Dagboka onsdag 20. februar 2013

Vi tar en skikkelig runde på stadionsaken. Den viktigste saken, og det eneste som er viktigere enn Kjetil Rekdals fotball-lag, Vålerenga. Så skal vi ta en skikkelig runde med oss sjøl. Og bruke pølsene. Stort bedre innsalg enn det for dagens dagbok får du ikke. Stadionsaken Osloby.no hadde i går en sak om ”Stor motstand … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 20. februar 2013»

Vi tar en skikkelig runde på stadionsaken. Den viktigste saken, og det eneste som er viktigere enn Kjetil Rekdals fotball-lag, Vålerenga. Så skal vi ta en skikkelig runde med oss sjøl. Og bruke pølsene. Stort bedre innsalg enn det for dagens dagbok får du ikke.

Stadionsaken
Osloby.no hadde i går en sak om ”Stor motstand mot nye forslag til Vålerenga Stadion”. Som dere kanskje vet går saken, dvs planforslagene, sine runder i og med Plan- og Bygningsetaten. De originale forslagene er spikket til mht boliger, arealutnyttelse og næringseiendom. Så ble de sendt ut på høring. Plan- og Bygningsetaten selv anbefaler ikke forslagene, slik det står i Kunngjøringen om Planeforslagene. Hva slags konsekvens det kan få vet man jo ikke, men det skal vel fint kunne bygges stadion om vedtaket fattes selv om ikke PBY anbefaler.

Utover det virker det som om det er ”stor motstand” om man leser saken på Osloby.no.

Men verken Renovasjonsetaten, Kollektivtransportproduksjon (de som har ansvar for kollektivtransport og infrastruktur overordnet), Omsorgsbygg Oslo KF, Fylkesmannen i Oslo og Akershus eller Vann- og Avløpsetaten setter seg på bakbeina. Byrådsavdeling for kunnskap og utdanning vil bare sikre nok barnehageplasser(fair enough) mens Statens Vegvesen Region Øst vil ha lyskryss fremfor rundkjøring. Som nok møter motstand fra Fortin Properties som vil ha en rundkjøring (og mer boliger).

De som uttaler seg mer imot er Bydel Grünerløkka, Advokatene i OBOS og Grønvold Hageby Borettslag som er skeptiske til tap av grøntområder, store bygninger, skygger og tap av friarealer. Bydelsutvalget i bydel Gamle Oslo mener man kan bygge mindre massivt med mindre kommersiell utnyttelse – dvs Venstres gamle plan om et stadion som ikke kan realiseres. En plan som alle andre ikke vil skal skje, siden man ikke vil at kommunen skal drifte stadion for en av klubbene i Oslo (forståelig nok!).

Og så har vi den fjerneste av de kritiske bemerkningene. Oslo Idrettskrets som ikke frykter mindre område til idrett og rekreasjon: ”Dette området er viktig å bevare for å kunne gi fremtidens befolkning mulighet for både organisert idrett og rekreasjon i sitt nærmiljø. Vi er spesielt opptatt av barn og unges interesser i dette”, sier de. Vel, planen med anlegget er vel nettopp at det skal kunne brukes av barn og unge i tillegg til a-laget? Og at det skal bygges utdannings og barnehageplasser der det blir også plass til lek og moro. Det høres mer ut som Idrettskretsen er redde for å bli overkjørt av Vålerengas interesser. Og glemmer at Vålerengas interesser er også idrett, barn og unge…

Det blir jo litt rart når man leser alle bemerkningene å tro at det er ”stor motstand” mot stadion. Det vesentligste er PBYs egen mangel på anbefaling samt disse som klager over. Men spørsmålet er om dette er ”stor motstand”. Det er altså andre etater og enheter (som har mer power enn de som klager?) som ikke er kritiske. Og vi skal huske på at kunngjøringen om høring ble sendt til langt flere som IKKE har svart noe på dette. Man må jo ikke si noe om man ikke mener noe.

Og da lurer man på hvorfor Osloby.no (eller Aftenposten?) vil fremstille dette som stor motstand?

Uansett, nå er bemerkningene inne, og de leses. Så skjer følgende: Plan- og bygningsetaten skal oversende byrådsavdelingen alle mottatte bemerkninger. De 15 bemerkningene er sendt til Asplan Viak som er forslagsstiller (for Vålerenga) der de skal kommenteres. Og svaret skal sendes tilbake til PBY innen 4.mars. Så går vi ut fra at PBY skal forberede saken for de rette myndigheter, først ut Byutviklingskomiteen, deretter i selve Byrådet. (og her begynner det å bli så mye å følge med på at du gjerne må si fra om Dagboka surrer).

Og sånn går nå dagene. Vi venter spent på datoer for behandling. Og håper på mindre krisemaksimering.

Knallhardt i VPN
En adskillig mindre byråkratisk prosess finner sted til helga i Oslo. Da skal VPN samle seg til årsmøte. Vi gjenoppliver nok den heller voldsomme diskusjonen som har herja redaksjonen på hvorvidt wienerpølser skal trekke i 5 eller 10 minutter, samt diskutere enda en gang om vi skal bruke bylines. Mest sannsynligvis ikke, siden NISO allerede er sure på andre såkalte anonyme: ”…å sette dette i et anonymt system der man oppfordrer til ryktespredning og anonyme uttalelser er ingen tjent med” . Nei, aller minst NISO. (PS! Sjekk ”OM VPN”, spesielt de som har bidratt historisk. Ikke så anonymt). Les gjerne NISO misliker anonym fotballblogg om du gidder.

Dersom du har hete poteter eller annet du vil melde oss av ønsker for fremtiden fra VPN ber vi deg sende oss en mail. Vi lytter vi, i motsetning til PBY. (rhymin`likamuthafukka)

For øvrig melder vi at:

  • Alexander Solli er klar for Hønefoss. Litt synd, det virket som om han hadde lyst til å få det til her. Men forståelig, ikke mye spilletid på mannen. Vi ønsker han lykke til i landet med verdens beste pølser.
  • 5 av 15 bemerkninger ER ikke ”stor motstand”. Det er en tredjedels motstand. Så enkle er vi, med tanke på at stadionsaken er den eneste kampen Vålerenga kjemper der vi IKKE vil ha motstand.
  • Grillpølser skal grilles på ca 170 grader i et kvarters tid. Langt tregere enn wienere, men sinnsykt mye kjappere enn Plan og Bygningsetatens behandling av stadionsaker. Forvent mer bråk om dette. Pølsene altså.

Vålerenga i dag

Legg igjen en kommentar