Dagboka tirsdag 12. februar 2013

DNB er ikke i ferd med å maltraktere verdens peneste drakt selv om det ser sånn ut, mens Vålerenga maltrakterte russiske serieledere som ikke så sånn ut En godt gjennomført treningsøkt med stil var mer enn nok til å gruse CSKA Moskva, men klesstilen til Vålerenga var vi mindre fornøyd med. Heldigvis viser det seg … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 12. februar 2013»

DNB er ikke i ferd med å maltraktere verdens peneste drakt selv om det ser sånn ut, mens Vålerenga maltrakterte russiske serieledere som ikke så sånn ut

En godt gjennomført treningsøkt med stil var mer enn nok til å gruse CSKA Moskva, men klesstilen til Vålerenga var vi mindre fornøyd med. Heldigvis viser det seg at det grelle A4-arket vår nye hovedsponsor har klint på Vålerenga-trøyene, er en rein nødløsning. Men først noen ord om den oppløftende kampen i går.

CSKA Matrjosjka

Et snes russere ble dukket av Vålerenga i går
Et snes russere ble dukket av Vålerenga i går

Med våre utrente øyne er det vanskelig å si om det var de minste, mellomste eller største russiske dukkene fra Moskva som kjempet mot Vålerenga i går. Det eneste vi veit med sikkerhet er at laget leder den russiske serien og at de har bortimot tre snes spillere med seg til ferie-og arbeidskolonien på La Manga.

Hvor mange av de russiske bjørnene som ble kastet til ulvene i går var det som holdt internasjonal standard? Ikke spør oss, i går så de ikke ut som stjerner, men vi mener å dra litt kjensel på disse navnene i startelleveren:
Keisuke Honda, Igor Akinfeev, Vagner Love, Pontus Wernbloom , Zoran Tosic,Rasmus Elm og Alan Dzagoev.

Tidligere i vinter har storlaget fra Moskva sparret med norsktoppen med seier over Molde og RBK. Endelig fikk russerne kvalifisert motstand og de måtte bite i det visne spanske gresset for årets askeladd i norsk topfotball.

Vålerenga
– Langt fra et gullag og ikke godt nok til å kjempe om medaljer, det har vært tonen fra vår beskjedne hovedtrener i hele vinter. Etter kampen skrytes det over en lav fotballsko både på klubbens og klanens nettsider, men heller ikke nå legger Reka den breiale siden til. –Han lot seg ikke blende av det eget lag leverte, skriver Aftenposten i dag.

– Resultatet var veldig bra, men det lyver litt, for vi var ikke såpass mye bedre enn dem. Men de hadde et bra lag på papiret, så det er sterkt av oss, sier Rekdal til Aftenposten. – Det er for store svingninger. Vi gjorde en del bra, men også en del som ikke er så bra. Men vi er i februar, og vi har blitt mye bedre på en måned nå

Vi med sofa og Canal 9 så et Vålerenga med en helt annen defensiv trygghet enn i fjor og med vilje og evne til å spille framover. Mye one-touch og temmelig presist i tillegg. Vålerenga eide kampen fra første spark, men lot de russiske bjørnene slippe mere til etter pause før dommer Helgerud desimerte bestanden. Vi så mye til Bojan, men var mest opptatt av hvordan de «nye» gamlingene våre oppførte seg en drøy måned før seriestart:

Christian Grindheim
Jøss! Her hadde vi ventet oss en passe velgjødd Brolin light som fort ville avsløre mangel på kamptrening. Men nei, da. Vi som fryktet at troppens samlede Body Mass Indeks ville stige faretruende etter Grindheims hjemkomst, ble tatt på senga av en spiller bedre enn noensinne og med to bein som nekter å sparke bakover. Han strødde presise pasninger i alle retninger bortsett fra retning Hirschfeld, og toppet det hele med strålende gjennomspill til Børven på løp og 2-0 rett før pause.

Jan Gunnar Solli
Joda! På kanten i dobbelt forstand, men på vei inn til kontrakt. God defensiv samtidig som han har offensive fibre så det holder, men den avsluttende pasningen treffer sjelden. Dette var noe vi visste, og vi håper at Reka får lært ham teken før seriestart. Da blir han gull verdt på kanten.

Daniel Fredheim Holm
Nøyaktig som vi husker ham fra før, veldig mye nesten og en del bra. Og nesten skadet igjen. Men overtråkket eller hva det nå var på tampen av kampen så ut til å gå bra.

Ellers

  • Kermit Erasmus ruver ikke som et montanus, men kan vise seg å være en god spiller likevel, særlig langs bakken. I går registrerte vi et godt og nesten målgivende innlegg fra prøvespilleren vår den halve omgangen han var på banen.
  • Dommer Helgerud surra fælt med kortstokken sin. Om dommerne tar like lett på gjerningen sin og slår like hardt ned på forseelser som Helgerud gjorde da han ga en russer rødt, blir det mye nier-fotball i årets Tippeliga.

Om draktskjending og hvorfor

Draktskjending på La Manga foreviget av Digitalsport
Draktskjending på La Manga foreviget av Digitalsport

Draktene Vålerenga presenterte på La Manga i går er antagelig noe av det verste som har eksistert på menneskekroppen siden sosse-presenningen fra Helly Hansen i fjonge fluoriserende farger var skikkelig trendy en gang på 90-tallet. Det vil si, drakta er jo vakker, men den klossen på brystet ser mest ut som et dyr du finner langs landeveien etter et møte med en trailer. Og så i jubileums-sesongen. Makan.

Når det er sagt skal det ikke et veldig trent øye til for å se at her ligger det noe under. Bokstavelig talt. Under DNBs logo ligger nemlig Nordeas logo fra fjoråret. Hvorfor? Fordi det er en grei løsning inntil de nye draktene foreligger til seriestart. Inn i treningskampene har man ikke mange alternativer.

Etter hva VPN kjenner til innebærer ikke en avtale med utstyrsleverandørene fritt uttak av det antall draktsett man ønsker. Litt avhengig av avtalen kan man ta ut et visst antall draktsett i løpet av en sesong og Vålerenga har da to valg:

  • Hente ut et draktsett av kvota til treningskampene for å se flotte og fjonge ut i treningskampene og dermed ha færre draktuttak å gå på senere i sesongen.
  • Finne en nødløsning og grise DNB over et av fjorårets draktsett.

Uansett trenger man ikke akkurat være særlig skolert for å forstå at Nordea og DNB ikke kan finnes på samme drakt. Det ville vært så rart at ikke engang Vålerenga er så rare. Dessuten er det neppe behagelig å spille med en så diger plastikkplate på bryst og mage heller, så om dette var den permanente løsninga ville nok spillerne protestert også.

For å forsikre oss om at VPN ikke bare farer med fant, slik vi ofte gjør, ringte vi La Manga hvor vi fikk en smått sjaber mediesjef på tråden:

Vi kan forsikre om at dette ikke blir sluttproduktet når serien sparkes i gang 16. mars, og at logoeksponeringen blir annerledes på draktene vi skal bruke i seriespill i 2013.

Rett fra munnen til Lasse Vangstein der altså.

Og vi som har sett litt på skiskyting og sånn veit at DNB ikke er helt sinnsyke når de profilerer seg, der får logoen plass på utøvernes klær uten at banken har brukt hverken bakgrunn eller rammer for å fremheve logoen.

Vålerenga i dag
FT-Lørenskog-251012-Hollstedt-Dropp-LIK-Corupe

Seriegullet er i høyeste grad innen rekkevidde, men da bør Lørenskog feies av isen i sitt eget fjøs i kveld.

Les mer på vif-hockey.no og les deg opp på rutetidene til buss nr 401 så du rekker kampstart kl 1830

3 kommentarer til «Dagboka tirsdag 12. februar 2013»

Legg igjen en kommentar