Dagboka torsdag 21. februar 2013

Det viktigste som skjer i dag er at hockeygutta får sine velfortjente gullmedaljer på Jordal etter kampen mot Sparta. Ellers bør du vite at 21. februar er den internasjonale morsmålsdagen. Det er 6700 språk som snakkes verden over, altså har vi åpenbart ikke et eneste språk å miste. 204 av disse språkene blir snakket av … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 21. februar 2013»

Det viktigste som skjer i dag er at hockeygutta får sine velfortjente gullmedaljer på Jordal etter kampen mot Sparta. Ellers bør du vite at 21. februar er den internasjonale morsmålsdagen.

Det er 6700 språk som snakkes verden over, altså har vi åpenbart ikke et eneste språk å miste. 204 av disse språkene blir snakket av mindre enn ti personer. Bare siden 1950 er 229 språk forsvunnet. Sjæl lurer jeg lurer bare på hvor mange det er som snakker det språket ekskona mi gjorde? Ikke mange, håper jeg. Uansett, feire dagen med måte. Og det gjelder deg og, Kong Harald, selv om du har bursdag.

Rolf Falk-Larssen
Bursdag er det også en annen markant person i nyere norsk historie som har i dag, ingen ringere enn selveste Rolf Falk-Larssen. Skøyteløperen som ble verdensmester allround på Bislett i 1983 etter tre distanseseirer (500, 1500 og 5000 m; selv om svenske Thomas Gustafson hadde best poengsum sammenlagt. Rolf Falk-Larssen var 36 sekunder bak svensken på titusenmeteren, og ble buet ut av sine egne landsmenn på hjemmebane som verdensmester. Trønderen mente det ikke var grunn til å ”springe i veggen” uten grunn.

Han fikk også VM-bronse 1982, EM-sølv 1982 og 1984. Falk-Larssen satte norske rekorder på 1500 m, 3000 m, 5000 m, 10 000 m og sammenlagt, som alle stod i mange år. Personlige rekorder på allround-distansene: 37,88 – 1.54,26 – 6.50,93 – 14.30,34.

Michael Barrantes
Nybakt pappa og Aalesunds viktigste spiller vil bort fra Ålesund. Costaricaneren vil til en klubb med større ambisjoner, skriver TV2. AaFKs klubbdirektør Henrik Hoff sier allerede at han kommer til å bli dyr (ingen i Norge har visstnok tilgang til så mye penger som de vil kreve for han), selv om kontrakten bare varer ut 2013. Barrantes sier han gjerne forlater AaFK allerede nå, og at han er åpen for norske og utenlandske klubber. Om Rekdal sier han:

– Jeg har stor sans for min tidligere trener Kjetil Rekdal. Han hentet meg til AaFK og er den beste treneren jeg har hatt. Men jeg har ikke hørt noe fra verken Vålerenga eller Rekdal, så dette bli derfor bare spekulasjoner. Men Vålerenga er en klubb som satser, som vil vinne titler og vil være nummer en. Akkurat slik som jeg ønsker, sier 29-åringen til TV2.

Kermit Erasmus
Uten at vi tror det har noen sammenheng, er Kermit Erasmus sendt hjem til Sør-Afrika uten kontrakt, ingen bombe for den som har kikket på våre treningskamper. Kort oppsummert: Vi mangler fortsatt en spiller eller to i stallen.

Sånn tallmessig er det kanskje ingen krise, men kvalitet savnes i troppen hvis vi skal hevde oss allerede i år. Foreløpig er det tross alt bare Grindheim og Fredheim Holm som er ”nye” i klubben.

Vi har gitt fra oss Pape Maly Diamanka (Rayo Vallecano, Spania, tilbake etter lån), Chad Barrett (New England Revolution, USA, tilbake etter lån), 
Fredrik Stoor (Lillestrøm, låneavtale gjort permanent), Tosaint Ricketts (Sandnes Ulf), 
Yssouf Koné (ukjent), Ibba Laajab (Bodø/Glimt), Nicolai Næss (Stabæk), Andreas Nordvik (Aalesund), Aleksander Solli (Hønefoss) og Lars Vincent Andersen, rekrutt (ukjent, trener med Follo), i følge klubbens egne nettsider.

Mangler hovedsponsor
Vålerenga mangler også en hovedsponsor etter at Nordea trakk seg. Dette er som kjent en gammel nyhet, men Kampanje klarte å lage en sitatsak ut av det denne uken ved å sitere kommersiell direktør Esben Garlie.

Drømmen er å finne en sponsor som har et forhold til Oslo og som kanskje er litt ”oslosk”, er Garlie sitert på. Kampanje skriver også at Vålerenga har et sponsorbudsjett på totalt 60 millioner kroner. Blant de største sponsorene er DNB, Atea og Hurtigruta Carglass.

Vålerenga i dag
Vålerenga – Sparta Sarpsborg kl 18.30 på Jordal Amfi.

2 kommentarer til «Dagboka torsdag 21. februar 2013»

Legg igjen en kommentar