Dagboka mandag 17. desember, 2012

Det er ikke juleaften ennå, men allikevel kjenner Dagboka litt våryrhet. Og det takker vi Klansropet for i dagens bok. Vi tar med noen setninger om trenere og. Revolt 2013 Klansropet kom i postkassa i forrige uke. Normalt sett helt grei lesing. Av og til litt verre som også VPN kan være. Men andre ganger, … Fortsett å lese «Dagboka mandag 17. desember, 2012»

Det er ikke juleaften ennå, men allikevel kjenner Dagboka litt våryrhet. Og det takker vi Klansropet for i dagens bok. Vi tar med noen setninger om trenere og.

Revolt 2013

Klansropet kom i postkassa i forrige uke. Normalt sett helt grei lesing. Av og til litt verre som også VPN kan være. Men andre ganger, som nå – virkelig bra. Om du skal lese et eneste av de Klansropene du får i postkassa i løpet av et år anbefaler vi denne. Et skikkelig godt sammensatt nummer med oppdateringer og henvisninger om stadionsaken, info om neste sesong, og ikke minst: noen skikkelig klare og velfunderte meninger. Totalinntrykket er at blekka tar alle Vålerengas utfordringer skikkelig på kornet. Og det trengte i alle fall denne skribenten.

For 2012 var i alle fall mitt lavmål med Vålerenga siden starten i 95. Og det handlet ikke egentlig så mye om det sportslige, det handlet om den apatien man følte for Vålerenga i år. Akkurat som Kjell så sterkt skriver i ropet. Vi gikk jo på kamp, men hvor engasjert var man egentlig?  Noen kobler alt til trener. Og det er jo klart at det har noe å si. Men Vålerenga har større utfordringer enn bare det.

Vi har i dag en klubb som streber i retning av uvesentlighet og utydelighet. Rimibowl var kulminasjonen av en lang rekke prosjekter og bidrag som ikke fokuserer på Vålerengas styrke som merkevare: det unike med klubb, klan og historie. Stadionsaken ser ut til å gå på lavgir, og det er heller ikke mye blest om det i media, som kanskje hadde satt press på politikere og byråkrater. Vi kommer tilbake til de tingene i fremtidige dagbøker, det er mye som burde sies om Vålerengas identitet og stadionsaken.

På supportersiden har den samlede styrken vi hadde som Klanen blitt utvannet av at folk setter mer fokus på seg selv og andre grupperinger enn å stå sammen. Ikke virker det som om vi klarer å ha det like moro på kamp som før. Derfor er det enormt gledelig å lese om hvordan Klanen setter fokus på dette nå og samler alle på samme felt. Vi trenger virkelig å finne tilbake til vår gamle styrke. Det vil også være en fordel ift klubbens respekt for supporterne. Så vil sikkert mange nyere folk som syns at dette er sutring fra gamle gubber. Men jeg tror at akkurat som Vålerengas styrke som klubb er en klar identitet så er Klanens styrke tufta på den samme identiteten. Klanen trenger nok ikke favne absolutt alle fraksjoner, men bare de som faktisk vil være i Klanen. Som Klanen var og kan være.

Jeg tror i alle fall at det er de rette grepene som taes nå, og at dette vil løfte det som bør være Norges beste og mest unike supportergruppering.

Å lese om dette og mer i Klansropet var i alle fall en skikkelig vitamininnsprøyting. For å bli bedre må man innse at man er dårlig. Klubb, supportere, spillere. Whatever. Jeg tror på samling i bånn, og jeg tror Vålerengas vei mot toppen (ikke sportslig), men hele kulturen vår. 2012 skal glemmes, og 2013 skal bli et stolt kapittel i Vålerengas lange historie.

Trenerdill

NRK melder at Høgmo kan være U21-kandidat også. Trenersirkuleringen kan fortsette…

Sunday Mirror mener Bergdølmo er aktuell til støtteapparatet i Blackburn under Henning Berg. Sunday Mirror, i fall du ikke leste det i forrige setning.

Legg igjen en kommentar