Dagboka mandag 11. februar, 2013

Vålerenga dundrer videre inn i jubileumssesongen med mediaomtale hele veien, treningskamper for herrer på La Manga, treningskamp for damer i Vallhall, regjerende mestere i fotball, ishockey på vei til seriemesterskap og sponsing fra finansnæringa. Hva er det å ikke juble for? Stadionsaken?  Vålerenga mot Stabæk Vi starter like gjerne med det siste først. Damene spilte … Fortsett å lese «Dagboka mandag 11. februar, 2013»

Vålerenga dundrer videre inn i jubileumssesongen med mediaomtale hele veien, treningskamper for herrer på La Manga, treningskamp for damer i Vallhall, regjerende mestere i fotball, ishockey på vei til seriemesterskap og sponsing fra finansnæringa. Hva er det å ikke juble for? Stadionsaken? 

Vålerenga mot Stabæk

Vi starter like gjerne med det siste først. Damene spilte treningskamp mot Stabæk i Vallhall i går. Oppgjøret endte 0-1. Først og fremst er dette treningskamp og Stabæk fikk sølv i fjor. Dermed skal vi ikke legge fryktelig mye i resultatet. Legg til at Vålerenga stilte med flere spillere på tribuna som er ute med diverse skader enn spillere skal vi i hvert fall ikke male veldig mye etter kampen. I hvert fall skal vi ikke male fanden på veggen.

Begge omgangene startet med et Vålerenga som ble presset bakover på banen uten at Stabæk fikk noen alvorlige sjanser av den grunn. I begge omgangene fikk Vålerenga etter hvert lov til å komme i angrep de også og mønsteret er kjent fra i fjor. Man river seg løs på midten og kommer mot motstanderens mål i full fart, som oftest på kant. Med litt fler folk i midten kan det fort bli veldig målfarlig. Det er altså ingen grunn til å sjukmelde laget før seriestart selv om mange av spillerne er akkurat det. Sjukmeldte.

 

Ogude er mester

Fegor Ogude har siste tiden spilt i Afrikamesterskapet for Nigeria. Vålerengas mann sonet karantene for gule kort i kvartfinalen og kom ikke tilbake på banen etter det. Allikevel var innsatsen i gruppespillet nok til at han kan titulere seg Afrikamester hele jubileumsåret noe som gjør oss fryktelig stolte! Måtte Ogude får for vane å vinne titler i 2013.

I følge www.vif-fotball.no mellomlander Ogude på La Manga på sin vei til Norge.

 

Quaka trener med Odd, Kermit prøvespiller med Vålerenga

Quaka er uten tvil et stort talent. Allikevel er ikke talent alene alltid nok for å lykkes, det hender det må gjøres litt justeringer i miljøet rundt, både på treningsfelt og ellers. Derfor er vi innerst inne glade for å at gutten nå får prøve seg litt i Telemark.

Klubbens sider melder ikke annet enn at Quaka skal trene med Odd ut uka, om det ligger salg eller utlån i kortene er derfor litt usikkert for oss.

VPN kunne omtalt figurene som "Lasse og Christian", men det ville vært ufint mot Slater og Walter.
VPN kunne omtalt figurene som «Lasse og Christian», men det ville vært ufint mot Slater og Walter.

Når en Vålerengaspiller prøver seg i en annen klubb får andre prøve seg i Vålerenga. Denne gangen dreier det seg om spissen Kermit Erasmus fra Sør Afrika. 22-åringen er bare 1.71 høy i følge Wikipedia, dermed kan det ut som at Rekdal ikke tar med seg vanen med spisser som utgjør en fare for flytrafikken når de reiser seg opp fra Ålesund.

Siden spilleren heter Kermit kunne vi selvsagt vitset med Muppet Show og sammenlignet ham med en frosk. Vi kunne og sagt at siden vi allerede har Lasse Vangstein og Christian Kjellsen på galleriet er det greit å få sjefen fra Muppet Show på plass også slik at rollegalleriet. Selvsagt gjør vi ikke det! Det ville være å fornærme så mange dukker på en gang at VPN avstår fra å mene noe om dette kinderegget av en blødme.

 

Vålerenga møter russere

I dag, på La Manga, får Vålerenga sin første treningskamp i sydenvarmen. Motstanderen er CSKA Moskva klokka 19:00, vises på Canal9. Tanga-gjengen er som vanlig på plass og rapporterer til Klanen på daglig basis.

Det virker på oss som at de har det moro. Vi håper det er moro for klubben også. Om klubben ønsker enda mer liv og røre på La Manga og vintertreninga gjør vi oppmerksomme på at skolene på Østlandet stort sett har vinterferie i uke 8. Altså er turneringa en uke for tidlig for noen av oss. Bare nevner det, altså…

 

Vålerenga reiser til Lørenskog

Det eneste som ikke er stort på Lørenskog er hockeyen de spiller.
Det eneste som ikke er stort på Lørenskog er hockeyen de spiller.

På Lørenskog er alt stort! De har Coca Cola som er digert, Postens anlegg er fullstendig ute av proporsjoner, El Kjøp er en av de største som finnes og kulturhuset deres har plass til fler folk enn det finnes innbyggere. Det eneste som ikke er stort på Lørenskog er hockeyen de spiller. I morgen reiser Vålerenga over bygrensa for å sikre sin ledelse i serien. Vi nevner det alt i dag slik at du kan planlegge hvilken 401-buss du må ta for å være i hallen til pucken droppes 18:30.

 

DNB er ny sponsor

DNB trenger ikke gjøre mer ut av seg på Vålerengas drakter. Da vil de få kred og rosende ord.
DNB trenger ikke gjøre mer ut av seg på Vålerengas drakter. Da vil de få kred og rosende ord.

Nordea takket for seg etter historisk mange år som samarbeidspartner tidligere i år. Nå fyller DNB plassen for finansnæringa. Banken fikk litt pepper da de bytta logo for noen år siden, men når vi ser hvordan DNB profilerer seg på klæra til skiskytterne er vi optimister. Måtte banken være like greie med oss og!

 

Stadionsaken

Aktiv skøyteklubb driter greit i Vålerengas planer for stadion og de får politikere med seg på dritelaget. Fremfor å støtte opp under Vålerengas planer og finne en felles løsning ønsker skøytefolket å kjøre solo og bygge lokk over Vallehovin. På sine sider melder Aktiv Skøyteklubb at bystyret har øremerket 2 millioner kroner for prosjektering av dette taket.

VPN har ikke helt oversikt over hva dette betyr i forhold til Vålerenga stadion, men greit føles det ikke. Hvorfor skal politikerne kaste bort mine skattekroner på noe så meningsløst?

 

Vålerenga i dag

Treningskamp på La Manga. Vises sikkert på Bohemen og Vertshuset, helt sikkert på Canal 9.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar