Grusa av Godset

Oppkjøringen til kampen var maks. Underdogsa kapret poeng fra de store. Alt gikk Vålerengas vei til vi kom til Ullevål. Vi legger derfor mest vekt på forventningene døgnet og timene før ydmykelsen. Vi taper aldri. Vålerenga – Strømsgodset 0-3 (0-3) Tippeligaens 4.runde – Ullevaal Stadion 13.april 2013 – 9.740 solgte billetter. Klokka er 19:00, det … Fortsett å lese «Grusa av Godset»

Oppkjøringen til kampen var maks. Underdogsa kapret poeng fra de store. Alt gikk Vålerengas vei til vi kom til Ullevål. Vi legger derfor mest vekt på forventningene døgnet og timene før ydmykelsen. Vi taper aldri.

Vålerenga – Strømsgodset 0-3 (0-3)
Tippeligaens 4.runde – Ullevaal Stadion 13.april 2013 – 9.740 solgte billetter.

Klokka er 19:00, det er endelig klart for kamp. Gutta er pent plassert i sofaen og pizzaene er snart ferdig, -Kan Start være laget?, spør en av gutta. – Ikke faen!, svarer jeg fort. Kampen sparkes igang. Åtte skarvelige minutter på uret, – 1-0, Tarik!, ropes det fra stua til vill jubel fra en av gutta, – Hold kjeft a!, smeller det fra resten av gjengen i et sterkt og misunnelig unisont kor.

1-0 til pause. – Jævla trønderne slepper jo ikke inn gåller jo! – Bare å gi opp, Start…pøsh, døp om til Slutt FK. Stemningen er ikke dårlig, men vi er ikke akkurat fornøyde med at RBK i øyeblikket har 12 poeng og full pott.

– JAAAAAAAAAAAAAAAAA!, skrikes av alle untatt én, 1-1 i det 87.minutt. Start har scoret – med litt hjelp av Rønning. – Faen så deilig livet er!, sier jeg før jeg sender en SMS med noen velvalgte ord til alle mine venner med bernaiseflekk på skinnvesten og medfødt talefeil.

– Aaaah, endelig lørdag. Kampdag!, tenker jeg i det jeg står opp, fortsatt fornøyd over poengtapet til bartene. Tar en kjapp dusj før jeg atter en gang gjør klar stua til fotballkamp med gutta. Lade opp til matchen med å se Molde-Sogndal før det bærer opp på Ullevaal. De er alltid tidlig ute, spiller litt FIFA og snakke dritt før kampen starter.

-La oss spille Molde – Sogndal a’ ! Sjekke hva resulatet blir!, sier en av gutta litt vel entustiastisk, akkurat som om et TV-Spill er fakta. Han som spiller Molde vinner, overlegent. Ingen av oss har trua på at Solskjær sitt lag – dobbel seriemester – skal tape mot en gjeng saftkokere, vi så jo alle kampen dems mot RBK. – Satt 100 spenn på Molde, men griner ikke om jeg taper de akkurat, er det en som sier før kampstart. 90 minutter etterpå er han 100 kroner fattigere, men et jævlig stort smil rikere.

Alt går vår vei, i år så tar vi faen meg alt! Bare stikke opp på stadion for å dunke Godset og så er vi 4 poeng bak toppen.

Klokka er rett før 1800, de fremmøtte fra Klanen synger Vålerenga Kjerke for full hals. Det er så jævla vakkert. – Håper Rekdal har tetta bakover, fiksa litt på midten og preppa gutta forover!, hører jeg en eller annen si på raden bak meg. Kompisene hans virker å være veldig enig i at noe må Rekdal ha gjort.

15 minutter senere virker det som om ingen har gjort noe som helst. 15 minutter tok det før kampen var over. Kvelden var over. Og humøret var for lengst på bånn.

– Faen jeg elsker det laget her, vet aldri hva jeg får!, mutrer jeg til kompisen min før jeg innser at tre poeng er like langt unna som Molde er unna serietoppen.

Christian Grindheim leverer alltid, men hva med resten?
Christian Grindheim leverer alltid

Spillerbørs Vålerenga

Christian Grindheim – 6 BB
Aaron Samuel – 5
Røkla – 4

Kampfakta

Mål: 0-1 Storoflor (3.min), 0-2 Storbæk (9.min), 0-3 Keita (15.min)
Gule kort: Ogude (11.min), Solli (79.min)
Blåser: Svein Oddvar Moen

Vålerenga (4-3-3): Lars Hirschfeld – Jan Gunnar Solli, André Muri, Giancarlo González (Simon Larsen fra 46′), Jan Lecjaks – Christian Grindheim, Kristofer Hæstad (Bojan Zajic fra 72′), Fegor Ogude (Ghayas Zahid fra 34′) – Diego Calvo, Torgeir Børven, Aaron Samuel.

Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Lars Christopher Vilsvik, Jørgen Horn, Kim André Madsen, Jarl André Storbæk – Simen Brenne (Enock Kwakwa fra 84′), Stefan Johansen, Abdisalam Ibrahim – Øyvind Storflor, Peter Kovacs (Adama Diomande fra 76′), Muhamed Keita (Gustav Wikheim fra 71′).

Legg igjen en kommentar