Dagboka tirsdag 26. februar 2013

I dag handler alt om treningskamp mot bøfler i LSK-hallen. Det er smått utrolig at to Tippeliga-lag må spille kampen for lukkede dører, det er da du skjønner at du bor i et lite land. Personlig er jeg ikke akkurat sjukt opptatt av treningskamper i februar, men akkurat når disse lagene møtes skjønner jeg ikke … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 26. februar 2013»

I dag handler alt om treningskamp mot bøfler i LSK-hallen. Det er smått utrolig at to Tippeliga-lag må spille kampen for lukkede dører, det er da du skjønner at du bor i et lite land.

Personlig er jeg ikke akkurat sjukt opptatt av treningskamper i februar, men akkurat når disse lagene møtes skjønner jeg ikke at klubbene ikke har interesse av å gi sine egne litt ekstra. Ja, det er bare en by i dette landet, men at ”vi har ikke anledning til å stille med god nok stab i forbindelse med en slik stab. De fleste som bidrar med sånt hos oss er frivillige, derfor har vi valgt å spille for lukkede dører”, sier arrangementssjef Kjell Hulby til lsk.no.

Og siden kampen ikke er flyttet til Vallhall, antar denne dagboka at heller ikke Vålerenga ivret for åpne dører. Så da får vi nøye oss med hva klubbene selv legger ut på sine nettsider, eventuelt hva massemedienes virkelighetskonstruksjoner lar tilfalle oss.

Men fortvil ikke, skriver vif-fotball.no. Det er mulig å se kampen på lokalavisen dittoslo.no som streamer kampen gratis i samarbeid med Romerikes Blad. Siden streamen går både til Oslo og Romerrike blir den sendt uten kommentatorer slik at det ikke blir et ensidig blått øye som kommenterer det som skjer på banen. Dog vil Klanens Web Radio være på plass, og alt som skjer i kampen kan du høre der under kyndig kommentering av Rune Julsvik og Frank Ove Hansen, skriver klubbens sider.

Mange er skadet

Fegor Ogude er altså tilbake i Norge, men han er syk og uaktuell for kampen. Det er også Benjamin Dahl, mens Kristofer Hæstad, Jan Gunnar Solli og Mohammed Fellah alle er skadet. Med disse folka ute er det noe som sier meg at Christian Grindheim og Bojan Zajic får spilletid mot Lillestrøm. Reka er fornøyd med det mange av de unge gutta har levert i vinter, og flere vil antagelig få prøve seg i dag.

Analyse av troppen

Det er delvis vår i lufta og det er omtrent to og en halv uke til seriestart. Vålerenga har opplevd en enorm opptur denne vinteren, utelukkende fordi en mann er tilbake: Kjetil Rekdal. Men det er spillerne ute på banen som må gjøre jobben.

Reka har på kort tid kvittet seg med mange middelmådige spillere som de færreste kommer til å savne. Samtidig har han hentet inn tre spillere som antagelig har sett sine beste dager på fotballbanen, selv om Solli (32 i april), Grindheim (30 i juli) og Daniel Fredheim Holm (28 i juli) alle har vært gode spillere. Denne dagboka håper skepsisen til å hente inn disse veteranene (det er rart å kalle en 27-åring for veteran, men likevel) er ubegrunnet, for ingen ting ville vært bedre enn at det viste sge at nettopp denne trioen kan løfte A-laget.

Når det er sagt virker det utvilsomt som vi trenger flere forsterkninger. Helt uavhengig av om Ogude forsvinner (han har sagt at han ønsker seg til Tyskland eller Italia, men hvem gjør ikke det), bør vi ha en goalgetter (hørt den før?) og noen som kan gjøre oss trygge bak. Det er nå så mange midtbanespillere i klubben at vi antagelig kan stille en egen 11-er med dem.

Vålerenga i dag

Det blir en rolig lunsj på jobben i dag med Klanens webradio på øret og bilder av røde og blå som jager gulkledde rundt i en hall på Fetsund. Kampstart klokka 12. Jeg sier bare: Det er bedre med en fugl i hånda enn ti på taket. Tramp, tramp, tramp på en fugl!

6 kommentarer til «Dagboka tirsdag 26. februar 2013»

      1. Solli har en liten strekk i leggen. Rekdal sa på La Manga at den ikke ville ha betydning for eventuell kontrakt. Solli håper å være klar til spill igjen når Vålerenga er i Hamburg uken før seriestart.

  1. Dette var ikke en god dagbok. Hva er det som tilsier at en spiller på 28-30 år har sett sine beste fotballår. Da følger man ikke veldig godt med på fotball i Europa. Grindheim i den sentrale midtbanerollen er jo faktisk i en veldig god alder for å nå toppnivået hvis du sammenligner med bautaer rundt omkring i europeiske klubber. Fredheim Holm har kommet hjem og holder høyt skandinavisk nivå nå og med mer rutine tror jeg han går inn i sine beste år. Jeg vil faktisk gå så langt å si at også Solli kan være inne i sine beste fotballår på høyreback med den rutinen han har som ving, midtbanespiller og gode pasningsfot vil han bli en tiltrengt spiller i en vanskelig posisjon. Ser ikke bort fra at en seriøs JGS har 2-3 veldig gode år igjen. Ja, disse spillerne styrker Vålerenga. Grindheim er et par hakk bedre enn Hæstad.

    1. Hei du, det var jeg som skrev dagens dagbok. Takk for reaksjon. Jeg er helt enig i at spillere på 27 til 32 år ikke trenger å ha sett sine beste fotballår. Mange spillere har nådd toppen i den alderen. Det jeg vurderer er ikke alder alene, men disse spillernes karrierekurve. Den peker utvilsomt nedover, noe den har gjort en stund for disse, slik jeg kan vurdere det. Men ingen kan i dag vite om disse likevel kommer til å lykkes i Vålerenga, og ingen ting vil glede meg mer om de faktisk lykkes. Jeg hadde trua på Pagge og jeg…. Uten sammenligning for øvrig.

      1. Teit å skrive at det ikke var en god dagbok. Beklager. Underholdende og bittelitt informativ på samme tid. Vi er nok uenige om karrierekurve også. Jeg mener at Fredheim Holms karrierekurve definitivt peker oppover etter å ha hatt en god sesong for RævBK i fjor. Det samme mener jeg med Grindheim. Han slet med spilletid i et godt København i en knallsterk lagdel. Han fikk dog spille, men ville spille mer. Når Reka kom hjem benyttet han muligheten til å komme hjem han også og karrierekurven hans peker jo definitivt oppover med mer spilletid i Vålerenga. Jeg ser ikke på Enga som så mye dårligere en FCK og jeg tror vi har alle muligheter til å bli Norges flaggskip. Grindheim er en som kan være med på denne transformasjonen. Solli er viktig som den seriøse idrettsmannen han er. I tillegg holder han høyt nivå en eller to sesonger til. Tror disse tre er MEGET gode kjøp som kjapt vil bli bærebjelker på Vålerenga.

Legg igjen en kommentar