Dagboka onsdag 30. januar 2013

Idag handler det om spillere. Om spillere som blir skada eller har vært det lenge. Som er motiverte eller ikke. Som er på vei inn eller ut. Og til sist handler det om draktene de skal ha på seg. En spekulativ dagbok er klar, kun for deg, min lille hamster. Katastrofe? Så gikk det galt … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 30. januar 2013»

Idag handler det om spillere. Om spillere som blir skada eller har vært det lenge. Som er motiverte eller ikke. Som er på vei inn eller ut. Og til sist handler det om draktene de skal ha på seg. En spekulativ dagbok er klar, kun for deg, min lille hamster.

Katastrofe?
Så gikk det galt og Fellah er ute i to måneder etter skaden mot Bærum. Brakk leggbeinet. Det er definitivt et tupp i balla at Vålerengas beste utespiller er skada i sesongoppkjøringen. Samtidig skal vi jo stole på at laget som helhet ved sesongstart skal tåle det. Ellers er det for tynt. Vi ønsker Fellah rask og god bedring – og ser for oss han tilbake mer sulten enn noensinne senere i sesongen.

Samtidig har Sotahjørnet.no muligvis et poeng i dette med de korte leggskinna. Er det så lurt å spille med de, og kunne skaden vært avverga med skikkelige leggskinn? På den annen side, ville Fellah klart å kjæle med ballene om arbeidsredskapen var pakka inn med plast?

Jan Gunnar Solli
Han trener med Vålerenga nå, og både VG og flere tipper han er blir signert. Klubben eller Rekdal har ikke sagt noe sånt, dermed er det bare spekulasjoner.

I utgangspunktet er jo Solli en habil fotballspiller, en profil og en DJ. Men han drar litt på åra og det er jo ikke så kult om Vålerenga blir oppsamlingsklubb for umotiverte spillere som tenker det finnes gode lønnsavtaler og fine damer på bar i Oslo. Sier ikke at Solli er sånn, men hva er signalet om vi signer han? På den annen side er Fellah ute i to måneder og Solli kan jo være motivert av å være eneste som vinner gull med tre klubber i Tippeligaen. Og det kan hende Rekdal vet hva han gjør uansett om han signeres eller ikke…

Inn og ut, eller kanskje bare helst inn
Solli er ikke eneste spekulasjon. Barantes, Grindheim og Tollås Nation er også ”linket” som det heter i skyggesesongen. (En sesong som noen folk er mer spennende enn den som det spilles fotball i). Og det blir nok noen reaksjoner både positivt og negativt når Rekdal signerer de han vil signere. For ikke å snakke om de som må gå. Koné er nå offisielt ute, melder klubbens sider. Syns synd på han, men det er temmelig forståelig, Vålerenga kan ikke være en så sympatisk klubb at vi tar vare på alle som sliter med karrieren og skader. Jeg håper det ordner seg for han, lykke til.

Mer bråk blir det nok om Fotballsonen har rett i sine spekulasjoner om Nordvik og ikke minst Bojans nære avgang. Bojan er ikke bare en av de bedre i 2012, han er også noe så sjeldent som en klanshelt, klubbprofil og Vålerengas eneste suksess fra det østlige Europa. For meg ville det vært tungt å svelge dersom han skal ut, og jeg håper det bare er rykter.

Samtidig er det jo fortsatt slik at der vi er nå, stoler jeg mest av alt på at Rekdal vet hva han gjør, og dersom Bojan ikke passer inn i planene er det gode grunner til det.

Men at det har blitt moro for media og hvermann å spekulere om spilleroverganger med Rekdals ankomst er vaffal sikkert. Det blir helt sikkert mer av det.

Drakter
Jeg må bare innom dette med draktvalget, det vil si tredjedrakta. Spillerne v/Muri, FC Footballgutta og Klanen har fått designe drakter som du finner på klubbens sider. Som du skal stemme på for å finne en vinner.

Først og fremst: kul idé av klubben, og bra for blest og engasjement. Dernest, draktene:

  • Muri er helt på jordet. Vi kan ikke ha en drakt som ser ut som en parring av RBK og Juventus. For ikke å snakke om hvordan den ser ut med reklame, tenk på det. Sorry, André, du er en fin fyr ellers, men du får ikke velge gardiner hjemme hos meg.
  • FC Footballgutta er nesten enda finere fyrer enn Muri, men de er enda mer på bærtur enn Muri. En drakt som ser ut som Portugals landslag blir bare slått på styggskalaen av tequila sunrisedraktene til Barcelona.
  • Så har vi Klanens drakt. Rett og slett det fineste valget av de alternativene du har, og det er fett med mosegrønt i jubileumsåret. Men svart? Vi spurte talsmann Kjellsen om livet er for dystert?

– Det var det tøffeste fargen som var igjen, forklarer han til Dagboka.
– Marineblå er for nært til blått som man ikke kan velge, ei heller kan man ha hvitt siden det er bortedrakta.

Helrødt kunne vært en mulighet, Kjellsen?

– Ja, men vil vi det? svarer han.

Og Dagboka skjønner øyeblikkelig at han tenker på Brann. Touché. Det var jo andre farger igjen forklarer han videre, for eksempel burgunder, helgrønt, rosa, oransje og en farge som Dagboka ikke klarer å skrive med bokstaver her.

– Også har vi jo en tradisjon for svart, prøver han seg med.

Vel, en temmelig svak tradisjon vil jeg si. Men når vi ser på alternativene og hører argumentasjonen må jeg motvillig innrømme at han har rett. Stem på Klanens drakt!

For øvrig melder Dagboka at:

  • Ogude (og Nigeria) har gått videre i Afrikamesterskapet og fått noen gule kort. Ikke direkte overraskende noe av det.
  • Børven er tatt ut på U21 mot Russland på La Manga 7.februar.
  • Pølser bør trekke i minst 10 minutter i ferdigkokt vann med litt buljong. Uten lokk.

Vålerenga i dag
Les en avis som spekulerer i spilleroverganger. Stem på en drakt fra Klanen. Alternativene er meg revnende likegyldige, som wienerpølsa sa etter for mange sekunder i mikrobølgeovnen.

4 kommentarer til «Dagboka onsdag 30. januar 2013»

Legg igjen en kommentar