Dagboka fredag 18. januar, 2013

Kjetil Rekdal tok med seg trener Michael Schjønberg og stabsjef Stig-OVe Sandnes til Bohemen i går.  Engasjementet stiger, spesielt når Vålerenga ishockey gjorde jobben sin i Sarpsborg. Det er fredag. Takk og lov!  Supportermøte på Bohemen Kjetil André Rekdal tok med et par mann til Bohemen for å hilse på gamle kjente. Klanens menn og … Fortsett å lese «Dagboka fredag 18. januar, 2013»

Kjetil Rekdal tok med seg trener Michael Schjønberg og stabsjef Stig-OVe Sandnes til Bohemen i går.  Engasjementet stiger, spesielt når Vålerenga ishockey gjorde jobben sin i Sarpsborg. Det er fredag. Takk og lov! 

Supportermøte på Bohemen

Kjetil gikk ikke helt for barings, men kasta jakka.
Kjetil gikk ikke helt for barings, men kasta jakka.

Kjetil André Rekdal tok med et par mann til Bohemen for å hilse på gamle kjente. Klanens menn og kvinner trosset snø og sur januarluft og stimlet seg sammen i lokalene som for anledningen fremsto som trange. Ordstyrer for kvelden var Klanens distriktspolitiske talsmann, Morten Nydal, som virket lett på labben og i fin form.

Morten lot heller ikke sjansen gå fra seg til å etablere en lun og hyggelig atmosfære som gjorde at Kjetil virket både avslappet og komfortabel. Spørsmålene var mange, svarene var kryptiske og breiale. Selvsagt kunne man ønsket seg litt mer åpenhet på et par punkter, men vi visste på forhånd at det ville være sånn. Vi visste og at det ville bli frieri. Ikke minst understreket Rekdal viktigheten av Klanens og supporternes deltakelse. God stemning på tribunen kan bli avgjørende for kampers utfall, noe vi i grunn veit allerede. Noen vil hevde stemninga kommer når spillet med seire kommer, men det ligner på opptakten til en diskusjon om høna eller egget kom først.

Det er i hvert fall ingen tvil, Klanen er ønsket. Supporterne er ønsket. Rekdal har invitert til fest.

 

Bojan kritisk til spillerkjøp

Media har viet Bojan Zajic fryktelig lite oppmerksomhet. Derfor er det hyggelig når Nettavisen, av alle, koster på seg et intervju med vår favoritt-Serber. Om spillerkjøp de siste åra sier han følgende:

Avgjørelser som ble tatt når det gjelder kjøp av spillere – mange gale overganger. Jeg tror det var derfor Martin ikke lyktes. Vi kjøpte spillere, men de fant ikke plassen sin i laget. Vi manglet også en spiss som scorer mål. Spilleren på topp er viktig for Vålerenga.

Spillerne fant altså ikke plassen sin i laget. Det har i grunn mange påpekt tidligere, vi krysser fingra for at dette bedres nå.

 

Har du betalt kontingenten din?

Mange sier de er medlemmer av Klanen, reiser med Klanen, kjøper billetter på Klanens felter og oppfører seg som Klansmedlemmer generelt. Mange av disse har ikke betalt sine 200 spenn i avlat og kan derfor sees på som gratispassasjerer. Ikke vær en sånn. Kontakt medlemsservice og rydd opp eller meld deg inn på nytt. Da får du være med på årsmøtet, noe som rett og slett er skikkelig moro!

 

Sarpsborg scorer lavt på nasjonale prøver i regning

I hvert fall i telling. Eller er det dommerne? Sikkert er det i hvert fall at Vålerengas hockeygutter tok balletak på Spartas isdansere fra første dropp. Selvfølgelig var det Justin Donati som fika den første pucken i mål etter omlag 15 minutter. Selv om Vålerenga dundrer fra Sparta som et damplokomotiv med faen sjøl som fyrbøter klarer ikke hjemmelaget sjansen til å lage litt skandale gå fra seg.

Kampen er kjørt. Andre periode nærmer seg slutt og Vålerenga leder 4-0. Så setter Sparta en sjette mann i spill. For ordens skyld er det en slags øvre grense på 5 spiller pr. lag i ishockey. Den grensa tar altså ikke Sparta så mye hensyn til og sørger for å få seg et mål. Dommerne kjenner igjen klasseforskjell når de ser det og lar særpingene få dette handikapet.

For dommerne må det være kjedelig at akkurat denne kampen gikk på TV for da er selvsagt TV2 på plass med fullt skyts.  Kanalens egen ekspert Bjørn Kr. Erevik klinker til:

Sparta scorer mens de har seks mann på isen. De har ikke tatt ut keeperen. De spiller altså med seks mann i ti sekunder og scorer. Det er helt villt, sier han.

«Au», uttaler VPN i et kort tilsvar. Dommerne er også litt lei seg:

Dette skal absolutt ikke skje og det er svært beklagelig. Vi tar vårt fulle ansvar for dette. Det var likevel bra at det ikke ble avgjørende i kampen.

Selvkritikk, altså. Sånt liker vi. Tenk om fotballdommer Svein-Erik Edvartsen titta på ishockey fra tid til annen. Da kunne han plukket opp ett og annet triks og ydmykhet.

Selvkritikk holder ikke for Morten Ask. Ha virker generelt litt lei dommere i sin helhet og kommenterer episoden på mesterlig vis:

Jeg fikk det ikke med meg, men det forundrer meg ikke med den dommerstanden som er her. Det er flaut å være utpå her.

Jaja, dommeren var svensk. Hva veit vel de om sport på is? Før vi tar helg nevner vi at kampen endte 1-5.

 

Klanen i dag

Sjappa er stedet for alle. Vi lugger hemningsløst fra denne siden:

Vålerengasjappa skal flytte fra Oslo S siste åpningsdag er lørdag 26 januar. I den forbindelse ønsker vi tømme butikken for varer.Vi starter derfor tømmingen av butikken fredag 18 januar kl 10:00 med 50 % på alle varer (gjelder ikke skitøy og jubileumsvarer) lørdag 19 januar fortsatt 50 % på alle varer. Mandag/tirsdag 20/21 januar : 60 % resten av uka 75%.Hvor lenge tør du vente ? Det fylles ikke på med varer.
Vi har også igjen 200 drakter fra sesongen 2012, disse selges til kr 100,- pr stk ferdig rabattert

Følg med videre, dukker sikkert opp noe ekstravarer.

God helg!

 

4 kommentarer til «Dagboka fredag 18. januar, 2013»

Legg igjen en kommentar