Dagboka tirsdag 22. januar 2013

Sein dagbok i dag, men det var så mange nye regler å sette seg inn i, så det bare ble sånn. O’Gule Dagens gladmelding fra Afrika: Ogude fikk kort i kampen mot Burkina Faso i går. Når han nå har begynt å samle kort for Nigeria må han definitivt være klar for ny røff innsats … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 22. januar 2013»

Sein dagbok i dag, men det var så mange nye regler å sette seg inn i, så det bare ble sånn.

O’Gule
Dagens gladmelding fra Afrika: Ogude fikk kort i kampen mot Burkina Faso i går. Når han nå har begynt å samle kort for Nigeria må han definitivt være klar for ny røff innsats for Vålerenga etter det langvarige skadeoppholdet. Velkommen tilbake, Fegor, du har vært dypt savnet!

Om gambleren Rekdal tillater Ogude den samme lettvinte omgangen med kortstokken, er en helt annen sak. Vi håper og regner med at Reka skreller bort lysten til å storme inn i hodeløse taklinger på samme måten som han er nådeløs mot spillere som stormer inn i stuen før de har tatt av seg luen.  Tog du han? Hvis ikke må du lese videre. O’Gule-saken omtales også i §14 i de nye levereglene for spillere i kongeblått.

Vålerengas svar på Margrethe Munthe
Det har vært så som så med disiplin og tradisjonell høflighet her til lands etter at Margrethe Munthe forsvant. Forfallet i skolestuene har smittet til alle lag i samfunnet der folk samles. Selv Vålerenga har blitt en pøl av dekadente spillere uten grenser. Oppryddingens time har kommet. Reka er tilbake. Lua henger på knaggen i gangen når frokosten fortæres og alle gruer seg til dagens obligatoriske ris.

Jeg skriker ikke jeg,
og jeg er ikke sint og lei,
når jeg skal vaske meg –
å nei, å nei, å nei!

De nye ordensreglene i Vålerenga har tirra opp gamletrener Vidar Davidsen som sier til VG-nett at de  griper altfor langt inn i privatlivet til spillerne. For oss derimot, vi som forguder Reka, er dette søt musikk i øret, alt bortsett fra håndhilsing i disse influensatidene. En high five uten nærkontakt burde være tilstrekkelig. Og den flate hånda bør være reservert for en trivelig omgang ris på blanke messingen.

– En gigantisk pingle
Man skulle tro at mannen med landets strengeste leveregler for mannfolk i grupper, skulle gå foran med et godt eksempel, men nei da. Selv skriker han ofte, det skal ikke mye til når det gjelder smerte før I gir seg over. Det er ingen som veit hvilken blodtype han har, og blodprosenten kan du bare glemme å gjette på, for når det gjelder sprøyter og sånt er han kvikk til å trekke til seg armen og pigge fra sjukestua. – Jeg er en gigantisk pingle, sier han til Dagbladet og utdyper:

– Jeg er ei gigantisk pingle når det gjelder sånne ting, så jeg går og tygger på det. Det har med smerte å gjøre, selvfølgelig. Jeg blir hysterisk bare jeg skal ta blodprøve. Og denne smerten er mye heftigere, kan jeg tenke meg.

Jævla trist tilfelle, dette. «Denne smerten» henspiller på en gave fra supporterne. Her står Klanen klar til å forære Reka en gratis Vålerenga-tatovering , og pingla trekker seg unna og trygler om å få et klistremerke i stedet. Men at han elsker Vålerenga er det ingen tvil om, og da er alt tilgitt:

– Jeg er jo Vålerenga-supporter som mange andre, så det hadde ikke gjort noe. Det hadde ikke vært noe problem at den ble varende, det er smerten jeg er skeptisk til. Jeg unngår jo smerte. Når jeg kan.

Leveregler for å utvikle en god toppidrettskultur i Vålerenga

1. Hilse
Vi håndhilser på hverandre hver dag!

2. Generelt om oppmøtetid
Vær fem minutter ute før avtalt oppmøtetid. Ha respekt for at andre er avhengig av deg.

3. Oppmøte til trening
Dersom det serveres frokost er dette obligatorisk – og oppmøte skal skje senest kl. 08.55. Vi spiser frokost kl. 09.00. Dersom det ikke serveres frokost, er det oppmøte i garderoben til trening senest 60 minutter før treningen starter. Unntak lørdag: oppmøte 30 minutter før treningen starter.

4. Forebyggende trening
Forberedelse til treningsstart vil skje hver dag i styrkerommet, ca. 20-30 minutter. Fotballtreningen vil starte kl. 10.30.

5. Garderoben
Alle er ansvarlig for at garderoben og fellesområdet er ryddig til en hver tid. Sitteplass i garderoben vil rotere, byttes etter hver 3. måned. Romfordeling på hotell gjøres av klubben.

6. Treningsutstyr
Intet treningsutstyr skal inn i garderoben, inklusiv fotballsko og joggesko. Kun slippers kan ligge i garderoben. Alle skal bruke likt treningstøy, og riktig utstyr, det som er utlevert fra klubben og materialforvalter. Eksempelvis ingen hvite sokker og Adidas undertøy.

7. Trening
Spillerne har ansvar for å fylle egen vannflaske før hver trening. Bruk av leggskinn på hele treningen er obligatorisk, ved kontaktspill. Alle går samlet ut på treningsfeltet, og felles inn igjen etter trening etter beskjed. Unntak: ved egentrening.

8. Etter trening
Alle må skifte og spise lunsj med en gang etter at treningen er ferdig, før du får behandling eller skal trene ekstra (for eksempel i studio).

9. Arbeidstid
Det kan ikke gjøres private avtaler som berører treningstiden. Etter godkjenning fra ledere er det mulig å gjøre private avtaler mellom kl. 13.30 og 15.00.

10. Skade/sykdom
Spillerne har ansvar for å ringe til medisinsk koordinator Eirik Bjærke senest kl 08.30 ved skade og/eller sykdom. Ved sykdom skal spiller raskest mulig oppsøke klubbens fastlege.
Spillerne har ansvar for å gjennomføre forebyggende program. Ingen skadet spiller drar før de har pratet med Eirik om plan fremover.

11. Fritid
Spillere skal i kampsesongen ikke være ute etter kl 24.00. Søknad om lenger utetid skal gis sportslig administrativ leder Stein Hoff.

12. Alkoholforbud i sesongen

13. Generelt
Ingen snus på jobb.
Ingen lue ved matbordet.
Ingen mobiltelefonbruk i garderoben.
Ingen mobiltelefonbruk på kampdag fra spillermøte til kampen er ferdig.

14. Gule og røde kort
Vi skal spille tøft, men fair. Vi er engasjerte, men respekterer dommerens avgjørelser. Unødvendige gule/røde kort, som usportslig adferd, kjefting på dommeren er ikke akseptabelt.

15. Respekt for ledere
Som profesjonell fotballspiller i Vålerenga forventes:
At du skal være et forbilde.
At du respekterer de overordnes beskjeder.
At du utfører de oppgaver du blir pålagt å gjøre med den største selvfølgelighet og til klubbens beste.

Konsekvenser
Blir vurdert i hvert enkelt tilfelle. Strengeste straff som gis av trenerne er utelukkelse fra troppen til kamp.

 

2 kommentarer til «Dagboka tirsdag 22. januar 2013»

Legg igjen en kommentar