Dagboka mandag 4. februar, 2013

Vålerengas seier mot Lillehammer i går kommer hverken i skyggen av at Klanens forslag til tredjedrakt for fotballen vant avstemning, at jubileumslåta er tilgjengelig på nett eller Daniels hjemkomst til Vålerenga.  Hva har Daniel Fredheim Holm i hånda? Daniel ble før helgen annonsert klar for Vålerenga. Det er en upresis tolkning av den kulørte presse. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 4. februar, 2013»

Vålerengas seier mot Lillehammer i går kommer hverken i skyggen av at Klanens forslag til tredjedrakt for fotballen vant avstemning, at jubileumslåta er tilgjengelig på nett eller Daniels hjemkomst til Vålerenga. 

Hva har Daniel Fredheim Holm i hånda?

Daniel ble før helgen annonsert klar for Vålerenga. Det er en upresis tolkning av den kulørte presse. Rosenborg og Vålerenga er skikkelig enige om en overgang. Bakgrunnen skal være at Ålborg, Daniels tidligere arbeidsgiver, skal ha penger for et gitt antall kamper for Rosenborg. Beløpet er angivelig rundt en million kroner, noe som gir overgangen en økonomisk ramme på to millioner for Rosenborg når man legger millionen i kontanter for overgangen til millionen de sparer i avtalefestet kjøpesum til Ålborg.

Vi blir ikke overrasket om NFF vil se på overgangen, de har jo en klar og forutsigbar linje på Ullevål.

Uansett, først skal Daniels personlige kontrakt forhandles og han skal bestå den medisinske sjekken i Vålerenga.

Det siste bør ikke by på utfordringer for Daniel. Vålerenga besitter tross alt noen vanvittige kapasiteter i sitt medisinske apparat, blant annet har de gjentatte ganger klarert Koné for spill så her er vi helt sikre på at alt går i orden for Daniel.

Den personlige kontrakten er  det derimot mer usikkert om man enes om. Daniel viste ved overgangen fra Vålerenga til Ålborg at han er en grådig, liten faen. Bak ryggen på Vålerenga signerte han for danskene og fremfor å la klubben som gjorde tippeligaspiller av ham få en liten slant spenn satt han Valle i en lei knipe hvor de egentlig måtte akseptere knapper og glansbilder. Rettere sagt, omlag to millioner kroner. Dette etter en sesong hvor gutten endelig hadde hatt en god fotballkamp, nærmere bestemt cupfinalen 2008.

Enkel matematikk tilsier derfor at Daniel skal spille gratis for Vålerenga noen år som kompensasjon. Personlige avtaler trenger ikke være vanskeligere å sette opp.

For å vise at vi ikke bare er gretne kan dere titte på disse bildene fra 2008. Det var en god dag.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=YgcIrNrjXYQ]

 

Stolthet, respekt og ære

Dette er den fengende tittelen på Vålerenga jubelumslåt. Fredag meldte klubben at låta, skrevet av Trond Ingebretsen, endelig er klar på iTunes, Wimp og Spotify.

 

Klanen vant

Med svak motstand i André Muri og FC Football vant Klanens draktalternativ. Det betyr at tredjedraktene neste år er sorte med vertikale, grønne striper. Tynne striper. Ikke sånne striper Muri lar seg glede av. Disse grønne stripene har etter sigende slankende effekt og kan motvirke en rekke livsstilsykdommer i følge Christian Kjellsen. Videre meldes det om god interesse og omlag 1700 stemmer totalt. VPN frykter denne stemmegivningen kan påvirke Klanens tu budsjett i år, men har egentlig ingen holdepunkter for å anta det.

Uansett, Adidas fryder seg:

Vi i Adidas er imponert over engasjementet som vises i Vålerenga og mobiliseringen som er gjort. Vi gleder oss til å produsere denne drakta og håper å kunne ha den i salg i Sjappa om to måneders tid, sier Niklas Brajic, Sports Marketing Manager i adidas.

Vi i VPN lar og sjeldent imponere og håper drakta ikke vil koste mer enn 500 spenn. Kjøpskrafta er ikke akkurat den vi har trent mest. Uansett illustrerer dette hvor lite verdifullt tro er, forventningene ligger vel til at Sjappa har drakta i hus til seriestart.

 

Ingen Stengel?

Herman Stengel, Stabæks gutt som har helt uforskylt har  forvoldt Vålerenga en del trøbbel er ikke lenger helt sikker på om han forlater Bærum med det første. Han var raskt ute etter Stabæks nedrykk og signaliserte at han vil videre til en klubb i Tippeligaen, først og fremst Vålerenga. Nå har han kalde føtter:

Etter sesongen i fjor følte jeg at jeg helst burde spille i Tippeligaen, men så har jeg fått tenkt på det og snakket med Stabæk og andre, og tenker at det kan være greit for meg å spille i Adeccoligaen også.

Dette sier Stengel til Dagbladet. Samme avis mener og at Vålerenga ikke vil gjøre all verden ut av seg før rettsaken runt Gunnarsson-saken er behandlet av rettsvesenet.

Om man skal være ufin kunne man lurt på om Martin Andresen har vært frempå og manipulert Stengel til å tro det er lurt å spille i Addecco selv om du kan spille i Tippeligaen. VPN er heldigvis ikke ufine og kunne derfor ikke funnet på å lure på det.

 

Enga på topp

Vålerenga felte Lillehammer
Vålerenga felte Lillehammer

For en hockeysesong! Først leda Vålerenga hele greia overbevisende. Så ble overbevisninga tynnere helt til Stavanger, de som er himla gode på å syte, passerte Oslolaget på tabellen. For litt siden tok Vålerenga tilbake tabelltopp målt på innbyrdes oppgjør mot Stavanger. Etter denne helga klart Stavanger å tape sin kamp mens Vålerenga felte Lillehammer. Dermed leder Vålerenga i dag med 88 poeng. Stavanger har 82 før røkla kommer diltende etter. Alt ligger til rette for en feiende flott sluttspurt i serien.

Vi ligger veldig godt ann. Men det er tøffe kampen igjen. Vi har seks seriekamper igjen og vi møter både Lørenskog og Stavanger borte.

Lillehammers keeper er best egnet som stol for Vålerenga gullrumper
Lillehammers keeper er best egnet som stol for Vålerenga gullrumper

Dette sier Espen Knutsen til Nettavisen.

Før de seks seriekampene er det derimot en liten landslagspause. Norge skal spille mot Sveits og Slovakia 7. og 9. februar. Egentlig skulle vår egen Morten Ask være med, men han har visst blitt knivstukket i kneet. Heldigvis av sertifiserte knivstikkere, men VPN vet ikke når han er klar etter operasjonen. Vi håper det er til de resterende seriekampene, i hvert fall til sluttspillet.

Daniel Sørvik og Steffen Søberg er klare for landslagsspill
Daniel Sørvik er klar for landslagsspill. Keeper Søberg og Ask har meldt forfall.

Steffen Søberg, Vålerengas keeper var egentlig klar han og, men har av ukjente grunner meldt forfall. Dermed er det bare backen Daniel Sørvik igjen fra Vålerenga. Ikke for at det er bare, bare, vi veit han vil gjøre seg bemerket. Lykke til!

For flere bilder fra kampen mot Lillehammer sjekker du dette galleriet.

4 kommentarer til «Dagboka mandag 4. februar, 2013»

Legg igjen en kommentar