Dagboka mandag 28. januar, 2013

På lørdag spilte Vålerenga sin første treningskamp for året, Vålerenga ishockey befestet serieledelsen etter seier mot Stjernen og Sjappa har stengt til lørdag 16. februar. Årets tredjedrakt er designet, det gjenstår bare å finne ut av hvilket design som skal benyttes. VPN gir deg rask oppdatering av status.    2-2 mot Bærum Gode minner er … Fortsett å lese «Dagboka mandag 28. januar, 2013»

På lørdag spilte Vålerenga sin første treningskamp for året, Vålerenga ishockey befestet serieledelsen etter seier mot Stjernen og Sjappa har stengt til lørdag 16. februar. Årets tredjedrakt er designet, det gjenstår bare å finne ut av hvilket design som skal benyttes. VPN gir deg rask oppdatering av status. 

 

Torgeir Børven scoret begge målene til Vålerenga.
Torgeir Børven scoret begge målene til Vålerenga.

2-2 mot Bærum

Gode minner er ikke hva vi først og fremst forbinder med Kadettangen. Vanligvis har Vålerenga ballen mest mens Bærum scorer. Litt av det samme så vi denne lørdagen også. Hjemmelaget tok ledelse etter et frispark. Gudmund Kongshavn kan ikke lastes dette målet eller det andre. Utover dette hadde han relativt lite å gjøre i snødrevet i Sandvika.

Muri er fortsatt treig
Muri er fortsatt treig

Vålerenga på sin side strever fortsatt litt med skuddvegring. Innenfor 16-meteren til Bærum insisteres det på opptil flere pasninger på 0,5-1,0 meters avstand noe som helst resulterer i klarering. Alternativt at keeper blander seg inn og holder ballen. Nytt av året er derimot innlegg fra kant. På dette viset kom også begge måla til Vålerenga og er noe vi ikke har sett på en stund. Rett og slett svært hyggelig.

Muri har på sett og vis vært en bauta i forsvaret over flere sesonger, men han har stadig oftere blitt avslørt på fart. Denne kampen var intet unntak. Mannen er kjekk, høyreist og atletisk, men farta er det en hel del å si på. Det er ikke greit. For de som ønsker fyldig referat fra kampen anbefales innlegget til FrankO på forumet. Det er innlegg nummer 31.

En del merket seg at Børven ikke bare scoret mål, men spilte hele kampen som kaptein. Rekdal forklarer det slik til www.vif-fotball.no:

Kjetil Rekdal vil at spillerne skal prate mer sammen.
Kjetil Rekdal vil at spillerne skal prate mer sammen.

Spillerne må lære seg å ta ansvar, like å ta ansvar og ha ansvar. Torgeir har vært litt stille på trening og dette er et ledd i at han må lære seg å ikke bare tenke på seg selv, at han må tenke på lagkameratene sine og begynne å kommunisere i større grad enn han har gjort.

Det kommer vi til å gjøre med andre og. Det sa jeg forsåvidt til Doffen og de andre på spillermøte og. Doffen gjorde en god jobb som kaptein forrige sesong, men det prates for lite i laget og da må vi få andre til å åpne seg opp mer.

Dermed burde den saken vært grei. Om vi klinker til Rekdals ord på helvolley tyder det på at vi får en ny kaptein til Vålerengas kamp i Vallhall på onsdag.

Du kan også høre hvordan Børven følte ansvaret med å være kaptein.

Selv om VPN ikke stilte med referent til kampen var fotografen på plass. Alle kampbildene finner du her.

 

Vålerenga tuktet Stjernen – igjen

Magnus Hoff startet scoringsfesten
Magnus Hoff startet scoringsfesten

For Vålerengas ishockeylag hører det med til dagliglivet å slå Stjernen. I går skjedde det igjen. Klubbens sider melder om at det var en stor aften for våre nysignerte. Riktignok var det Magnus Hoff som sørget for ledelse til Vålerenga i det tredje minutt, men resten av gjengen meldte seg på etter hvert. Allikevel måtte Stjernen få lov å utligne to og et halvt minutt senere. Litt spenning kan man jo koste på seg en periode.

Brødrene Donati fikk 5 assists til sammen
Brødrene Donati fikk 5 assists til sammen

Deretter var det klart for Donati-show. Selv om ingen av dem var sist på pucken denne kampen stod de for intet mindre enn fem assists. Kjekkere gutter finnes ei.

Oilers klarte også å karre til seg poeng denne runden dermed står Stavanger og Vålerenga fremdeles med like mange poeng foreløpig. Riktignok er Vålerenga et hestehode foran på innbyrdes oppgjør. Neste kamp ut for Vålerenga er mot Storhamar Valerenga-Stjernen_5-2_GetLigaen-003til torsdag. Den er på Hamar.

Om du ikke vil reise dit kan du sikkert sette din lit til Klanens webradio og kringkastingssjef Rune.

Neste hjemmekamp er førstkommende søndag mot Lillehammer. Til barnefamiliers store glede starter den 17:00. Og er på Jordal.

Flere bilder fra kampen kan du se her.

 

Full sats inn i jubileumsåret

Skihopp er ikke noe vi snakker veldig mye om i Vålerenga. Allikevel har noen tatt opp igjen denne tradisjonen for første gang på 40 år. Oslo by kan fortelle at det er brødrene Jonas og Jens Schøien Øvregård som har meldt overgang fra Årvoll som står for nysatsingen. Mangel på ambisjoner har de heller ikke, OL 2018 blinker i det fjerne.

Få gutta på plakaten i Holmenkollen så stiller nok Vålerengas trofaste følgesvenner med både bannere og pyro. Sistnevnte et vanlig innslag på hopprenn i de sentrale delene av Europa.

 

Gonzáles er klar for CONCACAF Gold Cup

I følge klubbens sider ble Giancarlo González matchvinner da Costa Rica vant Copa Centroamericana i natt. Stor stas og gratulasjoner er vel fortjent.

 

Sjappa er stengt

Siste dag for Sjappa på Oslo S var fredag. Nå holder de stengt før de som fugl Fønix stiger opp av asken på Helsfyr lørdag 16. februar 10:00. Selv om de akkurat har avsluttet et fett flyttesalg håper vi på et rått åpningssalg. Billig er bra butikk for forbrukere.

 

Du bestemmer årets tredjedrakt

Klubben har valgt å legge seg på en demokratisk linje siden det i år er 100 år siden kvinner fikk stemmerett i Norge. Derfor har de invitert merkverdigheter som Alexander Schou, Thomas Aune, Klanen og André Muri til å designe hvert sitt utkast vi andre kan stemme over.

De tre alternativene. Muri sitt, Klanen sin og FC Football sin.
De tre alternativene. Muri sitt, Klanen sin og FC Football sin.

I følge Lasse Vangstein, mediesjef i Vålerenga, leder foreløpig Klanens alternativ med knappest mulig margin. Noen av de som stemmer vil også vinne signerte utgaver av årets tredjedrakt. Så da er det vel bare å gå ko-ko på mobiltelefonen?

Du leser mer om hvordan du stemmer og hvordan draktene ser ut ved å gå inn på klubbens sider. Dessverre har Vangstein skrudd på en sånn forbanna «auto play»-funksjon som gjør at en video starter automatisk når du klikker deg inn på drakta du vil lese mer om.

Uff.

 

Vålerenga i dag

Send en e-post til Vangstein hvor du ber ham om å skru av auto play

Legg igjen en kommentar