Dagboka tirsdag 19. mars 2013

Seriestarten er over og alle har fått summet seg. Alle er enige om at det er ingen krise å åpne med tap så lenge vi spillemessig er på høyde. Vi åpnet med 1-3-tap i 2013 akkurat som i 2005, og alle vet jo at vi tok gull for åtte sesonger siden.  Dette er jo et … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 19. mars 2013»

Seriestarten er over og alle har fått summet seg. Alle er enige om at det er ingen krise å åpne med tap så lenge vi spillemessig er på høyde.

Vi åpnet med 1-3-tap i 2013 akkurat som i 2005, og alle vet jo at vi tok gull for åtte sesonger siden.  Dette er jo et morsomt poeng, men det er greit å huske på at da vi i 2005 åpnet med tap, fortsatte vi med fem seire. Bare så det er nevnt, altså. Dagboka er ikke overbevist om at vi fortsetter på samme måte i år, men med seier mot Sogndal er vi uansett der vi skal være. Og blir det tap hjemme mot en åpenbar dumpekandidat, da hjelper det ikke uansett spill.

66 prosent ball

Vi hadde for øvrig 66 prosent ballbesittelse mot Brann, i følge VG Nett, og det er rimelig høyt. Vi hadde over 500 pasningsforsøk, mer enn dobbelt så mange som Brann, egentlig på nivå med Martin Andresen-tiden da vi skulle spille ball. Vi traff også med flere enn dobbelt så mange pasninger som Brann. Dette er harde fakta som viser at vi “eide” kampen, but so what?

For Vålerenga har “eid” mange kamper de siste årene, og mangt et godt fotballag har styrt kamper uten å levere resultater, og det er nettopp dette Reka på en måte skal vaksinere oss mot med sine drepende krav til resultater.

Diego Calva

– UDI holder naturlig nok stengt i påsken og da sier det seg selv at vi nok får litt utfordringer med å få på plass oppholds- og arbeidstillatelsen innen Sogndal-kampen (1. april), forklarte sportslig administrativ leder Stein Hoff til VIF-fotball.no.

Vel, VPNs journalistiske gen sendte en epost med akkurat dette sitatet til UDI for å høre hvordan de vurderte saken, og vi fikk følgnde epost tilbake:

«Slike søknader tar vanligvis kort tid å behandle. UDI holder ikke stengt i påsken utover helligdagene, og vi vil opprettholde vanlig saksbehandlingstid som er på omtrent 10 virkedager for de søknadene som leveres til Servicesenteret for utenlandske arbeidstakere (SUA). Dersom søknaden ennå ikke er levert, kan det imidlertid bli vanskelig å garantere et svar før påske.

Søknader fra fotballspillere blir vurdert etter regelverket for faglærte arbeidstakere. Her er blant annet kompetanse, lønn og ansettelsesforhold kriterier for å få arbeidstillatelse. Vanligvis er kriteriene på plass for fotballspillere, skriver fungerende områdeleder Jonas Folmo i UDI.»

Få tilskuere

91.000 seere i snitt fulgte fredagens eliteserieåpning mellom Viking og Molde. C More-sendte Lillestrøm – Sarpsborg skal ha hatt 4000 seere i snitt, ifølge VG Nett. Søndagens hovedkamp på TV 2 mellom Odd og Rosenborg hadde 253.000 seere. Rundt 30.000 seere fulgte lørdagens hovedkamp mellom Brann og Vålerenga. Søndagens toppkamp mellom Strømsgodset og Sandnes Ulf ble sett av cirka 11.000 seere. For søndagens tidligkamp, Lillestrøm – Sarpsborg, er tallene enda lavere. 4000 er tallet VG Nett opererer med.

 Hvis dette er reelle tall står det dårligere til med norsk fotball enn hva denne dagbokisten kan forestille seg. Skyldes det tidlig seriestart? For mange uinteressante kamper? For dårlig kvalitet? Ja, ja. Dette er som å lese tre uker gamle aviser: De forespeilede krisene som journalistene tok tak i har på forunderlig vis overlevd og livet går sin skjeve gang videre. Vi ser for oss at både Tippeligaen og tv-avtalen overlever.

Vålerenga i dag

Finn deg en dame på femti kilo som snakker om dyret i seg og som fortsatt må vise legitimasjon for å få kjøpt øl og som kaller deg “pusen min”, og spør deg selv: Hva vil jeg gjøre med henne?

En kommentar til «Dagboka tirsdag 19. mars 2013»

  1. De høye tippeliga herrer ødelegger sitt eget produkt med latterlig tidlig seriestart!. Tippeliga start hører våren til!. Midten av april må holde i massevis.. Det er ikke antall lag i TL som skaper uinteressante kamper, det er uinteressante tidspunkt som skaper uinteressante kamper.

Legg igjen en kommentar