbeiderfiendtlige Ullern så vi kan rase videre i cupen.  Vålerenga er også attraktive for store deler av verden, til helga er 3 spillere fra Oslos stolthet med i troppen når hockey-VM starter. Gratulerer med dagen! Borgerskapets høyborg 18:00 i dag sparker … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 1. mai 2013»

Arbeidernes dag har kommet og vi samler oss under parolen «Vålerenga» og marsjerer til arbeiderfiendtlige Ullern så vi kan rase videre i cupen.  Vålerenga er også attraktive for store deler av verden, til helga er 3 spillere fra Oslos stolthet med i troppen når hockey-VM starter. Gratulerer med dagen!

Borgerskapets høyborg

18:00 i dag sparker Vålerenga ball mot Ullern IF på Ullernbanen. Vi skulle egentlig koste på oss en raljerende passasje om Ullern og alle dens mangler, men journalisten Ben McPherson har gjort en så grundig jobb at vi lar vær. Les heller hans observasjoner i The Foreigner.

Dagboka nøyer seg med å gjøre oppmerksomme på at de ikke feirer 1. mai på samme vis på Ullern som vi gjør. Der arbeiderne går i tog store deler av dagen under paroler, holder og lytter til appeller og kaster stein bedriver borgerskapet på Ullern hagearbeid. Dette er den dagen i året da de gir gartneren fri og viser de kan håndtere tungt verktøy. Som river. Rett nok har gartneren gjort det meste av hagen klar på forhånd slik at borgerskapet kan legge siste hånd på verket, de vil tross alt ikke få merker i hendene som kan avsløre at de har blitt brukt til manuelt, fysisk arbeid.

Eneste vi har felles denne dagen er steinkasting. I løpet av vinteren har nemlig brøytebiler skubbet grus og småstein inn på eiendommene på Ullern og denne skal bort. Foretrukken metode er å kaste dette tilbake på fortauet som går langs gjerdene. Vi derfor aktsomhet når på din ferd til Ullernbanen, det kan komme en og annen stein i din retning.

Bare vær klar over at det ikke er med vilje og det anbefales ikke å kaste stein tilbake. Om du kaster stein tilbake er det ikke greit å kaste den du har med fra sentrum, brostein gjør erfaringsmessig større skade enn singel.

 

Smått om kampen

Når man spiller mot et lokalt idrettslag med manglende satsing er det enda vanskeligere enn vanlig å komme med fornuftig analyse og spådom om mulig kampforløp. Vi nøyer oss med å henvise til Vålerengas tropp på klubbens småfrekke sider og Rekdals forventning:

– Vi skal levere en profesjonell jobb og underholde for publikum

 

Feig eller skikkelig feig

Spørsmålet stiller seg selv om dagen. På søndag sa Rekdal til Nettavisen at han var feig.  Dagen før sa en ubrukelig skribent hos Aftenposten at Rekdal var skikkelig feig og på mandag var Rekdal ute i Aftenposten og sa han egentlig ikke er feig i det hele tatt, han presiserer:

– Hvis omverdenen, supporterne og media har høyere forventninger til oss enn nivået vi er på, da blir det bom. Og så får du presset på spillerne oppå der, da kan du tenke deg hvor vanskelig det blir for spillerne å prestere. Men jeg er ikke feig, jeg er langt fra feig. Jeg tør å gamble med mye når det gjelder fotball.

Det skifter altså mellom å være litt feig, dritfeig til langt fra feig. Dagboka noterer seg mest av alt at Aftenposten ikke evner å bruke virkeligheten til å skape journalistikk, de finner helst på ting selv. Fortrinnsvis gjennom bruk av journalister og skribenter uten videre kunnskap.

 

3 mann til VM

Steffen Søberg skal til VM
Steffen Søberg skal til VM

 

Verdensmesterskapet i hockey starter til helgen. Hit har landslagstrener Roy Johansen med seg Steffen Søberg, Daniel Sørvik, og Morten Ask fra Vålerenga.

Vi gratulerer gutta og ønsker dere all mulig hell og lykke i det forestående mesterskapet.

 

Kunstig eller ekte gress

Debatten om hva slags dekke spillerne skal spille på tar aldri slutt. Uavhengig om argumentene er emosjonelt eller faglig fundert er en ting sikkert, plastgress tvinger aldri motstanderen til å spise gress slik Christian Grindheim tvang en Ålesundspiller på etterskudd til på lørdag.

Gratulerer med dagen!

Spis gress!
Spis gress!

Legg igjen en kommentar