Dagboka mandag 21. januar, 2013

Its all about Rekdal. Dumdidumdidum. Litt tam start på mandagens dagbok der, men den symboliserer blandingen av Vålerenga, Rekdal og Melodi Grand Prix. Også har vi kommet til en milepæl. Etter bare 11 dager i klubben har Rekdal sagt noe vi retter sterk kritikk mot. Dagboka, nesten ikke sur, men med dreggen på lur. Kjetil Rekdal … Fortsett å lese «Dagboka mandag 21. januar, 2013»

Its all about Rekdal. Dumdidumdidum. Litt tam start på mandagens dagbok der, men den symboliserer blandingen av Vålerenga, Rekdal og Melodi Grand Prix. Også har vi kommet til en milepæl. Etter bare 11 dager i klubben har Rekdal sagt noe vi retter sterk kritikk mot. Dagboka, nesten ikke sur, men med dreggen på lur.

Kjetil Rekdal strammer opp Vålerenga

Moroa fortsetter. Som en kollega sa i forrige uke, «jeg skal lese disse rosa sidene i dag, for det står sikkert noen om Vålerenga og Rekdal der igjen». Om ikke VG så er det i alle fall alltid noe. I Aftenposten og tilhørende avisvenner er det sak om Rekdals tid i Vålerenga etter elve (!) dager samt noen sammenligninger med Aalesund. Rekdal snakker om den store interessen og positiviteten i og rundt Vålerenga nå, og i vanlig beskjeden stil konstaterer han at han forlot Aalesund med «en mye bedre spillergruppe» enn den som var der da han kom. I Dagsavisen er det også et lenger intervju som fokuserer mer på disiplinen og kravene Rekdal har innført i Vålerenga allerede, for eksempel presist oppmøte. Et interessant sitat er «I Vålerenga har de en ungdomsavdeling som er veldig strukturert og fylt av talenter. Den samme strukturen har ikke vært på A-lagsnivået uten at jeg vil legge skylda på noen spesielle».

Og den artikkelen bekrefter bare historiene jeg hørte i helga, feks om at Rekdal har innført obligatoriske frokoster. De som kom for sent til den fikk seg halvannen time spinning på tom mage. Spillere som blir skikkelig slitne om dagen, og henger med hodet i garderoben av utmattelse. I Dagsavisen forteller Rekdal at de trener to økter om dagen nå for å få opp formen.

Men så er Rekdal ikke så dum at han lover gull allerede: «- Vi må innse at det er stort gap fra Molde, Strømsgodset og Rosenborg og ned til oss andre. Men centimeter for centimeter skal vi ta innpå dem. Målet er til slutt å stå på toppen. Være i posisjon til å ta gullet», sier han til Dagsavisen.

Altså, det er to ting her. Den ene er at et mørbanka supporterhjerte blir det glede av å høre om at treneren setter krav, forandrer ting og tar tak. Det høres jo ut som gromth musikk i øra. Og det er snacks å høre at ungdomsavdelingen driver godt, og ikke minst at Rekdal ser det.

Men det andre er det spørsmålet som jeg lurer på om jeg egentlig vil høre svaret på: ble det ikke stilt krav til spillerne før? Man skal jo ha det bra i en klubb og spillere som trives vil fort være gode spillere. Men den setningen passer kanskje bedre på en vanlig arbeidsplass. Jeg tenker vi alle har godt av noen krav, og at fotballspillere har enda bedre av det.

I den Rekdaleeuoforien vi lever i for tiden er det jaggu godt å se at Rekdal kan trampe i mitt klaver i alle fall. At ikke hver eneste bokstav han serverer er som å få gnidd pungen med kjærlighet og badeolje. For i intervjuet med Dagsavisen sier han at laget trenger å styrkes. «Vi må også få fram profiler som en Gashi, Tobias Gran, Stian Ohr eller Steffen Iversen, som jeg hentet sist»

At det var? Kunne du i alle fall sagt EN spiller som i det hele tatt fremstår som spiselig, og ikke som en egotripper med hjertet i sin egen fanklubb? (ok, da – så er Gashi litt misforstått, men hallo, Kjetil?)

 

Melodi Grand Prix

Det var jaggu godt at vi fikk et alibi for vår tiltrekning over glam, glitter og musikalske parodier. For på MGP lørdag stilte metalbandet Gromth med operalillebror Solli Tangen. Og som meg tenkte du da du så de på scenen: faen – de gutta der er jo Vålerenga. Og ja, det er de. To av dem stilte på intervju med Trønder-Avisa der de møtte Tor «Emil» Brevik. Som seff er stort for bandgutta, de har vært med lenge og husker Brevik. Nice bilde er det og. Vi følger med og stemmer gutta til hvor enn i verden den finalen ble. Sverige, sa du?

Uansett er det flaut, men jeg innrømmer at jeg først idag skjønte ordspillet i bandnavnet. De låter jo Gromth….

Forøvrig kan vi melde at…

–          – Hockeygutta fikk litt maling av Frisk Asker og missa sjansen til å komme likt med Oilers. Spiller ingen rolle, de kommer både a jour og mer snart.

–         – G19landsen er tatt ut for kampermot Tyrkia, Sverige og Portugal i februar. Kamer Qaka og Jobril Bojang er med. Grattis.

–         – Kjetil møtte jo Klanen på torsdag. Og det var en fin liten seanse. Du finner utdrag og sånn på klubbens sider.

Vålerenga i dag

Kjøp en avis, det står sikkert noe der om Vålerenga og Rekdal.

En kommentar til «Dagboka mandag 21. januar, 2013»

  1. «I Vålerenga har de en ungdomsavdeling som er veldig strukturert og fylt av talenter. Den samme strukturen har ikke vært på A-lagsnivået uten at jeg vil legge skylda på noen spesielle». Synes også at denne setningen var veldig feil. Martin skal få mye kjeft, men for å prøve ut talenter har han vært meget god, unge spillere har fått masse spilletid under Martin, og akkurat der burde Rekdal være stille som lot avdanka spillere få sjansen litt for mange ganger. Men nå var det ikke like mange talenter under han sin tid heller da, men uansett… veldig merkelig utsagn!

Legg igjen en kommentar