Nesten en strålende runde Tippeliga

Tippeligaens tredje runde er over. Vi går på et trist tap i triste Skien, men får i det minste kjøre buss tilbake til Oslo mens det går opp for Oddrane at de er bosatt der nede og taper i livet. I løpet av sesongen vil VPN prøve å gi dere et så lite korrekt innsyn … Fortsett å lese «Nesten en strålende runde Tippeliga»

Tippeligaens tredje runde er over. Vi går på et trist tap i triste Skien, men får i det minste kjøre buss tilbake til Oslo mens det går opp for Oddrane at de er bosatt der nede og taper i livet.

I løpet av sesongen vil VPN prøve å gi dere et så lite korrekt innsyn i de syv resterende kampene som mulig, sammen skal vi kose oss over andres misnøye og problemer. Triller ballen vår vei? Vi triller den gode gamle terningen, sett med våre øyne.

terning-5Start – Tromsø 2-2

Start er noen sleipe jævler. Kan ikke stille til 2.serierunde grunnet messe, og så får dem en ekstra uke med hvile inn mot neste kamp. Vi lar oss ikke lure, vi kommer til å følge nøye med utover hvordan Start steller seg i forhold til søndagskamper.

Når de nå først gidder å møte opp til kamp, så får de det fortreffelige bortelaget Tromsø på besøk, snakk om lykke. Enkelte aviser liker vinklingen «Nord mot Sør», men dette er intet mindre enn «ræva mot kjedelig». Første 45 minuttene forsterker bare oppfatningen av at disse to lagene sjelden leverer underholdning. Når de først klarer å putte et par baller i kassa, så kommer alle 4 etter kluss i forsvaret. Det er altså ikke noe bra angrepsspill i løpet av en hel fotballkamp, bare ræva forsvarsspill.

VPNs dom: At Tromsø fortsetter å avgi poeng mot svake lag på bortebane er både gledelig og forventet. Gutan er absolutt ikke vant med predikantene de møter på sørlandet, og den rolige stemningen (eller mangelen på stemning) passer ikke brautende tromsværinger. Start tar 1 poeng som ingen bryr seg om.  Terningkast 5

 

terning-3Brann – Molde 1-0

«Solskjær taper aldri 2 kamper på rad» leste vi i aviser før kampen mot Lillestrøm. Molde motbeviser alle ved ikke bare å tape den kampen, men de taper like så greit neste også. Seriemesterne fra 2011 og 2012 er ikke til å kjenne igjen, eller de er egentlig det. De tør å spille fotball og prøver seg på sine greier – kudos for det. Som vi fikk erfare i serieåpningen er ikke Brann Stadion spesielt innbydene for fotball, nå mindre enn vanlig. Bergen er generelt en veldig lite innbydene by, og den lille sjarmen den har om sommeren mister den glatt når det er kaldt.

Etter en humpete kamp med en god del sjanser hvor avslutningene bærer preg av underlaget, er det Brann som til slutt klarer å få kula inn i målet. Askar som beklaget på twitter for tapet mot RBK, putter kampens eneste, og atter en gang brygges det gull-øl i Bergen.

VPNs dom: Liker ikke at Brann kaprer poeng mot ene topplaget etter det andre, dog på hjemmebane. At Molde taper er helt innafor da de kommer til å kapre poeng når forholdene blir bedre rundt omkring.  Terningkast 3

 

terning-5Strømsgodset – Sarpsborg 1-1

Generalprøven for Godset før de tar turen til Ullevaal, er unnagjort, og kjepphøye drammensere bør vel ikke glede seg til de skal spelle mot gutta i kongeblått. Nok en dårlig forestilling fra et ellers så solid hjemmelag, at de taper borte mot Hønefoss er ille nok, at de bare klarer stusselige 1-1 hjemme mot et enda dårligere lag er bare pinling. Sarpsborg har fått en kanonstart på sesongen…1 poeng mot bøfla, ryddet opp noe oljesøl på hjemlige trakter og enda et poeng i denne kampen. Det er godkjent til Sarpsborg å være, alltid koselig når de mindre heldige får det litt bra, før det sparkes rett tilbake til realiteten.

VPNs dom: Strålende resultat! Kan ikke forvente at Godset skal tape på Marienlyst, det er derfor veldig gledelig med et poengtap mot gutta som er så tøffe at de har «08» bak navnet sitt. 08 står ikke bare for solid bakoversveis, 08 symboliserer antall poeng de har ambisjoner om i årets serie.  Terningkast 5

 

terning-5Lillestrøm – Viking 0-1

Bøfla fortsetter å imponere på egen arena. Etter en sterk åpning med 1 poeng mot Sarpsorg 08 suser de videre i kampen om 8.plassen ved å tape 0-1 mot Viking. Fugler flyr generelt dårlig etter å ha badet i olje, når disse fuglene attpåtil aldri har vært spesielt flinke til å fly, er det dødfødt.

TV2 kaller Åråsen for Vikings «mareritt-arena», vi kaller hele Lillestrøm for et mareritt. Både sted, stadion, laget og folkene.

VPNs dom: Det er alltid god stemning når Lillestrøm taper. Viking kan finne på å rote seg inn i toppen om formen fra avslutningen i fjor blir med videre inn i årets sesong, men nå feirer vi heller at Lillestrøm taper enn å sørge over poeng til en outsider.  Terningkast 5

 

terning-3Sandnes Ulf – Haugesund 1-1

Hva skal man skrive om en kamp som ingen bryr seg om, som var dørganes kjedelig og som kun kone og mødre til enkelte av spillerne gadd å karre seg til stadion for å se? Haugesund fortjente å vinne. Litt fordi de var det beste laget og veldig mye fordi Haugesund var laget uten en Høiland i startoppstillingen. Det er gledelig at Høiland lever opp til forventningene sine og trøkker inn en ny 3’er på børsen, fortsatt en del kamper igjen Tommy om du ønsker deg en 4’er før nedrykket helt klart blir et faktum.

Det blir 1-1 etter at landslagsspiss Søderlund bommer fra alle mulige vinkler og avstander, lukter VM av de greiene her.

VPNs dom: Hvem bryr seg?  Terningkast 3

 

terning-3Aalesund – Hønefoss 4-3

Hvem hadde trodd at dette skulle bli rundens feteste match? Det er alltid trøkk og til dels stemning på Color Line Stadion, men når Hønefoss kommer på besøk sparer man på sølvserviset og bruker pappkrus og engangsbestikk. Det som i utgangspunktet skulle være en rolig og anonym affære utspilte seg til å bli noe som kunne vært tatt rett ut fra Hollywood. Aalesund vinner 4-3 og tar sin 3. strake seier uten at noen prater noe spesielt om det, alle medier er for opptatte over å runke over Rosenborg og deres «perfekte» start.

VPNs dom: Til tross for 3 strake seire og en kanonstart for Janne i Aalesund, kan man jo tillate seg å se litt bak poengene. De dunket Haugesund hjemme, en knepen seier mot Sandnes borte før de slipper inn 3 mål hjemme mot Hønefoss – 9 poeng er 9 poeng, men de kommer til å trenge det forspranget når ligaen faktisk starter for dem.  Terningkast 3

 

terning-1Sogndal – Rosenborg 0-4

Epler, eplemos, eplesaft og annen saft – det er i hvert fall ikke fotball. Sogndal lar seg dunke 0-4 på eget gress og viser bare hvor jævlig dårlige de er i alt som ikke har med epler å gjøre. Det ble gjort en stor sak ut av Nicki Bille Nielsens sin åpenbare lyst til å komme i kontakt med Tone Damli når han gikk av banen – akkurat som om det skal være så hokus pokus. Sogndal er ræva, RBK tar 3 lette poeng og resten av Norge setter flagget på halv stang.

VPNs dom: En soleklar ener. RævBK raser avgårde med poeng og målforskjell Er likevel åpen får å oppjustere terningkastet om Vålerenga fortsetter å skuffe. Muligheten for terningkast 6 er absolutt tilstede om Vålerenga peiler seg inn på spennende bånnstrid i løpet av høsten.  Terningkast 1

 

Snittet for runden ligger på 3.5. Hadde Vålerenga klart å gjøre jobben selv, hadde dette vært en strålende runde Tippeliga. Vi klarte derimot ikke å høvle over Odd sånn som vi skal gjøre 10 av 10 ganger, og får heller finne litt trøst i at det er flere som er under par så langt i sesongen.

Legg igjen en kommentar