Dagboka tirsdag 30. april 2013

Da er det offisielt: Vålerenga er i dytten. Det ble tre poeng mot Aalesund og tre nye poeng for Vålerenga 2 borte mot Skarbøvik i går. Ekstra moro var det jo at vi stilte med rent juniorlag. Og i morgen venter Ullern i cupen. Men dagboka tar seg også tid til å drøfte Erlend Nesje … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 30. april 2013»

Da er det offisielt: Vålerenga er i dytten. Det ble tre poeng mot Aalesund og tre nye poeng for Vålerenga 2 borte mot Skarbøvik i går. Ekstra moro var det jo at vi stilte med rent juniorlag. Og i morgen venter Ullern i cupen. Men dagboka tar seg også tid til å drøfte Erlend Nesje og feighet.

Skarbøvik og tre poeng

Jeg tipper de færreste av gutta på laget hadde trodd det var mulig å lage ordet Skarbøvik av de ni bokstavene. I den grad den klubben noen gang har vært kjent for noe, må det ha vært at Kjetil Osvold spilte for dem på slutten av 70-tallet. I dag er de et nyopprykket 2. divisjonslag. Eller hva var det Joshua King svarte igjen: Hvem er Tom Lund?

Vi sakser fra vif-fotball.no at Vålerenga 2 reiste til Sunnmøre (for det var der dere var, gutter) med kun juniorspillere i 16-mannstroppen, og gutta hentet sin tredje av tre mulige seiere så langt i sesongen.

http://www.vif-fotball.no/news/article/1iivi0rii833j1lqp3ky9fzu4j/title/–en-sterk-prestasjon

Jesper Solli sendte Vålerenga i ledelsen etter 62 minutter før Shåresh Ahmadi økte to minutter senere. Skarbøvik fikk straffespark etter 70 minutter og reduserte, men Vålerenga holdt unna og kunne juble for sesongens tredje seier på like mange forsøk. Dermed ligger Vålerenga på 2. plass på tabellen, kun bak Asker på dårligere målforskjell.

Aftenpostens sportsspalter

Det er en fyr som er Molde-supporter og som presenterer seg selv på twitter med ordene “forsøker å gjøre bokstaver om til ord og sammenhengende setninger i Aftenpostens sportsspalter. Lykkes av og til”. Her har han et snev av selvinnsikt, noe han også viste for et par år siden da han fikk på trykk en kommentar om ishockey samtidig som han skrev “undertegnede er ingen hockeyekspert”. Så klinket han til og lekte hockeyekspert i spaltene for alle penga. Det er til å grine av, men det kalles altså journalistikk. Han er egentlig ekspert på lengdeløpsskøyter.

Denne gang har den fyren, som altså ikke er ekspert, klart å få på trykk noen linjer om at Kjetil Rekdal er feig (det er ikke første gang han anklager Rekdal for det, han liker altså å kalle han feig). Det dype resonnementet er at siden Rekdal mener spillergruppa han overtok i januar ikke var godt nok trent og ikke hadde nok kvalitet i seg til å vinne serien i år, så er det feigt å si det høyt. Nesje mener det er ansvarsfraskrivelse.

Dette får altså romsdalingen betalt for å skrive uten å by på argumenter som underbygger poenget. Det er litt som å twitre “20.000 tomme seter jubler for VIF”. Det er nok ikke sannheten som er motivasjonen, men ønsket om å gjøre bokstaver om til ord og setninger som kan få litt oppmerksomhet. Kanskje få litt cred av noen journalistvenner på twitter samtidig som Aftenposten kan koke syltynn suppe på å intervjue Rekdal om hva han synes om at en av deres journalister mener han er feig.

Sa det samme i mars

I mars i år intervjuet samme mann Rekdal, og stilte spørsmålet: Men er det realistisk at Vålerenga kan ta seriegull i 100-årsjubileet? Rekdal svarte: Alt er mulig i fotball. Men med det mannskapet vi har pr. dags dato, er det ikke mulig. Avstanden var over 20 poeng opp til Molde, Rosenborg og Strømsgodset i fjor.

Erlend Nesje, hvis du mener Rekdal driver med ansvarsfraskrivelse og at årets Vålerenga-lag er så genialt (du har jo selv tippet at Vålerenga tar bronse i år), hvorfor går det så dårlig da? Hvorfor ikke analysere og bidra med litt opplysende virksomhet i stedet for å ty til liksom-tøffe karakteristikker av treneren? Eller er det lettere å strø om seg med uttrykk som «blind vold» om Steffen Thoresen og «feig» om Kjetil Rekdal?

Rekdal får ordet

I Aftenpostens intervju med Rekdal etter at kommentaren har stått på trykk, sier han:

«Jeg husker hva jeg tenkte etter den første treningsuken i vinter, da tenkte jeg at dette lage kan søren meg rykke rett ned. Da ble jeg skremt, altså. Det var et labert nivå. Det var dødt, ikke noe engasjement, alle hang med hodet, det var elendig nivå på trening, folk var i råtten fysisk forfatning. Det var helt vilt.»

Og dermed kan Aftenposten “lukke” saken. Nesje har vært tøff i trynet og tror han er landets fjerde statsmakt samtidig som han blir klødd på ryggen av noen twitter-journalister, Aftenposten har fått noen ekstra nettklikk og den store lykkelige fotball-familien kan leve videre.

Om Rekdal er en taktiker, ja, det vet vi at han er. Men er han feig? Mener Erlend Nesje virkelig at han er feig? Det er altså den samme Nesje som i fullt alvor mener at det kun var to spillerkjøp Rekdal traff på i årene 2001 og 2006, og det var Arason og Iversen. Kan man ta en sånn mann seriøst?

Vålerenga i dag

Planlegg morgendagens reise til 2. runde i NM på Ullern, som spilles kl 18. Du kan for eksempel prøve linje 2 med T-banen eller buss 42 eller 23, og se hvor du skal hoppe av for å se kampen. Billetter kan kjøpes i Sjappa på Fyrstikktorget før kl 17 i dag, men på Ullerns hjemmesider opplyses det om at du også bare kan dra dit og spørre etter Rudi, så ordner det seg. Husk at unge med pannebånd i Ullern bydel er på rustoppen i Oslo.

Legg igjen en kommentar