Dagboka fredag 22. februar 2013

Vårt uavhengige, anonyme nettsted hjemsøkes av skøytespøkelset for andre dag på rad. Skal det aldri ta slutt? Før vi gir oss til å mimre om Bisletts storhetstid og før vi går i gang med å sjikanere Aalesund, minner vi om at det nært forestående årsmøtet i VPN ikke er åpent for hvem som helst eller … Fortsett å lese «Dagboka fredag 22. februar 2013»

Vårt uavhengige, anonyme nettsted hjemsøkes av skøytespøkelset for andre dag på rad. Skal det aldri ta slutt?

Før vi gir oss til å mimre om Bisletts storhetstid og før vi går i gang med å sjikanere Aalesund, minner vi om at det nært forestående årsmøtet i VPN ikke er åpent for hvem som helst eller for folk som gir seg åpenlyst til kjenne.

Årsmøte VPN
Klanens årsmøte er fortid. Framtida ligger hos VPN som ikke har årsmøte før i morgen. Vi veit omtrent hvor møtet holdes, men er åpne for diskusjon om det er én eller to trapper ned til Bohemen etterpå. Saklista er grei:

  • Bayer eller pils?
  • Pølsekoking
  • Ymse

Vi har ikke peiling på hvem som kommer, men om de bærer finlandshette er det for kulda, ikke for å sikre anonymiteten. Vi er faktisk så anonyme at vi ikke kjenner oss selv, men veit at det finnes flere infiltratører fra skøytemiljøet i våre rekker. Jeg er en av de mistenkte, men hvem er han som skrev dagboka i går?

Dessuten tar vi diskusjonen om VPN skal bruke byline. Da snakker vi T-bane eller trikk, det går ikke buss til Professor Aschehougs plass.

Dagens navn
Bursdagene står i kø. Ikke at de er så dønn Vålerenga-relaterte at det gjør noe, bortsett fra Gabardinmannen sin for to dager siden, men denne fødselsdag-uka toppes faktisk av nok en skøyteløper, en legende som gårsdagens to bursdagsbarn, Rolf Falk-Larssen og Kong Harald, ikke engang rekker til overlæret. VPNs mann satt ringside på Bislett da dagens jubilant skrev seg inn i historiebøkene for godt for 57 år siden.

Torstein Seiersten

VPNs muldvarp satt ringside på Bislett i 1956
VPNs muldvarp satt ringside på Bislett i 1956

Det berømte Bislett-brølet har aldri nådd større høyder og varighet enn den søndags kvelden i februar 1956 da Torstein Seiersten kjempet om VM-tittelen med sin gigantiske titusenmeter. NRK brukte nettopp dette brølet som lydkulisse i årtier etterpå. Seiersten endte på 16.43.3, åtte sekunder for seint til laurbærkrans, æresrunde og fyrverkeri. Sovjetrusserne Oleg Gontsjarenko, Robert Merkulov og Evgenij Grisjin tok medaljene, men de ble fort glemt. Seiersten var den store helten, fjerdeplass til tross. I dag fyller han 82.

Etter den kvelden begynte nedturen. Løperne gikk fortere og fortere og til slutt altfor fort; hva var vitsen med fyrverkeri når Ard Schenk gikk æresrunde midt på lyse dagen? Så kom Eric Heiden som viste verden vinterveien og fylte låra sine med dop. Etter ti-femten års misbruk tålte ikke vinterstjernene en dritt og flykta fra kuldegrader og ujevne forhold utendørs og skapte sin egen sære innendørssport som ikke trekker flere tilskuere enn deltakere (hollendere ikke medregnet fordi de har like stygge drakter som Aalesund FK)

Det er lenge siden Kupper’ns og Bettongs ASK (Arbeidernes Skøyteklubb). Konkursene kom, bare initialene står igjen, ASK – Aktiv Skøyteklubb. De har klort seg opp av asken (sic) og viser utidig aktivitet (sic) i kampen om å forkludre Vålerengas arbeid for eget stadion. Skøytefolket lever øyensynlig i sin egen fortid der folkesporten skøyter var elska så høyt at vi delte Bislett, selveste hjemmebanen vår, med dem. De har klokketro på symbiosen fotball og skøyter, men har for eksempel glemt at mens fotballen fremdeles tviholder på offsidens lumske urettferdigheter har skøytesporten gitt alle urettferdige forhold på båten og krøpet innendørs. Vi er ikke på parti lenger.

Aalesund
Vi er visst ikke lenger på parti med AaFK heller. Ikke det at vi har noe i mot jugendbyen, den er vakker og grei, men det er ikke Henrik Hoff sin skyld. Det eneste Henrik Hoff kan beskyldes for er at han har forsuret forholdet mellom to klubber som i utgangspunktet var bestevenner. Supporterne er tydeligvis på parti med klubbdirektøren, de ringer og skjeller ut Kjetil Rekdal som uten å vite det selv visstnok er i ferd med å hente Barrantes fra parrantesen i norsk fotball, fotballklubben Aalesund.

Vi har merket oss at klubbdirektøren som ble fredet før jul, ikke har råd til å selge Barrantes for noen pris (som ingen uansett har råd til), men heller lar ham gå gratis som Bosman-spiller om ni måneder. Og direktør Hoff babler også om at AaFK har tatt vesentlig flere pokaler i det siste enn ambisjonsløse Vålerenga. Om det er dobbelt så mange eller én mere de siste fem årene er vi ikke helt sikre på.

Sic transit gloria mundi. Bye-bye, Ålesund. Det klamme vennskapet er over. Vi hater alle, alle hater oss.

Billetter til serieåpningen
I morgen starter salget av billetter til bortefeltet på Brann Stadion. Sjappa har fått 500 billetter, og det må da være omtrent 300 for lite i forhold til reglene. Men det ordner seg nok om det trengs.

I første omgang er det kun medlemmer av klan og klubb og sesongkortinnehavere som får kjøpe billett. Billettene koster kr 200 og selges kun i Sjappa, helt umulig å kjøpe ved stadionporten lørdag 16. mars.

Det er forøvrig god plass på flyet. Pris kr 1850

Kraftige kutt
Vålerenga har kuttet lønnsbudsjettet kuttet med 40 prosent fra 2008 til 2013 og budsjettet i år er 10 mill lavere enn i fjor melder blant annet nettavisen.no i morgentimene i dag. Det er klubben sin det!

Sparta tilintetgjort
Vålerenga knuste Sparta 8-3 i gullfesten på Jordal i går. Klanen.no har både referat og film fra feiringen i garderoben. Etter kampen bar det rett til Vertshuset med Klanen og øl uten frykt for sanksjoner (tv2.no)

Vålerenga i dag
Drekke med åpen munn eller la det være.

Legg igjen en kommentar