Dagboka tirsdag 18. desember, 2012

Vi nærmer oss slutten av trenerspekulasjonene. Tre kandidater gjenstår. Men blir vi egentlig fornøyd med noen av dem? Svensken, dansken og nordmannen.. Det er altså det vi står igjen med. Hvert fall ifølge flere medier. Og denne gangen er vi faktisk ganske sjokkert, Åge Petter Christiansen klarer faktisk å bekrefte at vi står igjen med … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 18. desember, 2012»

Vi nærmer oss slutten av trenerspekulasjonene. Tre kandidater gjenstår. Men blir vi egentlig fornøyd med noen av dem?

Svensken, dansken og nordmannen..

Det er altså det vi står igjen med. Hvert fall ifølge flere medier. Og denne gangen er vi faktisk ganske sjokkert, Åge Petter Christiansen klarer faktisk å bekrefte at vi står igjen med tre kandidater!

Vi står altså igjen med tre alternativer; en svenske, en danske og en nordmann. Vi kan jo ta en liten titt på hvem som mest sannsynlig lurer bak nasjonalitetene.

Svensken: Jan Jönsson. Nesten garantert at den nylige sparkede RBK-treneren er svensken som er aktuell. Vi kjenner han godt og de fleste har vel en mening for eller imot. Som alternativ kan det være AIK assistenten Andreas Alm, men vi tviler.

Dansken: Morten Wieghorst. U21-landslagstrener i Danmark. Har tidligere vært trener i Nordsjælland. Som spiller var han i Lyngby, Dundee, Celtic og Brøndy, samt at han spilte 30 kamper på det danske landslaget. Et spennende, men ganske ukjent alternativ.

Nordmannen: Per-Mathias Høgmo har vel vært favoritten til å ta over helt siden Martin annonserte sin avgang. Kan nå også være aktuell som ny sjef for U21-gutta som skal spille EM i sommer. Et annet navn som kan være oppe her er Ronny Deila, men det har vært stille på den fronten ganske lenge. Trond Sollied var også tidlig oppe som en kandidat, men skal ifølge tabloide medier ha blitt strøket fra listen ganske tidlig.

Fra Dagsavisen, som først kom med saken, så må vi klippe følgen kommentar fra styreleder Christiansen:

Åge Petter Christiansen ønsker en trener som skal videreføre en felles utviklingsplattform for barnefotball via ungdomslagene til elitefotballen.

– I Vålerenga-stilen har vi tre hovedlinjer. Vi ønsker en ballbesittende spillestil med stor gjennombruddskraft hvor spillerne skal utvikle kjennskap til sine relasjonelle ferdigheter og oppleve trygghet til spillesystemavtalene laget har som fellesskap. Vi skal ha spillere med så gode individuelle ferdigheter med ball at de raskt klarer å løse gitte spillsituasjoner, selv om rommet er lite og tida er knapp, forteller han.

– Samtidig skal Vålerenga med sitt sterke og lojale kollektiv alltid ha plass til den gode individualisten, avslutter han.

Vel det høres jo bra ut….

Legg igjen en kommentar