Dagboka onsdag 6. februar, 2013

I går kunne Vålerenga notere seg for en feiende flott seier over Asker. 1-8 får allikevel ikke Rekdal klam i hakket. Vålerengas mediesjef er på sin side ute i et pedagogisk ærend ovenfor VPN mens VPN har snakka med en ordentlig pedagog om regler og slikt.  Vålerenga har tatt et skritt i riktig retning Som … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 6. februar, 2013»

I går kunne Vålerenga notere seg for en feiende flott seier over Asker. 1-8 får allikevel ikke Rekdal klam i hakket. Vålerengas mediesjef er på sin side ute i et pedagogisk ærend ovenfor VPN mens VPN har snakka med en ordentlig pedagog om regler og slikt. 

Vålerenga har tatt et skritt i riktig retning

Som supporter er det lett å gå av hengslene etter en 8-1 seier, selv om motstanderen er mest kjent for å selge damelaget sitt til Stabæk. Asker er ikke akkurat noen målestokk for jubilantene fra Oslo øst, men kamp er kamp. Til Aftenposten melder Rekdal følgende:

– Vi er foreløpig ikke på det nivået som forventes av en medaljekandidat. Vi har ikke stor nok bredde og mangler en del ting. Men vi må ta steg for steg. Vi har nå hatt en måned med bra trøkk på trening, og det var bra trøkk i denne kampen. Vi er på riktig vei.

At vi er på rett vei høres bra ut. Hva ligger egentlig i det?

 Vi begynner å få inn en del elementer som vi ønsker skal være der. Det handler om høyt balltempo, masse innlegg, få touch på ballen og bevegelse i laget.

Det siste sier den samme treneren til den samme avisa. For oss høres «masse innlegg» hyggelig ut. Det var vel ikke akkurat varemerket forrige sesong. Eller sesongen før det.

I denne kampen fikk Daniel Fredheim Holm lov å være kaptein. Vålerengas egentlige kaptein, Kristoffer Hæstad, synes det er fint å ha Oslogutten hjemme i Vålerenga:

Daniel er en av de aller beste spillerne jeg har spilt med så det er fantastisk å ha ham tilbake i klubben både som spiller og som person.

Tror du oss ikke? Sjekk selv i dette intervjuet på klubbens sider, reine ord for penga.

Akkurat nå måker vel flere av spillerne snø før de pakker bagen og setter kursen mot La Manga på lørdag. Der blir neste kamp mot CSKA Moskva og den internasjonale matchinga er i gang. Der skal vi også møte Ålesund, noe som sikkert er stas for Rekdal. Selvsagt finner du hele kampprogrammet med motstandere og kamptider på klubbens übersexy sider.

Hvorfor er det så mye rart på klubbens sider?

Rosenborgspiller på Vålerengas sider.
Rosenborgdrakt på Vålerengas sider.

I går gikk Dagboka fullstendig av hengslene. Grunnen var at spillerkortet til Daniel Fredheim Holm ble lagt ut og Daniel selv ble hengt ut i en bærepose fra en tilfeldig kolonialbutikk. Det ble antydet at noen har hacket Vålerengas sider, nærmere bestemt NTF-Network. Lasse Vangstein ble avkrevd en forklaring og en offensiv mediesjef var raskt på banen:

Deler av innholdet på nettsidene våre leveres eksternt, for eksempel statistikk, tabeller og spillerprofiler. Å oppdatere dette selv har vært tidkrevende. Soccerway, som leverer spillerstatistikk og profiler, sitter på informasjon om spillere i de fleste profesjonelle ligaer rundt om i Europa og verden ellers. Når en spiller melder overgang blir spilleren flyttet til sin nye klubb. Da kan det skje at bildet av spilleren også dukker opp på ny nettside i feil drakt, som i tilfellet Daniel Fredheim Holm. Å endre bildet gjøres naturlig nok manuelt ved at klubben sender inn nytt bilde. Det kan derfor naturlig nok skje at man ikke rekker å få gjort dette tidsnok til at endringen er synlig de første timene. I Daniels tilfelle var bildet endret til et Vålerenga-bilde formiddagen etter han signerte for klubben. Samtidig styrer vi deler av «spillerkortet» til den enkelte spiller selv, med en profiltekst som skrives av klubbens redaksjon. Dette vil også Daniel få med tid og stunder.

Sånn er altså det. Soccerway er med andre ord litt ivrige i tjenesten, de kunne jo gitt klubbene litt tid på seg til å ta kvalitetsbilder av spillerne før de lagde spillerkort. Rett skal tross alt være rett. Samtidig er vel noen klubber ivrige etter å få spillere ut av sine nettsider. Er det mye av innholdet som er satt ut til ukyndige tredjepersoner kan man jo da spørre seg.

Vålerenga Fotball rår helt og holdet over eget nettsted, redaksjonelt. Vi har noen krav til oss i forhold til innholdsleveranse, men innholdet er det vi som styrer. Vi har også selv bestemmelsesrett på hvordan vi ønsker at enkelte designelementer skal se ut, hvordan siden er lagt opp i forhold til plassering av saker og annet innhold, sier Vangstein.

Vålerenga rår altså helt og holdent over nettstedet redaksjonelt og styrer innholdet selv. Bortsett fra innholdet som for eksempel statistikk, tabeller og spillerprofiler. Vi skal ikke gjøre oss dummere enn vi tross alt er, men det er et artig poeng.

Uansett, Dagboka i går kunne gi inntrykk av at vi la ansvaret for Remareklamen på klubben og Vangstein. Det var ikke meninga. Meninga er alltid å være gretne på medieavtalen som vi vil forakte helt til vi får se kamper på den dagen og til de tider vi ønsker oss og ellers får det som vi vil. Derfor påpeker vi det når avtalen gir underlige resultater selv om hensikten er aldri så praktisk ment. Så får vi heller være flinkere til å henge de underlige resultatene på rett knagg.

Regelvelde sett med pedagogiske briller

Det er åpenbart vanskelig å la «I play for Vålerenga» ligge å se på hva som faktisk skal gjøres. Jevnlig kommer folk fra gjemmestedene sine og skal mene noe om disse 10 punktene og Dagboka synes i grunn det holder nå. Spesielt fordi det synes som folk og eksperters holdning til dette er at regler utelukkende er negative greier samtidig som om de alltid skal møtes med rein straff, en straff som mest trolig er ond og utspekulert. Vi har derfor kontaktet en pedagog for å forhøre oss om tingens tilstand. Strengt tatt er han en boms som lever i parken, men han arbeidet i barnehage da han utførte siviltjenesten sin og er eneste eksperten vi hadde råd til å hyre.

Regler generelt bidrar til å skape klare forventninger og tydelige rammer. Her er det viktig at reglene er logiske i forhold til aktiviteten det regulerer og med unntak av at ingen får ha på seg lue når de er i kantina virker det som om de fleste reglene til I henger på greip. Det er også en villet missforståelse fra folk som Davidsen, Iversen og andre eksperter at reglene automatisk medfører straff. Helst en straff av verste sort. Det er nødvendigvis ikke helt riktig.

Brudd på regler skal alltid medføre en reaksjon. Reaksjon trenger ikke være straff, det kan like gjerne være en konfrontasjon i forhold til regelbruddet. Straffen, eller reaksjonen, skal være forutsigbart og kjent på forhånd. Det vil være banalt om en person kommer for seint på trening 5 minutter en dag, siden kollektivtransporten i Oslo havarerte på morgenen, ikke får spille neste kamp. Derimot må reaksjonen være slik at spilleren har et reelt valg i forhold til om de vil delta på fellestrening eller sykle på ergometersykkel innendørs.

Om en spiller kommer for sent til trening hver dag er ikke dette så vanskelig å forstå. Dersom spilleren velger å komme for sent velger han samtidig å sykle på ergometersykkel. Velger han å gjøre endringer, som å ta en tidligere buss til jobb, velger han samtidig å trene med laget på ordinært vis. På det viset unngår man at spillerne møter en tilfeldig treneres tilfeldige reaksjon.

Da er det oppklart og forhåpentligvis slipper vi å plage bomsen i parken noe mer og Steffen Iversen kan holde kurs for egne kompiser om hvordan man ruser seg uten å bli ferska.

 

Spiller bøtelagt

En av Vålerengas spillere har brutt noen regler som gjelder samfunnslivet for øvrig. Det skal ha vært noe bygdeslossing på Hadeland. I etterkant av det ble Vålerengaspilleren forelagt en bot han valgte å vedta i følge Oppland Arbeiderblad. Man skal ikke bagatellisere saker der Vålerengaspillere er involvert, men man skal jaggu ikke overdramatisere dem heller. Spilleren har vedtatt en bot politiet har forelagt ham etter etterforskning. At man velger bøteleggelse fremfor  å trekke saken inn for rettsapparatet kan tyde på at politiet ikke anser at vedkommende har en ugrei fremtid i møte. De gir ham rett og slett en klask på lanken, og sier noe om hvordan Politiet vurderer alvorlighetsgraden.

Avisa Hadeland gjør et nummer ut av at saken blir behandlet internt i Vålerenga uten at vi kan se at det er veldig dramatisk. Det er greit at spillere blir minnet på at de representerer Vålerenga døgnet rundt når de er i klubben og gir også klubben mulighet til å veilede spilleren videre om han ønsker og trenger det. Det handler rett og slett om å opptre som en ryddig og real arbeidsgiver. Om noen ansatte strever, selv om det er privat, er det fornuftig at arbeidsgiveren undersøker om de kan stille opp på noe vis slik at privatlivet ikke påvirker arbeidslivet.

Enkelt og greit.

 

Hva gjør damene?

Ikke bare har herrene harde dager med trening, Vålerengas damer har og tøffe dager. De trener, jobber, så trener de litt til. Melkesyra er noe de gladelig forteller om. Også spiller de kamper. 10. februar møter de Stabæk i Vallhall. 19:30 starter moroa, så da har du i hvert fall noe å bruke lørdagskvelden på.

Hva damene gjør sånn ellers kan du følge med på her.

 

 

En kommentar til «Dagboka onsdag 6. februar, 2013»

Legg igjen en kommentar