Runden sett med Vålerenga-øyne

Tippeligaen 2013 er 3.22% ferdigspilt, og nytt av året er at ingen medier har delt ut en eneste medalje til nå. Var det for mange overraskelser? For mye rusk i maskineriene? Eller er det rett og slett for kaldt til at journalistene gidder å hamre ut dommedagsprofetier riktig ennå? For deg som har hjertet godt … Fortsett å lese «Runden sett med Vålerenga-øyne»

Tippeligaen 2013 er 3.22% ferdigspilt, og nytt av året er at ingen medier har delt ut en eneste medalje til nå. Var det for mange overraskelser? For mye rusk i maskineriene? Eller er det rett og slett for kaldt til at journalistene gidder å hamre ut dommedagsprofetier riktig ennå?

For deg som har hjertet godt planta i Vål’enga, kan det komme som en overraskelse at hver runde i ligaen består av 8 kamper, altså syv kamper med 22 bønder i hver og en match, men kun med 11 bønder i kampene Enga spiller. I løpet av sesongen vil VPN prøve å gi dere et så lite korrekt innsyn i disse syv resterende kampene som overhodet mulig, sammen skal vi kose oss over andres misnøye og problemer. Vi skal rett og slett kaste den gode gamle terningen, sett med våre øyne.

Viking – Molde 2–1

Fjorårets seriemester må ta den kjedelige turen ned til oljebyen for å sparke igang sesongen, ingen formidabel oppgave for klubben som på råttent vis kvittet seg med en «jævla kuk» for å finne plass til Ole Gunnar. Jonevret innrømmer at det er par stykker i ledelsen i Molde han kunne tenke seg å takle stygt, vi sier kjør på! Ta med deg Magne Hoseth i samme slengen.
Kampen endte 2-1 etter at Molde tok ledelsen før Viking putta to greie gåller, når Bugge i buret legger opp som speller kan han tre rett inn i manesjen i en av de små og altfor overfylte bilene. Kjekt med alternative karrierer.
terning-5VPNs dom: Molde er tippet i toppen av alle, Viking er en outsider. Skal det først deles ut tre poeng her er det helt innafor at de blir igjen i Stavanger. Vurderes til terningkast fire, men at Solksjær taper poeng mot kuken gjør at det legges på et øye til. Terningkast 5

 

Aalesund – Haugesund 3-0

Oppvarmingskampen før lørdagens storkamp er mellom to klubber uten realistiske sjanser på verken nedrykk eller medalje. Men når sesongen er ung er det alltids liv i håp og drømmer. Ganske søtt, det er som å se den dummeste ungen aspirere til å bli millionær når han blir stor. En dag vokser han opp og skjønner at han skal være fornøyd om han klarer å kle på seg selv om morningen uten større problemer. Selve kampen huskes for en Barrantes som brukte 2 x 45 på å ønske seg til klubben i kongeblått, hvorfor ellers putte to pene mål om han ikke prøver å vise seg frem? Tipper også det hadde vært stort for det store flertallet i Klanen Fan Club oppe i Ålesund å se at en av deres egne er god nok til å spille foran oss på jevnlig basis. For øvrig, før Barantes-showet, putter Stewart 1 – 0. Og når Haugesund ikke får spille på potetåkeren sin, ja da har de heller ikke store forhåpninger om å score mål.
terning-3VPNs dom: Samma faen hvem som tar det, to eller tre poeng i denne kampen spiller ingen rolle. Rekdal driter også i Aalesund nå, da gidder heller ikke vi legge noe godvilje til. Terningkast 3.

 

Lillestrøm – Sarpsborg 2–2

Vinner av kåringen: «Rundens mest usexy match» går til disse to lagene. Vi gratulerer.
Sarpsborg er dumpekandidat og LSK sikler på en plassering over det de har fått siste 5 åra, en 8.plass er altså godkjent for bøfla. Alt Sarpsborg trenger å gjøre er å ta med en ukjent 18-åring i troppen som kunne ha lekestue inni feltet til fortvilte kanarifugler. Dessverre får Lillestrøm det som må være en ufortjent straffe og et påfølgende flaksemål scoret fra offside. Noen tusen kanari koser seg med ett poeng på hjemmebane mot et av ligaens desidert svakeste lag.
terning-5VPNs dom: Vi registrerer at LSK får med seg poeng, ett poeng mer enn det optimale. Videre registreres det at det var mot Særpingane 08 og på tross av at det er et hinsides svakt lag, så blir det ikke 6 øyne på terningen da dette skjedde en dag etter at de samme migboltene som besøkte stasjonsbyen også var på Jordal Amfi dagen før og klarte å starte et realt tribuneslagsmål med seg sjæl i håp om å ta VIP-tribunen. På tross av dette mesker vi oss med et realt terningkast 5

 

Sogndal – Tromsø 2–2

Tromsø måtte ta turen til saftbygda for å møte Tone Damlis menn til dyst i 1.serierunde. Sogndal er et kjipt lag, og Tromsø er ikke mindre kjipe. Det resulterte i en kjip kamp med 4 kjipe mål. Det positive her må være at Tromsø kun klarer å ta med seg ett poeng fra et antatt mye svakere lag.
terning-4VPNs dom: Ingen av lagene skal være nabo med oss når vi runder 30 matcher en eller annen gang i høst. Sånn sett lite spennende, men vi liker ingen av dem så 1 poeng til hver er innafor. Terningkast 4

 

Start – Hønefoss 3–2

Start er tilbake i øverste divisjon, i nyere tid huskes de vel best for en ekstremt irriterende sang, en nervepirrende serieavslutning i -05, og et meget pent tap av typen 8-1 for Moa & Co i 2010 på Ullevaal. Hva de huskes for før det er det ingen som bryr seg om, og sjansen er stor for at de ikke blir husket for noe etter denne sesongen heller. De spiller fotball i 20 minutter, men det skulle vise seg at mot Hønefoss er det mer enn nok til full pott.
terning-3VPNs dom: Vi behøver ikke være så store på oss selv og vår egen lykke at vi ikke kan se ned til dem som har det mindre bra. Denne kampen er kampen om den andre enden av tabellen, men vi kan titte ned med jevne mellomrom for å holde oss oppdatert. Start tar tre poeng i, men ender likevel i bunnen. Hønefoss setter standarden fra første spark, likså greit. Terningkast 3

 

Strømsgodset – Sandnes Ulf 2–0

Godset kommer til å være i toppen. De møter et Sandnes anført av en gedigen spyttklyse av en spiller. Her snakker vi om en migbolt som kun har spilt for uinteressante lag som alle driter i, som ikke har gjort seg sportslig bemerket eller straffet oss på noen som helst måte, men som bare er komplett idiot på kamp, treningsfelt og i mediene. Boybandsveis fra 2007, solarium, gullenke og øyne som står så tett at du bare vet de smelter sammen en dag, fører til miksete følelser når Godset tar 3 meget velfortjente poeng. Vi velger å la personlig hat komme foran det som er praktisk for oss, dermed driter vi at alle poengene ble igjen i Drammen, og så koser vi oss over tanken på den lange turen tilbake for Høiland uten en dritt i bagasjen, null poeng – og enda viktigere null fremtid i norsk toppfotball.
terning-2 til terning-6VPNs dom: Usikkert terningkast.. Terningkast 2 sett med åpne øyne og Terningkast 6 sett med lukkete.

 

Odd – Rosenborg 0–1

Enkelte ting bare er. Det er alltid en evig diskusjon rundt nynorsk, ulv i norsk natur eller om dataspill ødelegger våre små lovende. Det er derimot ikke noen diskusjon rundt Rosenborgs evne til å skaffe seg ufortjente poeng i norsk fotball. Det nytter ikke å diskutere slikt, vi har kameraer og bevisene er soleklare. Greit nok at Odd bommer på en straffe før en tilfeldig danske får lykketreff og limer ballen opp i krøsset. Det som ikke er greit er at en fjott fra RBK regelrett tyr til blind vold på overtid og tupper ned Adem Güven (litt greit er det jo, for han er tidligere XXX) inne i RBK sitt felt, for så å få frispark imot seg. Her må norske dommere komme krypende til korset alle som en og be om unnskyldning. De har en lovende dommerstand i Papa New Guinea som vi kanskje kunne henta over – fått inn litt ekspertise.
Det er dog gledelig at bartene må ty til flaks og juks for å ta med seg poeng fra Skien.
terning-2VPNs dom: Vi er ekstra bitre over dette resultatet og skylder på alt som kan skyldes på. Ord som skandale og katastrofe brukes flittig rundt RBK og denne kampen er intet unntak. Skal sies at Rosenborg ikke akkurat overbeviser, så litt gledelig er det. Terningkast 2

 

Minner om at disse terningkastene fint kant diskuteres i kommentarfeltet under, da vi bare sitter halvveis på fasiten om alt som heter fotball. Snittet for runden ender opp på rundt Terningkast 3.4 (VPN er i besittelse av spesielle desimalterninger) .

2 kommentarer til «Runden sett med Vålerenga-øyne»

Legg igjen en kommentar