Dagboka torsdag 7. februar 2013

It’s not about Rekdal. Dumdidumdidum. Derimot handler det om talent, svette og penger. Dagens Dagbok er med andre ord farlig nær blod, svette og tårer. Er Kjetil Rekdal gått i skjul? Man kan nesten lure. For det er ikke noen aktuelle saker denne skribenten fant der I uttaler seg, hverken om Vålerenga, om andre spillere … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 7. februar 2013»

It’s not about Rekdal. Dumdidumdidum. Derimot handler det om talent, svette og penger. Dagens Dagbok er med andre ord farlig nær blod, svette og tårer.

Er Kjetil Rekdal gått i skjul?
Man kan nesten lure. For det er ikke noen aktuelle saker denne skribenten fant der I uttaler seg, hverken om Vålerenga, om andre spillere eller om fotball og vinnervilje generelt. WTF?

Ghayas Zahid
Dagsavisen glemmer ikke i motsetning til mer tabloide(!) medier at det finnes mer enn kjente navn som DFH og JGS. (du vet hvem?). De fokuserer heller på Zahid som spilte en god kamp mot Bærum. Han får skryt fra juniortrener Olsen:

– Han var helt avgjørende for at rekruttlaget vårt holdt seg i 2. divisjon i fjor.

Selv er han kledelig ydmyk:

Jeg jobber hardt og prøver å ta vare på den sjansen jeg får. Jeg håper å slå meg inn til en fast plass.

Vi er og blir glad hver gang det er fokus på at talentarbeidet i Vålerenga (ja, selv om Zahid kom fra Klemetsrud) fungerer. Nå vet du også hvem du skal følge med på, utover de andre 10 på banen.

Så skal det sies at artikkelen i Dagsavisen har noe ufrivillig(!) humor i det at Brommapojkarna kalles for Brommapajarna (er det et herlig ordspill eller en blemme?) og at DFH sine lovord om Zahid kommer ut sånn:

– Gøy å være tilbake som kaptein. Jeg er tilbake i VIF fordi Rosenborg måtte punge ut med penger hvis jeg spilte noen kamper til.

Eh, her er det vel feil både desking og det DFH sier? Er han ikke i Vålerenga fordi han har lyst?

Svette folk
Det var et nummer i avisen VG om at en kar ble bortvist fra et treningssenter fordi han lukta svette. Kjetil Rekdal er overraskende nok ikke bedt om å kommentere det på VG Nett, men derimot får hockeygutter og legender fra Vålerenga anledningen. Og de lar ikke sjansen gå fra seg, ekte Vålerenga som de er i sjel og stil.

– Dessuten er det ikke noe sjokk at det var et treningssenter på Majorstua. Thomas er sikkert én av få som faktisk trener der, sier Steffen Thoresen om den bortviste

– Det er en naturlig konsekvens av å trene, men i dag er nok flere der bare for å vise seg frem, sier legenden Øystein Olsen. (veit du ikke hvem han er trenger du noen lange timer ved bardisken på Bohemen).

Ekte menn, ekte svette, og de vet at man kan dusje etterpå for at damene allikevel skal like deg. Gud bedre, så glad jeg er i gutta våre.

Enda mer penger og rettigheter?
NISO melder via svenske aviser at Djurgården-spiller Kennedy Igboananike og den svenske spillerforeningen (SFS) har vunnet en sak mot klubben som blir kjent skyldig i kontraktsbrudd da Kennedy ble sendt ned for å trene med juniorlaget.

Jeg kjenner ikke alle omstendighetene og det kan jo godt være at saken var sterk. Men når NISO flagger den som interessant og at den kan få konsekvenser for norske klubber aner vi bråk i horisonten. Det er vel ikke helt fjernt å tenke seg at en trener fra for eksempel Rekdal/Fiksdal kunne reagert likt om en spiller oppfører seg illojalt?

Selvfølgelig er spillerne arbeidstagere som har rettigheter som igjen skal ivaretaes. Men jeg kjenner det rykker litt i min enkle, men sterke supporternerve – som tross alt er grunnen til at jeg og noen tusen til er på tribunen. For ser vi historisk på det har spillernes økonomi og rettigheter bare vokst og vokst. Til det nivået at klubbers økonomi og fremtid er i fare, mest fordi de blir med på karusellen.

Alle skal behandles fair, men ikke bli overrasket om supportermeningene kolliderer med stor kraft mot spillernes rettigheter dersom de bruker dette som enda et utpressingsmiddel mot klubbene. Dvs deg og meg.

Forøvrig kan vi melde at…

  • Ahmed Suleiman trener nå med Sandefjord, fordi han «ikke ligger an til mye spilletid i Vålerenga denne sesongen», sier stabssjef Stig-Ove Sandnes i Vålerenga til den selvredigerte nettsiden vif-fotball.no. Ingen bombe.
  • Stabssjef høres helt klart ut som noe fra militæret. Så streng er vel ikke Rekdal? Ingen bombe om han er det.
  • Derimot er det en bombe at det faktisk skal være en teaterforestilling om Vålerenga på Oslo Nye Teater. Sist gang vi som merkevare var i nærheten var da man utkalte Klanens dødskvadron fra Bohemen til å synge som romerske legionærer på Operaen. Les mer på klubbens sider. Se der, nå var vi snille og bidro til mer trafikk der borte igjen! (som ikke er en bombe………………………………………………………)

Vålerenga i dag
Ta en dusj, spar penger, tren med juniorlaget.

2 kommentarer til «Dagboka torsdag 7. februar 2013»

Legg igjen en kommentar