Dagboka fredag 12. april 2013

Hent deg en kaffe og sett deg godt til rette. Dagens dagbok er sprengfull av hockey, fotball, barnefødsler og alt det som gleder en Vålerengasjel. For nå er det hjemmekamp på Ullevaal og seriestart for damene. Dessuten kan vi fortelle hvem Vålerenga vil ha som motstander i sommerens showkamp. Ikke minst blir det ny bøttematch … Fortsett å lese «Dagboka fredag 12. april 2013»

Hent deg en kaffe og sett deg godt til rette. Dagens dagbok er sprengfull av hockey, fotball, barnefødsler og alt det som gleder en Vålerengasjel. For nå er det hjemmekamp på Ullevaal og seriestart for damene. Dessuten kan vi fortelle hvem Vålerenga vil ha som motstander i sommerens showkamp. Ikke minst blir det ny bøttematch etter seier på Jordal i går. 

Fortsatt håp om jubileumsbøtte

Valerenga-Stavanger_Oilers_3-1_finale_5-052

Tidligere i uka mista seriemester Vålerenga hjemmebanefordelen i kampen om kongens pokal. Laget fra Stavanger reiste derfor til Oslo med planer om å avslutte årets sesong i den ærverdige amfien fra 1952. Det gikk ikke.

Fiffig bruk av digre fingre av skumgummi.
Fiffig bruk av digre fingre av skumgummi.

Oilers var rett og slett ubrukelige og spilte nesten hele første periode med 4 mann på isen på grunn av utvisninger. Utvisninger som var et resultat av at de var på etterskudd hele veien. Til alt hell for siddisene har ikke powerplay vært Vålerengas styrke denne sesongen, heller ikke i kveld. Selv om Oslos stolthet ikke utnytta overtallsspillet er det klart at første periode sleit mer på gjestene enn hjemmelaget. Dermed var det duket for rask scoring i andre periode.

Valerenga-Stavanger_Oilers_3-1_finale_5-072
Jordal var fullsatt. Der skulle du vært.

Omlag 2 minutter tok det før Jordal eksploderte. Artig nok var det nettopp i overtall Vålerenga satte sin første ved Hilt Jørgensen. Dermed var det over for Stavanger sin del. Rett nok fikk Stavanger sin redusering halvveis i tredje periode, men da leda allerede Vålerenga 2-0. Til slutt ender det hele 3-1 og spekaer Hoffsengen syntes det var betimelig å be Oilers om å pakke vekk gulldressene sine.

For vår del er det ingen grunn til å pakke dem opp heller. Søndag kan Oilers avgjøre det hele på egen is. Det gjør de ikke. Selvfølgelig gjør de ikke det, bøtta er vår. Hele hockeynorge veit da det. Kampen starter 17:00, noe som skulle åpne for gode muligheter for å ta turen om du vil se det hele live. Jan Tore Kjær, direktøren, har bedt alle om å følge med på www.vif-hockey.no i dag for nærmere informasjon om hvordan du får billetter og reise.

Ligger det en hyggelig overraskelse i lufta? Vi håper det.

Sånn på tampen fikk vi inn følgende spørsmål i anledning hockeyfinalene fra vår ene leser:

Fy faen så pinlig med «ja,vi elsker» før kamp ! Ingen på isen kan sangen, de er jo utlendinger og hvor var de syngende supporterne? Ei bimbo med trådløs mikk var den eneste det kom lyd fra

Åffer må arrangementet rundt denne sporten amerikaniseres så jævlig?

Ja, åffer må det være sånn? Vi er svar skyldige. Om ditt svar er bedre enn vårt finnes det et sted på siden her du kan mene noe om det.

Du finner for øvrig flere bilder fra kampen her.

 

Damer til alle!

Endelig har damene gjort sine forberedelser og er klare for sesongstart. Tre av kampene i første runde av Toppserien er riktig nok utsatt på grunn av ubrukelige baner, men det gjelder ikke Vålerengas damer. Tvert i mot er de skikkelig klare og setter nesa mot Trondheim og plage ørner. Til egne sider sier trener Cecilie Berg-Hansen:

-Vi gleder oss veldig og føler vi er klare. Jeg tror det blir en jevn kamp som kan bikke begge veier, men føler vi har mulighet til å ta med oss tre poeng hjem hvis vi er på vårt beste.

Tre poeng er i høyeste grad mulig. Riktignok er det trøndere vi skal spille mot, men de er også fugler.

 

Overganssaken

Som kjent går saken, der Vålerenga kjøpte Gunnarsson (hvor tok han veien?) og opsjon på Herman Stengel i samme operasjon, til retten. Underveis i etterforskningen ble saken mot tidligere formann for Stabæk, Erik Loe, henlagt på grunn av bevisets stilling. Dette er selvsagt ikke det samme som bevist uskyld, man kan bare ikke bevise skyld. Med andre ord kan man fint dømmes i rettsinstanser hvor krav til bevisførsel er mindre strengt enn i en straffesak.

Uansett er det slik at Loe føler seg bevist uskyldig og er rimelig frustrert over at NFF ikke har frafalt sin tiltale mot ham. NFF vil vente til den offentlige rettsaken er over før de mener noe som helst. Til VG beskriver Loe dette på følgende vis:

– Det er helt fritt for logikk. Helt fritt for empati. Og fullstendig fallitt for selvstyret i idretten. At selvstyreorganene kan tillate seg å tiltale, men ikke avslutte – før de har fått det offentlige til å gjøre et arbeid gjennom en rettssak jeg ikke er en del av.

Og her blir det interessant for oss! Jo flere som innser NFF sitt fravær av logikk, empati og sunn fornuft, jo flottere er det for supportere. For dette har vi da sagt et par år? At det er fotballens sentrale tillitsvalgte som også finner ut av det gjør absolutt ingen ting.

 

Lørdagskamp mot Strømsgodset

Så er vi ved selve rosinen i fredagspølsa. Vålerenga spiller kamp i morgen. Din første tanke er sikkert «uff» i det du registrerer lett snødryss over hovedstaden, men det bør du ikke gjøre. Du skal tenke «hvor er billetten min?».  Og så kommer du på at du har sesongkort i lomma og tenker igjen på øl.

Vålerenga har forberedt seg på best mulig vis, i går opplevde de vinnerkultur gjennom 100 år på Jordal (ja, vi kan matte, men dette smeller bedre enn andre tall). Så langt har Strømsgodset 4 poeng mot Vålerengas 3. Først og fremst forteller det oss at Strømsgodset har tatt 1 poeng mer enn Vålerenga. Dernest, ingen ting. For nå har Vålerenga hjemme kamp, og foreløpig har Vålerenga vist seg uslåelige på eget gress.

Titter vi oss over skulderen, tilbake på tidligere sesonger ser vi at kampene på Ullevaal har endt uavgjort de siste årene. Vi må tilbake til 2010 for å finne Vålerengas seier, til gjengjeld var den 4-1. Spis gress!

Selv om spillet til Vålerenga ikke har gått helt på skinner i de første kampene har det heller ikke vært fullstendig mørkt og vi ser stadig fremskritt. Nå har også Calvo fått trent med laget en uke og det må vi si, vi gleder oss som tenåringsjenter på konsert med Justin Bieber til å se ham i morgen.

For øvrig starter kampen 18:00. Litt spesielt er det jo å kjøre kamp 18:00 på lørdag, de fleste ville sagt 16:00 er et forutsigbart tidspunkt, men sånn har det blitt. Det meste går litt i hytt og pine, men det betyr bare at du får lenger tid på puben i forkant av kampen og kortere tid til å feire seieren etterpå.

 

Solli til Golden

Er du av typen som tilbringer fredagskveldene foran tittekassa fremfor å tilbringe den mellom en kvinnes (eller manns) lår bør du få med deg Golden Goal på TV2 i kveld. Da kommer nemlig seermagneten Jan Gunnar Solli for å holde dette, noe smale, programmet flytende. Med «smalt program» mener vi at vi elsker det. Golden Goal er for TV hva Vålerenga er for idretten. Golden, ring oss! <3

 

Cupbilletter mot Frigg

Sjappa melder om at billetter til tirsdagens kamp er tilgjengelige i Sjappa fra i dag. Prisen er 100,- for voksne, 50,- for barn og vi har i første omgang fått 1000 stykker. Sjappa oppfordrer videre til å kjøpe på forhånd, helt uten å vite at kampen kolliderer med bøttefesten på Jordal.

 

Showkamp mot Barcelona?

Er det Vålerenga som har sent forespørsel? Finnes en forespørsel? Sier Barcelona ja? Tiden vil vise.
Er det Vålerenga som har sent forespørsel? Finnes en forespørsel? Sier Barcelona ja? Tiden vil vise.

 

Siden «Barcastuff» på facebook kan melde om at Barcelona har mottatt en forespørsel om å spille showkamp i Oslo lørdag 27. juli.

Dette kan selvsagt være vrøvl, Barcelona skal mene noe om saken og det kan være forespørselen kom fra Frigg. Det er uansett all mulig grunn til å ta det hele med stoisk ro, selv om du er Barcelona-fan, men det er alltid artig når noen melder at det er ting på gang i Oslo.

Vålerenga i dag

– Raska på til Sjappa, tredjedraktene har kommet! Kjell G. og Kjellsen fra Veitvet signerer de første 50 som selges.

– Se siste episode av Bohemen live på dittOslo. Eller så vil du få byller i underlivet.

– Se Solli på Golden Goal.

– Følg med på www.vif-hockey.no så du veit hvordan du kan oppleve hockey i Stavanger.

– Delta på Bohemens quiz.

– Ta en øl på Vertshuset.

– Last ned VPNs app til Android

– Gratuler Lasse Vangstein, han ble pappa i går.

2 kommentarer til «Dagboka fredag 12. april 2013»

Legg igjen en kommentar