Dagboka fredag 14. desember, 2012

Her sitter vi og lurer på hvorfor Åge Petter Christensen er redd datoer, om det blir en feiende flott bok om Vålerenga neste år, hvem som blir ny trener og hvorfor byråkrater og politikere i Oslo er ubrukelige på prinsipielt grunnlag. Ny trener – prosessen Åge Petter Christensen er styreleder i Vålerenga. Foreløpig har han … Fortsett å lese «Dagboka fredag 14. desember, 2012»

Her sitter vi og lurer på hvorfor Åge Petter Christensen er redd datoer, om det blir en feiende flott bok om Vålerenga neste år, hvem som blir ny trener og hvorfor byråkrater og politikere i Oslo er ubrukelige på prinsipielt grunnlag.

Ny trener – prosessen

Åge Petter Christensen er styreleder i Vålerenga. Foreløpig har han gjort seg mest bemerket ved å se ut som en av dukkene til Ivo Caprino og agere som en patriark hvor han maner til respekt, men selv uttrykker trøbbel med å identifisere håpløse og idiotiske handlinger samtidig med respekt for individet. Vanskelig øvelse, helt klart, men langt fra umulig. Forhåpentligvis får han på plass trener og stadion en dag, men han har et relativt avslappet forhold til tid. Noe som kan virke stressende på oss som ikke har nådd pensjonsalder riktig enda.

Fra sentralt hold ble det sagt at man jobbet mot 1. desember for å få på plass ny trener. Riktignok en dato ingen gikk ut med, noe som er helt greit. Derimot har det bare blitt sagt at Vålerenga ikke har dårlig tid. Det siste stemmer vel ikke helt?

Først og fremst må en ny trener på plass før sesongen starter. Der har vi en første deadline. Videre er det fordel for treneren å møte spillerstallen og ha noen runder med dem på treningsfeltet før første kamp. Altså begynner tiden frem til ansettelse å bli kortere allerede. Til syvende og sist er det uten tvil logisk å ha på plass treneren før nyttår. Det går på å orientere seg i nåværende spillerstall, sponsormarked, tilgjengelige spillere rundt og kring i verden og ikke minst få et samspilt lag.

Jo lenger tid prosessen med å ansette ny trener tar, jo høyere blir forventningene. Om det er Per Mathias Høgmo eller Janne Jønsson som trekkes opp av hatten nå er eneste sammenlignbare følelse være når du knepper opp en kvinnes BH og oppdager at de yppige brystene kun er to vrengte bukselommer. Skuffelse.

Hvorfor ikke ha baller til å si “20. desember skal vi ha ny trener!”, selv om man internt arbeider ut fra 1. desember. Så kan man eventuelt gå ut og si at man er i en form for forhandlinger, men nå er det juleferie. Har Vålerenga en feig styreleder?

Ny trener – kandidatene

Per Mathias Høgmo er et navn som går igjen til det kjedsommelige. Sist da han var på intervju hos Vålerenga. Det knytter ikke mye kontroverser eller negativitet til Per Mathias, men det er neimen ikke mye fyrverkeri og våte drømmer der heller. Det vil være like friskt og nytenkende som Janne Jønsson. Begge gode trenere som har lyktes i provinsklubber, men strever litt i lag med ulveflokken. Også smaker det noe rart av å resirkulere tippeligatrenere.

Utlandet har også trenere. Sven Gøran Eriksson har vært nevnt. Det er en morsom tanke, men han figurerer nok bare på Åge Petter sin drømmeliste sammen med René Meulensten og Dennis Bergkamp.

I alle tilfeller bør navnet engasjere, glede og forbause supportere, sponsorer (samarbeidspartnere red. anm.) og spillere. Nå skal ikke navnet på treneren avgjøre om du kjøper sesongkort og går på klubbens hjemmekamper i jubileumssesongen, men nettopp trenerens navn har blitt brukt som argument på tilskuertallet til tippeligaen generelt og Vålerenga spesielt.

Eneste som synes sikkert er at Vålerenga ikke blir arbeidsgiver for Trond Sollied. Han skal ha blitt strøket fra lista tidlig i prosessen.

Ny stadion – føljetongen

Vålerenga vil ha sin egne, lille ballbinge på Valle. Politikere og byråkrati på sin side vil bare ha noe å fylle arbeidsdagene sine med og sender derfor saken frem og tilbake mellom seg selv. Det er rett og slett til å få mark av! Hva feiler dere? Museum for Munch har vært diskusjon siden han fikk museum på Tøyen. Den norske opera fikk nytt bygg etter tiår med diskusjoner. Derimot spratt Barcode opp på rekordtid. Delen av Oslo som skulle ligge åpen for innsyn fra fjorden og innsyn mot fjorden, med operaen som en diamant i synsfeltet, ble raskt blokkert av dette sinnsvake byggeprosjektet Oslos politikere og byråkrater applauderte gjennom på rekordtid. Er dere kling sprø alle som en?

Spørsmålet er retorisk, rett svar gir ingen ekstra poeng.

Frarøver dette Åge Petter nattesøvnen? Langt derifra. Han setter sitt patriarkblikk i alle som er til stede og konstaterer at Vålerenga ikke har dårlig tid. På spørsmål om når han tror stadion kan stå klart svarer han:

Jeg vil ikke lenger binde meg til en dato. Da kommer dere bare til å lure på hvorfor den eventuelt er utsatt.

Jaggu.

Hvorfor så anstrengt forhold til datoer? I stedet for å lure på hvorfor saken er utsatt lurer vi nå på hvorfor saken er lagt på is. Ikke blir realisert. Hvorfor barna mine er blitt pensjonister før et spadetak er tatt. For ordens skyld, datoer er ikke farlig. De kommer, de går og på sin vei har de ikke gjort en flue fortred.

Jubileum – bøkene

Vålerenga fyller 100 år. Sånt blir det bok av. Eller fler. Det mest konkrete nå er prosjektet til Falck forlag. Samtlige klubber som spiller i tippeligaen neste år får sin egen bok, skrevet av forskjellige folk med engasjement for gjeldende klubb. Forutsetningen for at det blir bok er at 300 personer synes det er lurt. Så helt sikkert er ikke bokprosjektet enda.

Derimot er det sikkert at Vålerengas bokforfatter er Mats Ulshagen. Mannen som er mest kjent fra Vålerengamagasinet. For å skrive om klubben må nok klubben involveres på ett eller annet vis, men den skal være noe avventende til det. Det er visst ikke bare å juble når noen vil skrive om deg.

En løsning kan være å skrive en uatorisert bok om Vålerenga etter mal fra biografier hvor alt av rykter og løse påstander presenteres, gjerne med mulighetene for massive søksmål mot seg og sitt forlag. Siden Falck forlags sjef er samme Falck de fleste kjenner fra Robinson synes sikkert han det er skikkelig lurt også. Det er vel få som synes en liten kontrovers smaker like godt som ham.

Vålerenga – ølet

Det er fredag. Helga er en lystig tøs som lokker og drar i deg. Gi etter. Stikk på Vertshuset og ta en velfortjent øl. Føler du deg både smart og tørst stikker du til Bohemen. De gir øl i bytte mot rett svar på skikkelig vriene spørsmål. Quiz heter det.

3 kommentarer til «Dagboka fredag 14. desember, 2012»

  1. "Jo lenger tid prosessen med å ansette ny trener tar, jo høyere blir forventningene. Om det er Per Mathias Høgmo eller Janne Jønsson som trekkes opp av hatten nå er eneste sammenlignbare følelse være når du knepper opp en kvinnes BH og oppdager at de yppige brystene kun er to vrengte bukselommer. Skuffelse."

    Ønsker dere alle en god helg, helt uten skuffelser! 🙂

Legg igjen en kommentar