Dagboka 19. desember, 2012

Ho, ho, ho det nærmer seg jul med stormskritt og det spørsmålet er om det ligger en ny trener under treet i år. Trenersaken og hockeyseier er dagbokas vaskelapp for dagen. Vi får snakke med Wieghorst Danskenes U21-trener Morten Wieghorst har fått lov av det danske fotballforbundet til å snakke med Vålerenga. Det betyr at vi har fått verifisert … Fortsett å lese «Dagboka 19. desember, 2012»

Ho, ho, ho det nærmer seg jul med stormskritt og det spørsmålet er om det ligger en ny trener under treet i år. Trenersaken og hockeyseier er dagbokas vaskelapp for dagen.

Vi får snakke med Wieghorst

Danskenes U21-trener Morten Wieghorst har fått lov av det danske fotballforbundet til å snakke med Vålerenga. Det betyr at vi har fått verifisert ett av navnene på klubbens ønskeliste. Svensken og nordmannen er ikke bekreftet, men det er ingen endring i ryktene siden gårsdagens dagbok, det spekuleres fortsatt i at det er Janne Jønson og Per Høgmo.

At Vålerenga har fått tillatelse til å snakke med Wieghorst behøver i utgangspunktet ikke å bety mer enn at han er aktuell som en av tre navn. VPN har tidligere fått opplyst at det vanlige i denne type spiller- eller trenerjakt, at man klarerer de ytre rammer med agenten før man ber om lov til å snakke med spilleren/treneren. Altså at man spør agenten om vedkommende finner Norge og Vålerenga interessant og for eksempel at klubben først og ser etter en trener på langtidskontrakt. Dersom man får tilbakemelding om at dette er et interessant utgangspunkt for videre samtaler tar man kontakt med klubben og ber om å få snakke sammen. Hvor langt Wieghorst og Vålerenga har kommet er det altså ikke mulig å gjøre annet enn å spekulere rundt. At vi har gått i samtaler innebærer i hvert fall at Wieghorst oppfyller nok av klubbens kriterier til at han er en av tre som fortsatt kan bli vålerengatrener.

På den annen side kan man si at det er litt spesielt om vi ber om tillatelse til å snakke med en trener, nærmest kun for å sjekke han ut. For å spekulere videre i disse nyhetsmagre dager, i hvert fall hva fotballen angår. Dagboka tror at samtalene er reelle forhandlinger og håper på dansk pakke under treet i år og det er ikke de vanlige filma som vi pleier å få fra onkel Bertil. Det viktigste er at treneren det landes på stiller klare krav til satsing på fornyelse av spillerstall for å oppfylle håpet om gull i jubileumssesongen.

Valerenga-FriskAsker_4-3_GETligaen_2012-021
Justin Donati. Helt sjef på Jordal.

Håkki

I går spilte Vålerengas iskrigere mot Frisk Asker. Riktignok starta Asker friskt. De holdt Vålerenga til 0-0 i første periode. I andre periode så det stygt ut. Droppen var knapt nok tatt før Askerguttene satt 1-0 og rett etter økte de til 2-0. Vålerenga virka ikke videre engasjerte på dette tidspunktet i tillegg til at dommerne var relativt ukjente i regelverket. En stund så det rett og slett ugreit ut.

Tyler Donati. Poengkonge og målscorer.
Tyler Donati. Poengkonge og målscorer.

Som tidligere i år viser hockeygutta at de ikke gir seg før sirena uler for kampslutt. Morten Ask fastsetter sluttresultatet til 4-3 når det er igjen 2 minutter av kampen. Dermed gjenerobrer Vålerenga førsteplassen på tabellen.

Og 29. desember er det jubileumskickoff mot Storhamar. Billettene begynner å bli utsolgt, så her må du opp i ringa.

Se flere bilder fra kampen her.

Vålerenga i dag
Mens vi venter på treneravklaring og toppkamp mot Stavanger Oilers i hockey er det kanskje tid for å trene på at den store roen senker seg. Finn frem de gamle sesongoppsummerings-DVDene og kos deg med din egen årskavalkade. Ho, ho, ho!

Legg igjen en kommentar