Dagboka torsdag 31. januar 2013

Var tre poeng mot Brommapojkarne godt nok, og hvor lenge eller hvor langt går det an å trekke pølser? Den siste dagboka i januar står uten klare svar. Internasjonalt i Vallhall i går, seks hundre tilskuere og en fotballkamp som avslørte at vi fremdeles skriver januar. VPNs utsendte så en møkkakamp, mens dagens dagbokskriver var … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 31. januar 2013»

Var tre poeng mot Brommapojkarne godt nok, og hvor lenge eller hvor langt går det an å trekke pølser? Den siste dagboka i januar står uten klare svar.

Internasjonalt i Vallhall i går, seks hundre tilskuere og en fotballkamp som avslørte at vi fremdeles skriver januar. VPNs utsendte så en møkkakamp, mens dagens dagbokskriver var fornøyd med det han så på TV før han mista taket på fjernkontrollen og fikk hotell Cæsar i stedet for andre omgang, noe som viste seg å være et lykkelig valg.

Brommapojkarna er klubben der kvantitet trumfer kvalitet. Med sine 3000 spillere og 250 lag er det Europas «største klubb» og laget skilter med Europas kuleste navn. Bortsett fra at pojkarna rykker opp og ned hele tiden (rykket opp til Allsvenskan i fjor) vet vi fint lite om klubben og velger å holde det sånn. I går hadde de noen skudd i stengene, men for det meste var de så dårlige som navnet tilsier.

Simon Larsen skåra ett mål, men vil ha Kongshavn til å tro det var fire
Simon Larsen skåra ett mål, men vil ha Kongshavn til å tro det var fire

Allerede etter fem minutter kom høydepunktet; Simon Larsen ruvet høyest på en corner og putta Vålerengas, omgangens og kampens eneste mål.

Matchen bar preg av at det er tidlig på året, men første omgang viste at Vålerenga er i rute og at laget spiller hurtigere i lengderetningen. Er vi i ferd med å legge fjorårets seige tversoverspill bak oss?

Nordea satser på snikreklame og ikke på Vålerenga i år i motsetning til Jan Gunnar Solli
Nordea satser på snikreklame og ikke på Vålerenga i år i motsetning til Jan Gunnar Solli som prøver å snike seg inn i klubben

Jan Gunnar Solli spilte bra på høyrebacken i første omgang, men ble mer usynlig da han ble dyttet inn sentralt i banen i andre omgang.

Vi veit ikke hvor seriøs koblingen mellom Solli og Vålerenga er, men om prisen er riktig vil han kunne bli et fint tilskudd til laget vårt.

Men Solli er nok ikke helt inne i varmen enda. Etter kampen måtte han knakke på døra til VIFs garderobe, vente lenge, banke litt hardere, vente litt til og så slapp han inn. Sånn var det…

Rekdal sa seg fornøyd med første omgang og registrerte at Vålerenga ikke er noe gull-lag ennå. Dette var rett og slett blanda kost, og med denne elegante overgangen setter Dagboka over til dagens egentlige tema, nemlig kosthold.

For to uker siden var Vålerengas samarbeidspartner AXA på plass på Valle med foredrag for en samlet spillergruppe og med individuelle samtaler med hver enkelt spiller om kosthold. Rønsens lille matprat på VIF-TV var for så vidt lærerik nok, men den kokte bort i kålen og drukna i alskens grønt som sikkert kan være nyttig for spillerne mens vi fotballfans ble avspist med null og niks. Ikke et ord om optimalisering av kostholdet for oss i støttegruppa. Pølsa glimret med sitt fravær. Og er det noe som absolutt burde optimaliseres for supporterne, måtte det være pølsa.

Se flere bilder fra kampen mot Brommapojkarne her.

I går hevdet Dagboka overraskende plutselig at pølser bør trekke i minst 10 minutter i ferdigkokt vann med litt buljong. Uten lokk.

Dette førte selvfølgelig til full krangel  og VPN (Vålerenga Pølser på Nett) deler med glede meningsutvekslingen så dere kan fortsette kjeklinga i de tusen hjem eller i kommentarfeltet nedenfor. Her er kortversjonen av pølsevevet:

– Bra dagbok, men jeg må bare korrigere deg: Pølser skal trekke i fem minutter, ikke ti. Sånn er det bare. Jeg er fra Leiv Vidar-pølsenes hjemsted, og fem minutter holder.

– Ikke faen, da er de så vidt lunkne, din kjetter!

– Hvis du liker pølser uten knekklyd, så gjerne for meg. Men nå er du på bærtur, altså. Vannet skal holde 75 grader, da holder det med fem minutter.

– Moderne pølser trenger mer tid, det er såpass lite fett i dem. Derfor jeg er så slank

– I rest my case!

– Lurt trekk! Her er hva jeg fant hos mat-og pølseekspert Milla som har skrevet en liten avhandling Slik trekker du wienerpølser riktig La de trekke i ca. 10 minutter eller til de flyter på overflaten av vannet. Da er de klare til servering. Blir pølsene liggende for lenge smaker de bare vann

– Milla må gjøre som hun vil, men når det gjelder trekking av wienerpølser er hun like relevant som kroppsformen din.

– Nå snakker vi pølse!

– Skjønner ikke åffer pølser skal ha nærkontakt med vann når gassgrillen virker hele året.

– Jeg skulle egentlig bare si noe fint om dagboka, men har kjørt fast hjernen min i denne diskusjonen om trekking av pølser. Først og fremst kan det være betimelig å gjøre oppmerksom på at jeg foretrekker at pølsa mi blir trukket lenge og vel, men det er ikke alltid pølsa tillater det. Godt er det uansett.

Vi avbryter her og sier som vi har sagt før:

Med denne pylsa er du ikkje nauden
beste pylsa sidan svartedauden

Forøvrig henviser vi til Leiv Vidars sakprosa om temaet.

Ha en god dag!

En kommentar til «Dagboka torsdag 31. januar 2013»

Legg igjen en kommentar